E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAli Babacan'a 'baba' baskısı!---

Ali Babacan'a 'baba' baskısı!

Ali Babacan'a 'baba' baskısı!
09 Aralık 2013 - 07:35 borsagundem.com

Daha önce siyaseti bırakacağını açıklayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a ailesi de ‘eve dön’ baskısı yapmaya başladı

Türkiye ekonomisinin son 11 yıldır kaptanlığını yürüten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da yol ayrımına geldi.
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre, AKP’nin kuruluşundan itibaren görev alan Babacan, 3. dönem kriterine takılan bakanlar arasında bulunuyor. Daha önce de siyaseti bırakacağını açıklayan Babacan’a, son dönemde aileden “ev dön” baskısı yapılmaya başladı. Babacan’ın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Babacan’ın siyasete atılması ile birlikte Babacan Tekstil’deki işler baba Hilmi Babacan tarafından yürütülmeye başlandı. Son 10 yıllık süreçte Babacan Tekstil, önemli ölçüde büyüdü. Bu büyüme geçtiğimiz yıllarda Ankara-İstanbul Yolu’nda açılan dev bir fabrika ile taçlandı. Ancak işlerin büyümesi, beraberinde kontrol sıkıntısı da getirdi. Babacan Ailesi, işleri yetiştiremez hale geldi. Hatta kulislerde, şirketlerin idare konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadığı da konuşuluyor. Bu gelişmeler üzerine Babacan ailesinin oğul Babacan’a, “artık yeter evine dön” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Hatta ekonomi bürokrasinde ailesinin Babacan’a “biraz da bizi kurtar” çağrısında bulunduğu ifade ediliyor.

SİYASETİ BIRAKIYOR
Babacan’ın ise ailesinden gelen çağrıya olumlu yanıt verdiği ve 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimleri ile birlikte siyaseti bırakacağı bildirildi. Babacan’ın ismi, Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimleri arasında geçecek olan 10 aylık dönem için Başbakan olarak da geçiyor. Ayrıca Başbakan Erdoğan, Babacan’ın uluslararası bir kuruluşun başına geçeceğini de daha önce açıklamıştı. Ancak Babacan’ın, tüm teklifleri reddettiği ve siyaseti bırakma konusunda kesin karar verdiği belirtildi.

YİĞİT BULUT AYRILIYOR MU?
Gezi Parkı eylemleri sonrasında Başbakan Erdoğan’ın, ekonomiden sorumlu baş danışmanlığına atanan Yiğit Bulut ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. AKP yönetiminin ve Başbakan Erdoğan’ın çekirdek danışman kadrosunun “itirazlarına rağmen” baş danışmanlığı getirilen Yiğit Bulut’un, pes etmek üzere olduğu konuşuluyor. Bulut’un, Başbakan’ın yakın çevresinin birçok engellemeleri ile karşılaştığı ve bu engellemeler nedeniyle yeterli düzeyde Başbakan’a bilgi aktaramadığı ifada edildi. Kulislerde, bu durum Başbakan’ın eski danışmanlarının Yiğit Bulut’u “püskürttüğü” şeklinde yorumlanıyor. Ve Bulut’un, Başbakan izin verirse, medyaya yeniden dönmek istediği de konuşulmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eL BRoker10 Aralık 2013 11:42

    Anlaşılan yalan makinistleri düğmeye basmışlar, asparagas haberler çoğalmaya başladı.

  • Padişah09 Aralık 2013 20:19

    git demiştir:)

  • Osman Yurtseven09 Aralık 2013 16:03

    Adam gibi adam TÜRKİYE İÇİN YAZIK OLUR UMARIM ARA VERDİKTEN SONRA TEKRAR DÖNER

  • HAVA CİVA09 Aralık 2013 14:12

    EKONOMİ DANIŞMANI OLMAK İÇİN ÖNCE BİR BANKA,ŞİRKET VEYA FİNANS KURMUNDA YILLARDIR ORTA VE ÜST DÜZEY YETKİLİ OLARAK ÇALIŞILMALI BİR ESERİ OLMALI YOKSA BULUT SEN BUNU UNUUT.PALAVRALARLA VEYA HERKESİN BİLDİĞİ BİLGİLERLE DERGİ,GAZETELERDE YAZMAK HAVA OF THE CİVADIR.

  • BİLGİN09 Aralık 2013 14:09

    BUNLARIN HEPSİ DEDİKODU R.TAYYİB ERDOĞANI YIPRATMA VE İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONUDUR BUNLARI TÜRK MİLLETİ YERMİ YEMEZ.

  • metin09 Aralık 2013 13:01

    artik yeni hükümet yakinda kurulur basbakan kilicdaroglu ekonomi bakani kamer genc disisler bakani mustafa balbay hey yavrum hey bak ozaman nasil kalkiniyoruz

  • mevcut şartlar09 Aralık 2013 10:57

    Babacan iyi iş çıkardı finans dünyası için büyük hizmetler verdi, teşekkür ediyor İzmir marşıyla uğurluyoruz...

  • geçiniz09 Aralık 2013 10:31

    geçiniz efendim , sıradaki gelsin, başkalrında bakan olsun olnlarda fabrika açsın gemi alsın

  • ahmet09 Aralık 2013 09:54

    halk ne derse o olur ali veliyle olsaydı bu is.simdiye kadar tayyip olmazdı zaten.ama tayyip erdoganın yaptıkları ve verdigi guven tum bakanlarıda gitse tum cemaatte gitse farketmiyor.cunku tek basına bir ekol ve lider.dahada buyugu yok su an.saygılar

  • Klgyozede 09 Aralık 2013 09:50

    Kiler kardeşler bizi mahvetti bu nasıl düzeltilecek?

  • Murat09 Aralık 2013 09:45

    Öncelikle Babacan gerçekten çalışkan ve dürüt bir insan. Siyasetten kazanan değil de siyasete kazandıran bir insan. siyaseti bırakması Türkiye'nin zararına olur. Yiğit Bulut ise tam tersi... siyasetten kazanan bir kişi. "Başbakan'ı tam olarak bilgilendiremiyormuş" kendisi ne biliyor ki bilgilendirsin:)

  • Ayla Akcan09 Aralık 2013 09:41

    Her şeyin olduğu gibi AKP ninde bir sonu var. asıl önemli olan tahrip ettikleri nasil düzeltilecek.

  • Borsacı09 Aralık 2013 08:03

    Sanırım dedikodular doğru. Cemaat ve baronlar Erdoğan'ın biletini kesti.