E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAli Koç aday olacak mı? Yeni hoca için tarih verdi...---

Ali Koç aday olacak mı? Yeni hoca için tarih verdi...

Ali Koç aday olacak mı? Yeni hoca için tarih verdi...
20 Mayıs 2021 - 15:34 borsagundem.com

Önümüzdeki günlerde yapılacak seçim öncesi başkanlığa aday olduğunu açıklayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "12-13 Haziran'da seçimimizi yapacağız. Bu camianın başarılarla buluşması adına aday olmaya karar verdiğimi paylaşmak istiyorum" dedi.

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, önümüzdeki günlerde yapılacak seçim öncesi basın açıklaması düzenledi.

Başkan Ali Koç'un konuşmasından önemli satır başları şöyle;

"Öncelikle sevgili Fenerbahçelileri selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Çocukken taraftar olan ben, en büyük hedefim kulübe hizmet etti. 2006'da yönetim kurulu üyesi olduk. Çok şey yaşadık. 6 yıllık dönemde yönetici olarak şampiyonluk sevinci tattık. Son haftalarda şampiyonluk da kaçırdık. 3 Temmuz'da tarihi mücadele dönemi yaşadık. Hain terör örgütüyle de mücadele ederken iyi günde de "iyi ki Fenerbahçeliyim" demekten vazgeçmedim.

"Spor endüstrisi ağır pandemiden ağır etkilendi"

Sezonun kısa bir değerlendirmesini yapacağım. Şahsımla ilgili kararı da açıklayacağım. Geçen Mart'tan beri olağanüstü dönemden geçiriyoruz. Spor camiası deneyimlemediği son derece zor bir süreç yaşadık. Sezon ne zaman bitecek, transfer ne zaman başlıyor, bitiyor? İnşallah bu süreç fazla sürmez. İnşallah bu süreci atlatır tribünleri doldururuz. İnşallah normal ortama dönebiliriz. Spor endüstrisi en ağır etkilenen sektörlerden bir tanesi oldu. Taraftardan mahrum kaldık. Sporcu motivasyonu da taraftar yoksa farklı oluyor.

"Loca sahiplerine teşekkür ediyorum"

Pek çok loca sahibine teşekkür ediyorum. Locaları aldınız, talepte bulunmadınız. Yayıncı kuruluşa çamura yatarak bir kez daha pazarlık. Yüzde 10-15. Yayın gelirlerimizden de ciddi anlamda etkilendik. Kur hareketleri işlerimizi zorlaştırdı. Sportif faaliyetlerin sekteye uğramadan devam etmesi için çalışan topluluk vardı. Onlar da sektör devam etsin kendi sağlıklarını riske attılar. Alınan kupalara, madalyalara bakarak performansını değerlendirmek haksızlık olur diye düşünüyorum.

"Teknik direktörle ilgili açıklamayı 1 Haziran'a kadar yapacağız"

Futbolda arzuladığımız noktaya gelemedik. Bu sene özellikle ilk 2 seneye istinaden şampiyonluğu bu şekilde kaybettiğimiz için üzgünüz. Derinden yaralandığımızı söyleyebilirim. Başakşehir maçından sonra 6 galibiyet 1 beraberlik bizi şampiyon yapar dedim. Bu tahmin aslında rakibimizi düşünerek yapılan tahmindi. Maalesef çok çok yaklaşmamıza rağmen bizi sunulan bu fırsatı değerlendiremedik. Bu sezon şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız yıl oldu. Kadromuz yüzde 70 hazır. Gelecek sezonun en iddialı takımının Fenerbahçe olacağını söyleyebilirim. Bazı eksiklerimiz giderildiği takdirde özlediğimiz şampiyonluğu getirebiliriz. Sezona kendimizden emin bir şekilde başlayacağız. Teknik direktörle ilgili açıklama yapacağız. 1 Haziran'a kadar bu soruları cevaplayacağız. Aldığımız dersler paha biçilmez.

TFF'ye eleştiri

Ligde sıralamaya belirleyen unsurlar kulüplerin performansının yanında federasyon yönetimi, anlayışı da etkiliyor. Kuzu kuzu gelip Şampiyonlar Ligi'nde final oynanacaktı. Ancak durum ortada. Liyakat eksikliği, başta hakem kararlarında hiçbir standardın olmaması. Sezon başında yapılan algılar... TFF'nin standart dışı kararları futbolumuzu olumsuz etkiliyor.

"Başarıya giden her yol mübah görülüyor"

Total bir adaleti, tüm kulüpleri düşünerek hareket ettik. Bütünsel baktığım zaman yeterince katılımı göremedik. Maalesef futbol kültürümüzde başarıya giden her yol mübah görülüyor. Sadece kuralsızlara hayır diyen Fenerbahçe olmayacak. Bizim bir tane yüzümüz var. Tribünlere oynamıyoruz. Mert, samimi, dürüst olmayanlara, bize iftirada bulunanlara karşı gereken cevaplarımızı vereceğimizi vereceğiz. Her yapılanın karşılığı misliyle vereceğiz.

Adaylığını resmen açıkladı

12-13 Haziran'da seçimimizi yapacağız. Bu sene çabuk geçti. Bu camianın başarılarla buluşması adına ikinci kez başkan adayı olmaya karar verdiğimi paylaşmak istiyorum. Hissettiğim sorumluluk gereği aday olmaya karar verdim. Beni bilen bilir, ben Fenerbahçe'ye almaya değil vermeye geldi. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızı herkes biliyor. Bu konuda vicdanımız rahat. Sonsuza kadar kalma planım yok. Kulüplerin başkanlık dönemlerine sınırlandırılma getirilmeli.

"İnsafsız eleştirilere maruz kaldık"

Camiamız rahat olsun. Seçildiğimiz takdirde almamız gereken dersleri aldık. İkinci dönemimiz çok daha farklı olacaktır. Bu dönemde zaman zaman yapıcı bazen de insafsız eleştirilere maruz kaldık. İyi sonuçlar alınırken ortada gözükmezler. İlk tökezlemede en önde bayraktarlık yaparlar. En çok onların sesi çıkar. Bunların amacı ne Fenerbahçe sevgisi ne de çubuklunun başarısıdır. Fenerbahçeliyseniz ne şartlarda olursa olsun bu kulübün başarısını istersiniz.

Ali Koç'tan hodri meydan

Bu arkadaşlara ve taşeronluk yaptığı kişilere açık çağrıda bulunmak istiyorum. Manipülasyonlarla uğraşacağınıza işte size fırsat, gerçekten F.Bahçe'ye yararlı olmak istiyorsanız bunun yolu sandıktan geçer. Gündemde kalması gereken eski bir yöneticimiz çıkıp açıklamalar yapıyor. Bu insanlar çok rahat yalan da söyleyebiliyor, geçmişi de unutabiliyor. Açık çağrıda bulunuyorum, işte fırsat, gelin, işte sandık eli kulağında. F.Bahçe'ye vizyon katmak istiyorsanız gelin aday olun. Projelerinizi anlatın. Futbolu nasıl yöneteceğinizi anlatın. Akıl akıldan üstündür. Çıkın güzel bir rekabet olsun. Rekabette her zaman F.Bahçe kazanır. Perde arkasından konuşmayın. Gelin açık açık çıkın konuşun.

"Adil bir rekabet ortamı sağlayacağımızdan adınız gibi emin olabilirsiniz"

Tüm imkanlarımız, tüm tesislerimiz F.Bahçe'ye aday olacak herkese açık olacak. Adil bir rekabet ortamı sağlayacağımızdan adınız gibi emin olabilirsiniz. Tüm kongre üyelerimize, taraftarlarımıza, sizlere de teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza, taraftar derneklerimize teşekkürü borç bilirim. 3 yıl boyunca kulüpteki mesai arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

"Bu camia başarıları hak ediyor"

Güçlü bir Fenerbahçe için sen, ben, o demeden ulu çınarın altına yaslanıp yolumuza devam edeceğiz. Seçildiğimiz takdirde hatalarımızdan ders alarak, güçlü bir Fenerbahçe için, aynı yolda inançla devam edeceğiz. Bu camia başarıları, mutlulukları hak ediyor. İnşallah seçiliriz."

Ali Koç: Sen nereden biliyorsun Acun?

 

İşte Fenerbahçe'nin Giroud transferindeki rakipleri...

 

Ozan Tufan ayrılıyor! Fenerbahçe'ye rekor bonservis...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)