E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAli Baba büyük halka arz yapacak---

Ali Baba büyük halka arz yapacak

Ali Baba büyük halka arz yapacak
20 Ağustos 2013 - 08:16 borsagundem.com

Alibaba.com, hisselerini bu yıl içerisinde Hong Kong ya da New York borsasında halka arz etmeye hazırlanıyor

Halka arzıyla birlikte piyasa değerini 70 milyar dolara çıkarması beklenen Alibaba.com, geçen yıl özelleştirilene kadar Hong Kong borsasına koteydi.
Alibaba Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, şirkette yüzde 7’lik hisseye sahip, şirketin diğer hissedarları ise yüzde 36.7 ile Japan’s SoftBank Corp. ve yüzde 24 ile Yahoo.
Halka arzdan sonra şirketin bu arzdan önceki ana hissedarlarının şirket üzerindeki oy haklarını ve kontrollerini korumasını sağlayan bir hak Hong Kong borsasında tanınmadığı için, Alibaba Group ve Hong Kong borsası arasında getirilebilecek olası çözümler için görüşmeler devam ediyor. Ancak Hong Kong Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Charles Li tarafından Perşembe günü yapılan son açıklamalara göre mevcut sistemin kurallarında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği açıkça belirtildi.
ShopRunner’ı da satın aldı
Alibaba Group, Yahoo’nun eski CEO’su Scott Thompson’ın sahip olduğu Amerikan elektronik ticaret şirketi ShopRunner’ın da hisselerinin bir kısmını 75 milyon dolar karşılığında satın aldı. Adını Alibaba ve kırk haramiler hikayesinin baş kahramanı Alibaba’dan alan şirket, yeni kurulmuş ya da henüz piyasada sesini duyuramamış şirketlerin önünü tıpkı hikayedeki gibi “açıl susam” diyerek açabilmek amacıyla Çin’de kuruldu. Alibaba.com, şu anda yaklaşık 104 milyar dolarlık piyasa değeri ile bu sektörün en güçlü isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)