E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Babacan'dan Libya'ya gönderilen paraya ilişkin açıklama---

Ali Babacan'dan Libya'ya gönderilen paraya ilişkin açıklama

Ali Babacan'dan Libya'ya gönderilen paraya ilişkin açıklama
07 Ocak 2020 - 22:36 borsagundem.com

Babacan, Türkiye'den Libya'ya gönderilen paraların farklı gruplar tarafından alındığı ve ödenmediği iddiası hakkında açıklama yaptı. Paranın kredi anlaşması kapsamında gönderildiğini belirten Babacan, kredinin de ödendiğini söyledi

AKP’den istifa ettikten sonra yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ofisinden, 2011’de Türkiye’den Libya'ya sağlanan krediye ilişkin olarak yazılı açıklama yapıldı.

T24'te yer alan habere göre, Babacan’ın hükümet üyesi olarak ekonomik kurumları yönettiği 2011 yılında yapılan kredi anlaşmasının, Birleşmiş Milletler’in de meşruiyetini tanıdığı Libya Ulusal Geçiş Konseyi ile imzalandığı belirtilen açıklamada, bu ülkedeki bankacılık sisteminin çökmesi nedeniyle “nakit” olarak transfer edilen kredinin öngörülen süreden önce faiziyle birlikte tahsil edildiği vurgulandı.

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bugün (7 Ocak 2019) “Libya’ya bavulla giden paralar” başlığıyla yayımlanan yazısında;, dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a da gönderme yaparak, “Libya’ya hangi kaynaktan harcandığı belli olmayan 300 milyon doların 3 seferde nakit olarak gönderildiğini” belirtti. Çölaşan, “Türkiye’den bavullarla gönderilen 300 milyon doların Libya’da isyancı yamyamlar tarafından cebe atıldığını” iddia etti.

Ali Babacan’ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada bu iddialar şu ifadelerle yalanlandı:

"Türkiye ile Libya arasında 2011 yılında geçekleşen anlaşmalar, 4749 Sayılı “Kamu Finansmanının ve Borç Yönetimin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun”da yer alan karar, izin ve onay süreçlerine tam olarak uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

"Kredi Anlaşması, Birleşmiş Milletler ve birçok uluslararası organ tarafından Libya’nın meşru temsilcisi olarak tanınan “Libya Ulusal Geçiş Konseyi”nce imzalanmıştır.

"Libya'daki bankacılık sisteminin ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle çökmüş olmasından dolayı sağlanan kredi nakit olarak transfer edilmiştir.

"Alınan kredilerin tamamı tahakkuk etmiş faizi ile birlikte anlaşmada öngörülen süreden önce, Libya Merkez Bankası tarafından Hazine Müsteşarlığı’nın TCMB Nezdindeki hesaplarına yapılan transferle geri ödenmiştir.

"Konu ile ilgili tüm yazışma, izin, onay ve ödeme bilgileri Hazine Müsteşarlığı (mevcut Hazine ve Maliye Bakanlığı) kayıtlarında mevcuttur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum08 Ocak 2020 18:29

    Lüblanmı libyamı Bi kararverin

  • muhaha08 Ocak 2020 17:30

    Valla gülecek bi tarafımda kalmadı.. Sayın babacanı övenler, yüceltenler, alkışlayanlar, destekleyenler, savunanlar.... aynı kişiler gitmiş... Sayın babacını kötülüyor. aşağılıyor, çamur atıyor vb.vb. ya muhalefet olacak, eleştirecek olan bizleriz. ele ele+ kolkola 25 yıl ülkeyi yönettiniz. : ))) hem yoneten, hemde kendi hatalarını eleştiri ötesinde kötüleyen insanların olması çok garip. : )) neysesi bu tip arap severlerin son nesli bu yazanlar : )) birbirlerinin kuyusunukazıp itiraflar ediyorlar... Kazanan belli 2023 e kalmadan erken seçimle : ))) ya nasip.... herşey çok güzel oldu bile oldu... +800 bin... sonra parçalanmalar, miras kavgaları başladı : ))

  • Bk08 Ocak 2020 15:02

    isyanci yamyamlar bu sozcu denen fasist gazetenin yazarlarinin ne kadar irkci olsugunu gosteriyor.isyancı yamyam nedir.

  • doğru08 Ocak 2020 10:22

    daha parti kurmadan karalama kampanyaları başladı,çamur at izi kalsın , sonrada türklüğü, müslümanlığı, atatürkçülüğü kimseye bırakmayız... 

  • Türkoğlutürk 08 Ocak 2020 09:32

    Babacan İn yetkisi varken enflasyon indi, babacan gitti patladı. İnanmayan baksın grafiklere. Babacancı değilim ama koyunda değilim.

  • Misafir 09 Ocak 2020 09:04

    E hani herşeyin sorumlusu Erdoğan'dı. İyi olan hiçbir şeye Erdoğan sayesinde diyemiyorsunuz. Nasıl saçmalayacağınızı da şaşırdınız. İnsanlara da biraz saygınız olsun sizin gibi düşünmeyen sizden aşağıda olacak diye bir durum yok. Ya çok cahilsiniz ya da kötü. Rumuzla, egoyla, nefretle, hakaretle insan yükselmez.

  • ali08 Ocak 2020 16:38

    yetkiyi kim vermişti ona acaba?

  • Günün haberi..08 Ocak 2020 08:36

    Yalnız haber dün verildi, tutmadı herhal bir daha ilk sayfadan yayınlandı. Amacı anlayabiliyoruz, çok zorlamayın...

  • bilirkişi08 Ocak 2020 07:23

    çöleşan senin beynin müsait değil bunları anlamaya

  • Selahattin Ölmez07 Ocak 2020 23:16

    birde bu yeni kimse çıktı karşımıza.otur oturduğun yerde.ortalığı karıştırıp duruyorsun.

  • Mal bükücü08 Ocak 2020 12:04

    Aa. Siz böyle meee ledikçe chp anırmaya devam eder.

  • Selahattin Ölmez08 Ocak 2020 10:42

    benim yasım 58 ben chp yıllarınıda iyi bilirim.sen otur oturduğun yerde.

  • Aa08 Ocak 2020 09:30

    Meeee

  • ..07 Ocak 2020 23:53

    yeni mi? senin yaşın kaç

  • pazarci07 Ocak 2020 23:10

    git,bezirgancilikmi yapacan ne yapacan......