E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAli Ağaoğlu'nu şaşkına çeviren adam---

Ali Ağaoğlu'nu şaşkına çeviren adam

Ali Ağaoğlu'nu şaşkına çeviren adam
04 Mart 2016 - 07:20 borsagundem.com

Türkiye'nin sayılı zenginlerinden Ali Ağaoğlu'nun parasıyla elde edemediği şey ortaya çıktı

İnşaatta yapılan yönetmelik değişikliklerini eleştiren Ali Ağaoğlu, “Maçta 90’ıncı dakika kural değişiyor. Kurallar belli olmalı, vatandaş ve müteahhit yarın ne olur diye endişe etmemeli. Son dönemde yapılan değişikler nedeniyle inşaat sektöründe ciddi sıkıntı yaşayan şirketler olacak” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu inşaat sektöründe yapılan yönetmelik değişikliklerinin hem müteahhitleri hem de vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi. “Maçta 90’ıncı dakika kural değişiyor” diyen Ağaoğlu şunları söyledi: “Türkiye’de yapı stokunun en iyi ihtimalle yüzde 50’si riskli. İnşanlar canlı canlı tabutta yaşıyor. Kentsel dönüşüm yasası çıktı ama maalesef işler durumda değil. Fikirtepe’yi yüzüne gözüne bulaştırdılar. Hevesle oraya giden firmaların durumu ortada. Kentsel dönüşüm için yüzde 25 ek emsal hakkı önce iptal oldu sonra verildi. Son olarak da Bağdat Caddesi’nde binalara 15 kat sınırı geldi. Orada dönüşüm kitlendi. Hem vatandaş hem de müteahhitti zora sokan bir uygulama. Kuralsızlık olsun demiyoruz. Ama kurallar belli olsun ve herkes ona göre hesabını yapsın.” 

YASA PAÇAVRA

Devlet otoritesi olmadan kentsel dönüşüm yapmanın mümkün olmadığını belirten Ali Ağaoğlu, “7 senedir Esentepe’de bir yerde dönüşüm için ev topluyorum. 24 katlı binada evlerin 20’sini aldım. Apartmanda bir art niyetli kişi var. Yıkım kararı da çıktı. Ancak yıkım için adrese tebligat gitmesi şart. O kişi her hafta kasıtlı olarak adres değiştiriyor ve tebligatın kendisine ulaşmasını engelliyor. Bir kişi yasayı paçavraya çeviriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)