E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Erbaş'tan hac açıklaması: Bizim hazırlıklarımız tam---

Ali Erbaş'tan hac açıklaması: Bizim hazırlıklarımız tam

Ali Erbaş'tan hac açıklaması: Bizim hazırlıklarımız tam
21 Kasım 2021 - 16:29 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2 milyon kadar kişinin hac için beklediğini belirterek, "Eğer açılırsa ve kontenjan ne kadar verilirse Türkiye'ye, bizim hazırlıklarımız tam." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimlerin başladığını, tedbirlere riayet ederek şimdi de yavaş yavaş milletin saf düzenini sıklaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Erbaş, 

"Ama bu, 'Tamamen normalleştik, tedbirleri elden bırakalım' anlamına gelmiyor. Maskemize devam ediyoruz, temizliğimize dikkat ediyoruz ve özellikle aşılanma konusuna da vurgu yapıyoruz, tavsiye ediyoruz cemaatimize. İnşallah bu şekilde salgın dönemini yüzümüzün akıyla atlatacağız." diye konuştu.

 Hac ve umre ziyaretlerinin açılmasını istediklerini ifade eden Erbaş, bu konuda karar vericinin tamamen Suudi Arabistan olduğunu, gerekli müzakerelerin yapıldığını aktardı.

"Geçmiş dönemde kendisine kura çıkan hacılarımızın öncelikleri var"

Erbaş, şu ana kadar umrenin bazı ülkelere açıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Muhtemelen vaka sayısı az olan ülkelerden az sayıda umreci kabul ediyorlar. Ama bunun içerisinde 21 kadar ülke yok, Türkiye yok, Avrupa ülkeleri yok. Biz onların kararını bekleyeceğiz. 2 milyon kadar kardeşimiz şu anda hacca kayıtlı, hac için bekliyor. Mesela ülkelerin binde biri kadar kontenjan tanıyorlardı geçmiş dönemde. Şimdi bu 10 binde bir mi olur, nasıl olur, bunların kriterlerini bekleyeceğiz. Eğer açılırsa ve kontenjan ne kadar verilirse Türkiye'ye, bizim hazırlıklarımız tam. Milletimiz müsterih olsun. Geçmiş dönemde kendisine kura çıkan hacılarımızın öncelikleri var."

"15 bin civarında imam ve müezzine ihtiyacımız var"

Kudüs ziyaretlerini başlattıklarını dile getiren Erbaş,

"Bu ayın sonundan itibaren hafta sonları perşembe, cuma, cumartesi, pazar 4 günlük Kudüs ziyaretlerimiz başlıyor. Farklı kategoride uygulamamız olacak." bilgisini verdi.

 Erbaş, şu anda 15 bin civarında imam ve müezzine, 9 bin Kur'an kursu öğretmenine ihtiyaçları bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bakan Koca'dan aşı açıklaması

Pazartesi 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala21 Kasım 2021 23:28

    şu dönemde hac farz değil, lüks.  8 milyona yakın kişi koronayı atlattı, günde 200 kişi ölüyor. gidin fakir doyurun, yetim giydirin. diyanet de yurtdışı harcırah alamıyoruz diye kıvranıp dursun

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2021 21:41

    Maaş yetiyır  gul gibi geçiniyorum diyenler var... alıyorsun 1500 tl 2500 tl attım maaşı... her ay 150- 250 -350 tl biriktirsen dahi kaç yılda hayal ettiğin hac ziyaretını yapabiliyorsun ? kaç yıl para biriktırmen lazım ? ... asgari cüretlisin geçiniyorum yetiyor diyor bazıları eee hayal ettıgın avrupanın en dandık otomobılını kaç yılda alabılıyorsun _? evlendın ev alacaksın. kaç yılda bir ev sahibi olabılıyorsun? eskiden buyuklerın bırıkımı, emeklı maaş desteklerı, dugun dernek eş dost akraba dugun takılar vb. vb. ama şuan herkes düşmüş. Herkes geliri erımış. Bu mantıkla anca  karnın doyar. Bir özel hastaneye işin duşse zaten 1 yıdla bırıktırdıgın bıter.. hac felan git gide zengin işi olmaya başladı. Eskiden emeklı maaşlı herkes gıderdı. diyanet kılıçlamı hac açıklaması yaptı ? merak ettım. Ben hiç samımı bulmuyorum , açıklamlarını bu şahsın.

  • Çakır21 Kasım 2021 19:36

    Dolar çok yükseldi hacca gideceklerin Allah yardımcısı olsun inşallah