E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAli Babacan'dan canlı yayında önemli açıklamalar---

Ali Babacan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Ali Babacan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
26 Kasım 2019 - 21:47 borsagundem.com

Yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandıran Ali Babacan, AK Parti'den istifa etmesinin ardından ilk kez bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor

AK Parti'den bakanlık ve milletvekillikleri yapan Ali Babacan, Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında soruları yanıtladı.

Babacan, partiden istifa etmesinin ardından ilk kez televizyona çıktı. Babacan, ülkenin karanlık bir tünele girdiğini ifade etti. Çalışma arkadaşlarının içinde AK Partililerin çoğunlukta olmadığını belirten Babacan, "AK Parti gittikçe erozyona uğruyor" dedi.

AK Parti’nin kuruluşuyla ilgili açıklamalarda bulunan Babacan, partisinden istifa etmesi konusunda 2011 yılından itibaren yaşanan olumsuzlukları işaret etti. Babacan, olumsuzlukların giderilmesi için 2013 yılından 2019’a kadar uğraştıklarını ancak başarılı olamayınca istifa ettiğini belirtti.

'Ülke karanlık bir tünele girdi'

Ülkenin karanlık bir tünele girdiğini belirten Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin partiden ayrılmasını istemediğini de açıkladı. Babacan daha önce atacakları bir ayrılık adımının mevcut düzeni olumsuz etkileyeceği korkusuyla bundan kaçındıklarını ifade etti.

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili kendini büyük bir vebal altında hissettiğini söyleyen Babacan, gelinen noktada partiden ayrılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

'Başkanlık sistemi sonrası ekonomik kriz çıktı'

Başkanlık sistemi konusunda kendisini geri çektiği ve yeni sisteme inanmadığı şeklindeki eleştirilere Babacan, başlangıçta başkanlık sistemiyle ilgili kısa bir test süreci olduğu ve yeni sisteme geçtikten iki ay sonra Türkiye’de büyük bir ekonomik krizinin gözlemlendiği yanıtını verdi.

Başkanlık sistemiyle ilgili birçok argümanın karşılıksız kaldığını söyleyen Babacan, yeni ekonomi programlarını değerlendirirken bu programların bir karşılığının olmadığını bunlara güven duyulmadığını söyledi.

Son 4 yılın insanları dinlemek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Ali Babacan, Türkiye ile ilgili iyi bir strateji belirleme konusunda çalıştığını açıkladı.

Abdullah Gül'ün desteği

Abdullah Gül konusunda da açıklamalarda bulunan Ali Babacan, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kanunlara pek çok konuda müdahale ettiğini söylerken kendi kaygılarıyla Abdullah Gül’ün kaygılarının aynı olduğunu ifade etti.

Gül’ün aktif siyaseti bıraktığını hatırlatan Babacan, Gül’ün kendi çalışmalarına katkı sağladığını belirtti ve eski cumhurbaşkanından destek aldıklarını doğruladı.

Yeni parti çalışmaları

‘Üzerinde çalıştığımız siyasi parti geniş toplum kesimlerine hitap eden bir çalışma’ diyen Babacan, gerçekçi bir Türkiye tasarımı yapmak istediklerini söyledi.

İttifak ve ortak aday dertlerinin olmadığını söyleyen Babacan, amaçlarının Türkiye’yi yönetecek bir siyasi parti oluşturmak olduğunu belirtti. "Siyasi itibarını koruyan herkesle irtibat içindeyiz" açıklamasında bulunan Babacan, kararları tek başına almadığını açıkladı.

Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin gibi eski AK Partililerle birlikte çalışıp çalışmayacağı sorulan Ali Babacan, kurulacak kadronun ağırlıklı olarak AK Partililerden oluşmayacağını belirtti.

Çalışma arkadaşlarının içinde AK Partililerin çoğunlukta olmadığını belirten Babacan, “AK Parti gittikçe erozyona uğruyor” dedi.

Partinin kuruluş takvimi kapsamında, yıl sonu tüzel kişiliğin kurulacağını belirten Ali Babacan, teşkilatlanmanın 2020 yılı içinde gerçekleşeceğini açıkladı. 700 kişiyle birebir görüştüğünü söyleyen Babacan, katılmak isteyen çok sayıda kişi olduğunu ve çalışmaların sürdüğü mesajını verdi.

Partinin adıyla ilgili tartışmalara ilişkin Babacan henüz isim ve logo üzerindeki çalışmaların devam ettiğini işaret etti.

'Davutoğlu ile birleşme zor'

Davutoğlu ile ilgili Ali Babacan, “Ahmet Davutoğlu bize birleşme teklifinde bulundu. Kendi merkezli bir hareket başlattı. Biz daha sonra başladık biz daha farklı bir metot ile devam edeceğiz. Ben birleşmeyi zor görüyorum. Gerçekçi görmüyorum” dedi.

Türkiye’de ifade özgürlüğü sorunu olduğunu belirten Babacan, hedeflerinin önce insan olduğunu söyledi. Gençlerin sosyal medyadan mesaj paylaşmaktan bile çekindiğini ifade eden Babacan, fırsat eşitliğini getireceklerini söyledi.

Türkiye’nin 2008 krizinden rahat çıktığını belirten Ali Babacan, o dönemde Türkiye’nin gerekenleri yaptığı ifade etti.

Dış politika ve Suriye konusunda da açıklamalarda bulunan Babacan, Türkiye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Babacan, “Son dönemde NATO içinde bir ayrışma var. ABD, NATO’ya farklı bakıyor. Avrupa kendi düzenini kurmak istiyor. İngiltere bir Brexit sürecinde. AB’nin kuzeyi ve güneyi birbirinden uzaklaşıyor. İşler farklı bir düzene gidebilir, bu nedenle Türkiye’nin kendi iç istikrarı çok önemli. Çıkarlar için Türkiye’nin herkesle konuşabilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin hangi ülkelerle ittifak halinde olması gerektiğiyle ilgili Babacan, “Hangi ülkelerde insan birey olarak daha değerliyle bizim o ülkelerle daha iyi ilişkiler kurmamız lazım. Ancak Türkiye, demokrasinin olmadığı ülkelerle de iyi ilişkileri olabilir” dedi.

‘Ali Babacan batı finans çevrelerinin adamı’ iddialarına Babacan, “Ben Hazineden Sorumlu Devlet Bakanıydım ve AB ile ilişkilerden sorumluydum. Bu süreç içerisinde Avrupalı kuruluşlarla yakın çalıştık. Avrupa Birliği üyeliği hedefimiz vardı. Dünya finans çevreleriyle ilişkili olmamızdan doğal bir şey yok. Bunlar tamamen boş iddialar” yanıtını verdi.

'İşsizlik en yüksek dönemde'

Babacan, “Şu anda piyasalarda kısa vadeli yatırım geliyor ancak uzun vadeli gelmiyor. Çünkü Türkiye’nin ön görülebilir olmadığını görüyorlar. Bu nedenle işsizlik artıyor. Genç işsizlik ve genel işsizlik en yüksek durumda. İşsizliğin düşmesi için uzun vadeli yatırım gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakanlık yaptığı dönemle ilgili Halkbank hakkında ABD’de açılan soruşturma için Babacan, “Hükümetin bankalara bir talimatı olmaz. Kamu bankalarının yaptıklarında hükümetin sorumluluğu yoktur” dedi.

Parti kurma çalışmalarının yavaşlamasıyla ilgili ekonomik kriz oluşmasının beklendiği iddiasına Babacan, “Yerel seçimler olsun, arkasından AK Parti’den ayrılırım diye başladık fakat 31 Mart’ta seçim bitmedi. O yüzden uzadı. Ekonomik bir neden yoktu. Seçimler bitsin ortalık rahatlasın diye bekledik” yanıtını verdi. 

Parlamenter bir sisteme geri dönmek istediklerini belirten Ali Babacan, denge ve kontrol sisteminin sağlandığı bir parlamentonun oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin yeniden güçlü bir parlamentonun kurulmasına ihtiyacı olduğunu dile getiren Babacan, demokrasinin parlamento sistemiyle yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Aleviler ve Kürt meselesiyle ilgili Babacan, “Biz her vatandaşımızı kendini tanımladığı gibi kabul edeceğiz” dedi.

Atatürk’e bakış açısı konusunda Babacan, “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin kurucusudur. Türkiye’nin istikrarı, toprak bütünlüğü varsa bunun sebebi Cumhuriyetin temellerinin sağlam atılmış olmasındandır. Bu ülkenin sağlam duruşunun en önemli temeli Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ü tartışma konusu yapmak abestir” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (55)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XX27 Kasım 2019 21:18

    DÜNYA SANKİ GÜLLÜK GÜLİSTANLIK...AVRUPA, AMERİKA,ASYA EKONOMİLERİ ÇOK MU İYİ DE, ENERJİYİ DIŞARDAN ALAN TÜRKİYENİN EKONOMİSİ İYİ OLSUN. ÖNÜNE GELEN HERKES ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK VAR ZANNEDİYOR. KİMDEN GAZ ALDIYSA ARTIK...

  • Yalnız27 Kasım 2019 19:23

    Ali Babacan sana kazanma görevi mi verildi yoksa kaybettirme görevi mi verildi açıkla.Birde bu emri nerden aldın onu açıkla.Bu arada ipler çok belli oluyo misina yokmuydu.

  • Tolga27 Kasım 2019 16:50

    Bunun sorumlusu sensin. Şu ülkede ekonomiyi bu hale getiren sensin . Sana hala oy verecek geri zekalılar var bu ülkede ona üzülüyorum.

  • Fatihin Fedâisi27 Kasım 2019 14:42

    USA'sına, AB'ne, FETÖ'süne, PKK/PYD'sine, HDP'sine, CHP'sine velhasıl DAHİLİ ve HARİCİ tüm saldırganlara DOKUZ DOĞURTAN LİDERİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN varken BOL SOSLU KAOSÇUÇOCUKLARINA DÖNÜP BAKAR MIYIM, YAMUK YAPAR MIYIM, asla ve kat'a.

  • menfaat fedaisi27 Kasım 2019 14:52

    menfaat geldiği sürece herkesin fedaisi olusrun

  • KADİR27 Kasım 2019 13:08

    Doğru diyor; 2009'dan itibaren,  dershanelerin kapatılması ile ekonomi kötüye gitmeye başladı, bu arkadaş ve Gül o kadar FETÖ ekonomisini düzeltmeye çalıştı olmadı. 

  • gobel6627 Kasım 2019 12:59

    Sonunda CHP'nin yerini dolduracak bir parti, CHP ve İYİ partiye oy veren dostlarımızı bu partide birleşmeye davet ediyorum.

  • Kamil27 Kasım 2019 12:45

    Dişe göre bir rakip olabilecek mi , göreceğiz ;)  ;)  ;) 

  • M.Ünsal27 Kasım 2019 11:31

    GENÇLER ALİ BABACAN TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA İTİBARI OLAN MARKA BİR ÜLKE YAPABİLİR. BENCE SAHİP ÇIKIÑ DEĞİŞİMDEN KORKMAYIN.

  • BİR DOST27 Kasım 2019 12:57

    İyi bir hedef kitle, bu dediğini gençler kanar.

  • Mehmet Mesut Uzal27 Kasım 2019 11:12

    Umarım kuracağı partiyle ülkemize ve milletimize ,karşılık beklemeden hizmet eder.Öncelik parlamenter rejime geri dönmek olmalıdır.Bu süreçte yargı,yasama ve yürütmenin birbirinden bağımsız çalışmasının sağlanacağı yeni yasalar çıkarılmalıdır.Liyakat ve kıdem'e önem verilmelidir.Yargı ve TSK'da yükselmeler kendi içlerinde olmalıdır.Kısaca batılı anlamda demokratik bir ülke olunmasına çaba gösterilmelidir.Syg.

  • Tufan27 Kasım 2019 10:25

    Babacan döneminde ekonomi iyi değildi sadece FED'in bastığı sıcak para ülkemize aktı. Babacan değerli TL olsun dedi ve bu paralar merkez bankası tarafından toplanmayınca düşük kur her kesimi ithal mala teşvik etti. Üretim azaldı ithalat tavan yaptı. Üreticiler ithalatçılarla baş edemedi ve battılar. Sonra biriken borcu ödeme vakti gelince babacanın ekonomi gümledi. Bunu fark ettiği için çekildi bombayı ak partinin kucağına bıraktı. İyi bakan falan değil. Şuanda 400 milyar dolar borcun sebebi bunun yönettiği ekonomidir.

  • ALP27 Kasım 2019 10:06

    SENİN DE SONUN TABELA PARTİCİLİĞİ...HAYIR ETSENİZ SİZİ ADAM EDENE  VEFA BORCUNUZ OLUR..BİR İNSAN EKMEK YEDİĞİ ÇANAĞA  İŞEMİŞSE...ONDAN HAYIR GELMEZ DER..ATALARIMIZ..HADİ İŞİNE..BAYAĞA  KILIĞINA BAKILINCA  BİR ŞEY ZANNEDERDİM..

  • Lala27 Kasım 2019 09:38

    Aktroller cumhurbaşkanı abdullah güle hakaret ediyor. Ayıp değil mi partinizi kuran, genel başkanlığını yapan, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapan kişiye hakaret etmek?

  • Emekci27 Kasım 2019 09:35

    Makul bir siyasetçi görmeyeli uzun zaman olmuştu. Babacan ve ekibi ülkede gerilimin, kavganın bittiği, aklı selim ile hareket edildiği bir dönem başlatabilir

  • Nedim27 Kasım 2019 09:32

    Bir defa Fatih Altaylı neden Muharrem İnce yi konuk etmedi?  İftiraya uğrayan, partisinden dışlanmak üzere olan o değil mi?  Tabi chp nin kodamanları  öyle dedi ise sen de gündem değiştirmeye katkıda bulunursun.

  • Genli 27 Kasım 2019 08:50

    Ben oy vermem ama Babacan geçsin dümene ekonominin bundan iyi olacağı kesin. Ekonomi iyi olmadan ne gelişim olabilir ne de dışarı ile savaş. Ekonomi kötü ise açlık, psikolojik sorunlar, suç, kaos artar. Abd, rusya, avrupa ile politik mücadele edecek ülkeyi 17 senede kuramadıysan bundan sonra da yapamazsın. Ne tesadüfse geride kalan ülkeler hep emperyalizmi suçlar.

  • Sdk27 Kasım 2019 07:51

    Ekonomi kötü gidiyor doğru... İyi gitmesi için yapılacaklar belli... Eğer s400ü çöpe atacağım... Akdeniz'de petrol aramayacağım... Suriye de PKK ya dokunmayacağım... Avrupa ya giden mültecileri engelleyip Türkiye de tutacağım... Amerika'nın ipimi saldığı kadar hareket edeceğim... Derseniz ekonomi süper olur... Bu ülkenin ekonomiden önce gururu bağımsızlığı var sen önce bunu öğren...

  • nedoş27 Kasım 2019 14:55

    nedim site senin gibilerden olduğu için şanslısın adamına göre muamele ediyorlar, tahminen de bizleri mimliyorlar ama öbür dünyada hesabını verecekler yada zamanı gelir bu dünyada da verirler sana hakaret ettiren ama bize cevap verme hakkı tanımayan sizin tarzınız site adminleri. Sen yalamaya vermeye alışkınsın herkes senin gibi diz çökmez menfaatin önünde nedoş

  • Nedim27 Kasım 2019 12:47

    En aşağıdaki hödük o füzeleri,  ihaları, sihaları,  yakında bir yerine sokmak zorunda kalacaksın!  Gözün hep  tike bakmaya alışmış.

  • Ferhat27 Kasım 2019 09:10

    Sende trolgillerdensin sanırım önce dinle Suriye hakkında ne dedi ekonomi hakkında ne dedi sana benden bir dost tavsiyesi bu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en iyi ekonomi bakanlığı yapmış kişidir

  • Ajitasyon yapmayın27 Kasım 2019 08:32

    Belki de inşaat ve ihale rantini yemek için uğraşacağına sanayi teknoloji, üretim tesisleri kursan olurdu.

  • Babacan yakmıştın bizi27 Kasım 2019 03:09

    Sadullah Ergun gibileri partiye alırsan kime hizmet ettiğin bellidir. Bu millet sümüklü din tuccari hain örgütleri başına istemez haberiniz olsun. Şu birilerinin ağlak cinsel tercihi şüpheli hocası ölse de siz dahil hepimiz kurtulsak.

  • Sdk27 Kasım 2019 11:55

    Her taraftan adam olacakmış... Fetöcülerde olmalı...

  • pazarci27 Kasım 2019 00:47

    sende aptullah gulde aynisiniz ,kumandaniz ingiliz ve amerika ,kalkipta masal anlatma,bu Ulkenin Hizmete ihtiyaci var sizin gibi kuklaya deyil.

  • Ali27 Kasım 2019 00:43

    EKONOMİ BABACAN ZAMANINDA ALTIN ÇAĞINI GÖRDÜ.. Sözleri çok doğru fakat bazılarının işine gelmiyor... Eyt den sana çok oy gelir...

  • Nedim27 Kasım 2019 12:11

    Ucuz sokak ağzını bırak!

  • kamil27 Kasım 2019 09:05

    Trump açıkça söylemedi mi ''bir kere türkiye nin ekonomisini krize uğrattık füzeleri alırsa bir daha uğratırız diye.''Adamlar yıllarca ülkemizi suriyeye ıraka döndürecek kumpaslar kuruyor,bunlarsa hala ekonomi diyor. Kardeşim şuan türkiye sınırında binlerce abd, Rus,ingiliz askeri var bunların binlerce savaş gemisi,uçağı var. Başımızda dirayetli lider olmazsa bizi halaç pamuğu gibi dağıtırlar.Adamlar ülkesi için çalışan bütün liderleri ya yolsuzlukla suçlayıp isyan çıkarttırıyorlar yada hem kendileri birbir türlü oyunlarla ekonomiyi bozup, ekonomi bozuldu diye isyan çıkarttırıyorlar. Bolivya,Venezuela, sudan, bunun en yakın zamandaki örnekleri.Muhammet mursi seçilmiş deģilmiydi, batının hiç sesi çıkmadı darbeye, hatta sevindiler. Ama terörist belediye başkanları görevinden alınınca batı hemen demokrasiden bahsediyorlar. Ya abd nin köpeği olacaksın ya da darbelere kumpaslara hazırlıklı olacaksın.

  • POMPACI27 Kasım 2019 01:27

    babacanın koltuk gitti ekoni çöktü diyorsun yani :))) hangi ülkede yaşıyorsun farkında değilsin...

  • mehmet yılmaz 27 Kasım 2019 00:12

     ergen olmayanları sokağa çıkaramayan küreselciler gretaya sarılıp dünyayı sözde iklim ile karıştırmak istiyor.babacan alide küreselciler gibi  KULLANMAK  için benim ancak ergenlere zekam yeter diyor.

  • Baba 26 Kasım 2019 23:42

    Babacan en buyuk zarari iyi partiye veriir.Buda iyi parti chp ittifakini zora sookaar.

  • Yusuf karabulut 26 Kasım 2019 23:40

    Sayın babacan, şunu unutmayın ki abd nin ve İsrail in çıkarlarına ters düşen bir harekette bulunursanız sizi iki dakikada ekonomik krize sürükler veya darbe yapar veya kumpas kurar. AKP ülkeyi yönetemiyor demişsiniz. Açıkça söyleyin abd nin dediğini yapıp s-400 den vazgeçer misiniz, Suriye ye müdahale etmez misiniz, Akdeniz de petrol aramayı bırakır mısınız, hain fetöcüler ve pkk lılara dokunmaz mısınız. Siz abd nin dediğini yaparsanız ülke elden gider, yapmazsanız krizlerle boğuşursunuz. Siz hala bunu anlayamadıysanız boşanma siyaset yapmayın. Doların keskin artış yaptığı dönemler, gezi olayları 17-25 Aralık kumpası, 15 temmuz, darbe girişimi, hendek olayları gibi hükümetin ekonomiyi yönetememesinden değil iç ve dış düşmanların müdahaleleri, ülkemizin bekası için alınan s-400 ve suriye ye müdahalemiz nedenleriyle abd ile yaşadımız gerilimden kaynaklanmıştır. Siz akp nin içindeyken bunları farkedemediyseniz bundan sonra hiç farkedemezsiniz.

  • Ferhat27 Kasım 2019 09:05

    Kardeş önce adamı dinledinmi diye sorarlar aç bida ha dinle sonra tekrar dinle vallahi yazdıklarının hepsinin cevabı var ama çamur atmak daha kolay dersen zaten sıkıntı yok

  • iskender27 Kasım 2019 02:34

    çok doğru tespit etmişsiniz. tebrik ederim, ek olarak faiz lobisinin adamı, ters düştüğü yıllara bakarsan fetö ile mücadele edilen yıllar, hiç unutmuyorum sakaryada bakanlar kurulu toplanmıştı, toplantı sonrası başta başbakan Erdoğan olmak üzere halk ile tokalaşırken bu beyefendi uzaktan yürüyüp gitmişti, halktan kopuk bürokrat zihniyet yapısında, sürekli parlamenter sistem diyolar, yani koalisyon kurup ülke yönetmeye talipler, hiç biri tek başına ben yönetirim diyemiyo, bu ülke Erdoğanı çok arar, Allah bunlara ülkemizi yönetebilecek akıl versinki bu güzel ülkemiz heba olmasın..

  • AHMET OTUZBİR26 Kasım 2019 23:19

    Kudurun troller, üç buçuk atın :)

  • Ziya27 Kasım 2019 08:11

    Yok canım yukarıda kudurmuş bir öküz var da o na baktık.  

  • AHMET ÖZBİR26 Kasım 2019 23:43

    REİS küresel aktör, tartışmasız yegane önder, zalimleri ezer, mazlumları sever. Sizin gibi zavallı yalama takımından olanlar kaosu çok özler!..

  • döşemeci26 Kasım 2019 23:09

    ağız dolusu bir sayfa küfür edecem...ya sabır diyorum...ulan düne kadar beraber çalıştığın arkadaşlarını ne çabuk satar oldunuz....koltuk verince süper koltuk gidinc ülke karanlığa girdi.......yazıklar olsun,,bari chp gidip aday olsaydın,,tam olurdun

  • Ali27 Kasım 2019 09:14

    O ağız dolusu küfürü 2000 yıllarda saadetten akp yi kuranlara da söyledi mi yada o zamn doğmamışmıydin

  • tt27 Kasım 2019 00:11

    size de secimlerde döşeyecekler döşemeci

  • Osmanlı26 Kasım 2019 22:55

    Abdullah gulde hocansa ne olduğun belli senin

  • Isimsiz vatansever26 Kasım 2019 23:21

    Abdullah gul dune kadar laf ettirmezdiniz kaldiki adam eski cumhurbaskanimiz ne oldugun la neyi kast ediyorsun? Ulkenin orgenaralini terorist diye iceri attiniz sonra pardon dediniz saldiniz. Serefsiz feto elebasini evliya diyerek laf ettirmediniz pardon dediniz sonra. Ne bu simdi simdi abdullah gule laf atiyosunuz neden sizden degil. Sende haklisin sizden olmayan ya teror yandasi ya fetocu ya hain

  • Ne dediysek o26 Kasım 2019 22:49

    İnsanlarin çoğu çıkarlarına oy veriyor ben tv den takip ediyorum hangi sözü hatalı gerçekten çok güzel konuşuyor düşüncesi muhteşem ben çıkarına bu güne kadar oy veren olmadım bunu bütün samimiyetimle söylüyorum hep ülkenin çıkarı için deyip akp oy verdim ama şimdi bakıyorum akp yoruldumu yoksa 18 yıl iktidarda olmak kolay değil artik yönetemiyor onun için başka yolara bakmak lazım benim için babacan çok mantıklı geliyor akp donemindede çok başarılıydı kesinlikle secimde desteklerim..

  • AhmetK26 Kasım 2019 22:26

    Demiyor ki fetoculara dokununca bize dokundu. Feto babamız bize partı kurun, Ak partı oylarını bolun diye.. Demokrası yokmusmus, RTE ‘ye hakaret ve kufur edenın haddi yok ya, ne ozgurlugu yokmus. Ab- abd ve feto gazıyla yola cıkmıs ilkesiz midesiz bir olusum...

  • Kaçan Grup26 Kasım 2019 22:18

    hayırlı olsun, ben muhtemelen size oy vermem ama düzgün bir kişisiniz.

  • EKO26 Kasım 2019 22:11

    BABACAN DÜZGÜN İNSAN TÜRKİYE PROJESİ İYİ HARAM YEMEZ HIRSIZLIK LÜGATINDA YOK EKONOMİST DESTEKLENMELİ

  • AHMET ÖZBİR26 Kasım 2019 22:07

    İNSANCA yaşama hakkını bizlere veren AK Parti iktidarı ve Büyük Lideri REİS'imiz Recep Rayyip Erdoğan'dır! Sen kimsin ki insan hakları yok deyip yalanla, iftirayla parti kurup bizden oy isteyebilirsin. REİS'İ HANÇERLEDİNİZ, BİZDEN ÇOOOK UZAKLARDA PİNEKLEYİNİZ!..

  • Nedim26 Kasım 2019 22:03

    Bunlar ucuz numaralar;  Güya Türk siyasetini dizayn edip yeni yüzler piyasaya süreceklerdi ama muhafazakar sağ mermer gibi sağlam!  Sol zaten oldum olası böyle!  Bir taşla 3-5 kuş vurmayı hedefleyen ve kahraman oğlan hamamoğlanın önü açılacaktı!  Ama bilemediler ki ''Tuzak kuranların en iyisi  Allah tır.''  Şimdi üst akıl yeni hinlikler peşinde bunu da yanaşmaları ile uygulamaya koymaya devam edecektir.  

  • Nedim27 Kasım 2019 08:20

    Bayağı gülümsettiniz beni aşağıdakiler!  Demek ki doğru sözlere hırlayan  homurdananlar böğürenler çıkması kadar doğal bir şey yok.  Bütün Dünya da olağan üstü olaylar olurken proje bazlı deftersizleri elbette  ifşa etmek görevimiz!  Çatlasanız da patlasanız da basiretli bit Türk Vatandaşı olarak bunu  belrtmek görevim.  Körü körüne bağlanmak konusuna gelince 10 yaşında  bir çocuğun bile tahammül edemeyeceği argumanları chp lideri kullanmakta!  Israrla bize komplo yapıyorlar diyor!  Açıkla diyor gazeteci yine aynı söz bize komplo!  Dinleyenler de mal gibi alkışlıyor. 

  • .t27 Kasım 2019 00:10

    sağ cenah saglam mi? belediye seçimlerindeki hüsranı yuttun mu ?

  • doğru26 Kasım 2019 23:55

    sen baya iyi senaryo yazıyorsun , yorumlarının hepsini toplasan kayda değer bir cümle etmez,ayrıca muhafazakarlar ve ALLAH adına konuşma yetkisini kim verdi sana...

  • Körü körüne bağlanma26 Kasım 2019 22:16

    Niye ki her türk vatandaşının böyle bir hakkı yok mu.sizin inandığınız ya da gönül verdiğiniz bir parti dışında bir parti kurmak ya da kurmaya çalışmak hainlik mi.öyleyse geçmişe bak refah partisinden sonra aynı kişilerin ak partiyi kurmasına ne diyeceksin.kişisel çıkarlar insanları körü körüne bir takım siyasal oluşumların peşinden koşturmakta aynı zaman da o çıkarları kaybetme korkusu anayasal hakları kullanmaya çalışan kişileri düşman gibi görmeye neden olmaktadır.

  • Türk.26 Kasım 2019 21:51

    İslâm şeriatıni istemeyen hiçbir partinin benim için değeri yok.

  • ..27 Kasım 2019 00:09

    geçti kardeşim şeriat falan. olmayacak öyle birşey boşuna hayal kurma

  • Nedim26 Kasım 2019 22:20

    ..tir oradan yobazi!  Acaba kaç tane Kuran ayetini biliyorsun da abuk subuk laflar üretiyorsun!  maksat fitne olsun da ne olursa olsun tabi.