E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlevler termik santrale sıçradı: Bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi---

Alevler termik santrale sıçradı: Bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi

Alevler termik santrale sıçradı: Bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi
04 Ağustos 2021 - 21:48 borsagundem.com

Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi

Muğla'nın Milas ilçesindeki yangınlarda alevler Kemerköy Termik Santrali'ne sıçradı. Sirenlerin çalmaya başladığı ve patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Yangın sürerken açıklama yapan yetkililer santralin patlama riskinin olmadığını söyledi. Ayrıca bölgedeki 8 mahalle tahliye edildi.

Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı.

PATLAMALAR YAŞANDI, SİRENLER ÇALIYOR

Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas'taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

PATLAYICI MADDELER DIŞARI ÇIKARILDI

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere su tankerleri, TOMA'lar ve itfaiye aracı müdahale ediyor. Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.

"PATLAMA RİSKİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.

Son Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyor

8 MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Orman yangınının Kemerköy Termik Santraline sıçramasının ardından, Muğla Valiliği ve Milas Belediyesi bölgenin boşaltılması için karar aldı. Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bin 500 kişilik çıkarma gemisi vatandaşların tahliyesi için Ören Marina'ya yanaştığı öğrenildi. Bölgenin boşaltılması için jandarma ve zabıta ekipleri, koordineli bir şekilde vatandaşların tahliyesini sürdürüyor.

Son Dakika: Milas'ta alevler termik santrale sıçradı! Bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi

ÇIKARMA GEMİLERİYLE TAHLİYE EDİLİYORLAR

Milli Savunma Bakanlığı, orman yangınının termik santrale ulaşması nedeniyle iskelede toplanan vatandaşların, çıkarma gemileriyle tahliye edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" ifadelerine yer verildi.

Son Dakika: Milas'ta alevler termik santrale sıçradı! Bölgeden patlama ve siren sesleri yükseldi

MİLAS BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, tahliyelerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Tokat, tahliye kararının ardından ilçesi araçlarıyla tahliye edecek vatandaşlarınKurtak, Alatepe, Pinar ve Dereköy yol istikametlerini kullanmalarını istedi. Telaşa, kargaşaya ve heyacana gerek olmadığını ifade eden Başkan Tokat, "Soğuk kanlılıkla ve güvenli şekilde bu süreci tamamlayıp, vatandaşlarımızın güvenle tahliyesini sağlayacağız." dedi. Ören Marina'da bin 500 kişilik çıkarma gemisinin hazır şekilde beklediğini kaydeden başkan Muhammet Tokat açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Değerli hemşerilerim, yaklaşık 1.5 saat kadar önce aldığımız bir haber ve siren sesleriyle yangının Kemerköy Termik Santraline ulaşmış olduğunu öğrendik. Hemen oraya gitmek için yola çıktık, fakat yolların kapatıldığını ve bu civarda kesin talimatla bir tahliye işleminin uygulanmakta olduğunu gördük ve derhal belediye binamıza döndük. Bu süre içerisinde, kaymakamımızla yaptığımız görüşmeye göre, Muğla Valiliğince alınan kararla Ören ve çevresindeki mahallelerin boşaltımasına karar verildiğini öğrendik. Bu hemşehrilerimizin güvenliği için derhal uyğulanması gereken karardır. Valilik, Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi yönünde karar aldı. Tahliye için vatandaşlar Kurtak, Alatepe, Pinar ve Dereköy yol istikametlerini kullanılabilir. Bunlar araçları ile gidebilecek hemşehrilerimiz içindir. Aracı olmayan hemşehrilerimiz için Ören Marina'da bin 500 kişilik çıkarma gemisi hazır beklemektedir. Tahliye işlemleri zabıta ve jandarma ekiplerimizin koordinesinde yürütülmektedir. Telaşa, kargaşaya ve heyacana gerek yoktur. Soğuk kanlılıkla ve güvenli şekilde bu süreci tamamlayıp, vatandaşlarımızın güvenle tahliyesini sağlayacağız. Resmi açıklamalar dışında, hiçbir açıklama, sosyal medya paylaşımı ve kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyiniz. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız, günlerdir yaptığım uyarılara rağmen bu sonucun yaşanmasından son derece üzgünüm."

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİ 37 YILDIR FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR

Milas'taki yangında alevlerin ulaştığı Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali 37 yıldır faaliyetini sürdürüyor. 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri, 1050 Megawatt kurulu gücü ile tek başına Türkiye'nin elektrik ihtiyacının ortalama yüzde 2'sini karşılamaktadır. Santralde 3 üniteden oluşmaktadır. 1 ve 2'nci üniteler 1994 yılında, 3'üncü ünite ise 1995 yılında işletmeye açıldı ve halihazırda üretim devam etmektedir. Santralin üretim kapasitesi ise yıllık 4 milyar 95 milyon Kilowatt saat.

Kemerköy Termik Santrali'nde her bir ünite; 1 buhar türbini, 1 buhar türbini generatorü, 1 kazan, 1 kondenser, 1 soğutma sistemi ve 1 baca gazı arıtma sistemi içermektedir. Gökova Körfezi'nin ortasında yükselen Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Linyit Maden İşletmesi'nin 18.04.2014 tarihinde özelleştirme ihalesi gerçekleştirilmiş olup, IC İÇTAŞ Enerji – LİMAK Enerji ortaklığı tarafından 23 Aralık 2014 tarihi itibari ile işletilmek üzere devralındı.

Türkiye'nin 30'uncu büyük elektrik ve 4'üncü büyük linyit santrali olan Kemerköy Termik Santrali, ana yakıt olarak yerli linyit kullanılmakta olup santralin günlük yakıt ihtiyacı 21 bin 600 ton. 37 yıldır hizmet veren Kemerköy Termik Santrali'nde 3 bin 500 dolayında personelin çalıştığı öğrenildi.

İşte alevlerin arasında kalan termik santralden ilk görüntüler:

Son Dakika: Milas'taki yangınlarda alevle termik santrale sıçradı, bölgeden patlama sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevle termik santrale sıçradı, bölgeden patlama sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevle termik santrale sıçradı, bölgeden patlama sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyorSon Dakika: Milas'taki yangınlarda alevler termik santrale sıçradı, bölgeden siren sesleri geliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis - YAYINLA EDİTÖR05 Ağustos 2021 13:53

    Kuvayi milliye gibi gönüllü ve ilçe belediyeleri. Düzenli örgütlü, telsizi olan, aracı olan,irtibat ve düzenli gençlerin olduğu milli ordu  gerekli. Ortamı şahlandırır. Türk ordu personeli telsizleri ile, araçları, iş makİnaları,kara gücü, hava gücü ve düzenli kordinasyonlu ile büyük güç olacaktır. Milletimiz herşeyi ile sahada mücadele ediyor. Ama bilinçli ama bilinçsiz. profesyonel ordumuzun yonlendırmesi  yüzyılı aşan afet tecrübesi çok önemli. Dağılmış yorulmuş, enerjisi tükenen gönüllü ve farklı yerlerden gelen araziyi tanımayan itfaiye kurtarma ekiplerin yönlendirmeye ihtiyacı var. Gönüllü şirket araçları, çimento araçları, kepçeler, acilen tek elde birleşmeli. Ordu, gerektiğinde kritik uçak talebi , helikopterlerini kullanmalı. İnternet, telefonhatlar, şarj sorunları ORDU TELSİZLERLE SORUNU aşar. İletişim ve kordinasyon ile büyük güç ortaya çıkar. Asker, komutana, komutan amire , 1 dk da olay çözülüyor, hava gücü gelebilir. Şuan ise 1 günde talep iletilemiyor. 

  • EFE05 Ağustos 2021 10:59

    REİS KONUŞTU DOLAR YANDI VAROL EKSİK OLMA ALTTAN TOPLADILAR BİR KIVILCIM HAYDA YUKARI ÜLKE BÖYLR SOYULUYOR HAYIRLI OLSUN UÇUYORUZ YANIYORUZ EKONOMİ ÇİFTE TELLİ VER COŞKUYU YAXIK GÜNAJ BU VATANA

  • sırmasaçlı05 Ağustos 2021 08:26

    devlet bitmiş. en ufak sorun krize dönüşüyor. kıçı kırık mafya devlet sırlarını ifşa ediyor, ilkokul mezunu imam bürokrasiye hükmediyor, askerlerden korkusuna yangın söndürmek için bile kışladan çıkarılmıyor..

  • Mucize Reis 05 Ağustos 2021 06:42

    Dis gucler tokimizi cok kiskaniyor, ah keske bizimde santrallerimiz yansa diyecek. Cok daha guzel santraller yapacagiz.

  • Hehe05 Ağustos 2021 06:19

    Cidden hehe

  • EFE05 Ağustos 2021 00:06

    COK AĞUSTOS BEKLERİZ BU KAFAYLA UFE YÜZDE 50 YE GELMİŞ TÜFEYİ TETİKLİYOR BU NEYİN EKONOMİSİ YARIN FAİZİ SIFIRLA GİTSİN

  • kamil04 Ağustos 2021 22:58

    80 milyon seyrediyor,,yahu seferberlik ilan edin,neyi bekliyorsunuz,,olağanüstü hal var ortada,,,yazıklar olsun.

  • Yani04 Ağustos 2021 22:57

    Kaç gündür söylediler sıçrayacak diye gerçekten anlam veremiyorum göz göre göre yanıyor santral böyle bir şey nasıl olur aklım almıyor……!

  • emre04 Ağustos 2021 23:43

    aptallık cahilce yönetim türkiye sistemi...

  • İkbal04 Ağustos 2021 22:46

    İşi siyasi boyuta dökmenin manası yok. Devlet bütün gücüyle mücadele ediyor. İnsan yakan orman da yakar o siyasi parti hariç eminim ki herkesin içi kan ağlıyordur. THK meselesi geçmişten gelen bir konu. Adamlar resmen içini oymuşlar şu an devletin gereksiz kurumlarından biri zannımca. Bakanlığa bağlı hava birimi oluşturmak şart oldu artık. Yakan şerefsizler bir yana iklim değişikliği vs artık daha üst güvenlik önlemlerini de beraberinde getirmesi gerekiyor. Adaletin de caydırıcı olması da lazım. Yaklaşık bir haftadır söndüremedik yangını. Şu an dünya genelinde bir çok orman cayır cayır yanıyor. Rusya Yakutistan yangını bir aydır söndürülemedi. 1 milyon hektar orman kül oldu. Umarım tüm dünyadaki yangınlar bir an evvel diner de insanlık rahat eder.

  • vatan05 Ağustos 2021 08:47

    Manavgat hariç kundaklama olduğuna dair bi delil yok ortada. bi yerinizden element uydurmayın. kaldı ki kundaklama olsa bile söndürmek devletin görevi değil mi?THK'nın içinin oyulduğunu biliyorsa iktidar neden alternatifini üretmedi? göstermelik bi kayyum atayıp THK üniversitesindeki paralara çökme derdinde çünkü.   Yakutistan meselesine gelirsek medeniyetten kilometrelerce uzak bi yerle Türkiye'nin en büyük şehirlerinde olan yerleri bir mi tutuyorsun? Yakutistan dediğin yer Moskova'ya uçakla 6,5 saat süren bi yer. Rusya gibi bi ülkede yangınların kontrolü tabi zor olur. 1 milyon hektar dediğin alan Rusya için devede kulak. Ama bu yanan alanlar Türkiye için devenin gövdesinin yarısı nerdeyse.

  • Selim04 Ağustos 2021 22:22

    Savaş olsa bu ülke dağılır bu kadar basiretsizlik olamaz.

  • Türkoğlutúrk05 Ağustos 2021 07:55

    Savaşa gerek yok seninkinin amacı o,yanında da senin gibiler.

  • Osman05 Ağustos 2021 03:14

    Senin gibiler olduktan sonra

  • İkbal04 Ağustos 2021 22:48

    Saçmalama dostum.

  • Mucise Reis ;)04 Ağustos 2021 22:12

    Türk hava kurumu devre dışı kalsın diye yapılan adımlar bügünlere getirdi. Yahu kurumun kendi uçakları barken, bakımı, pilotu, yedek parçası, o su busu boşa masraf etmeyelım. kiralarız x firmadan. Taşeron onları kullanırız. Full tasarruf ederiz... Al sana sonuç. Rusya uçağı uçuyor, yangın üzerinde değil taa tepelerden suyu alakasız yere bırakıyor. video zaten konuşmalarla sosyal medyada var. Şimdi yangın çıkmayıncada, taşeron firmaya bedavadan çatır çatır para veriyoruz. madem para verecez neden kendi alt yapı ve sistemimizi kurmuyoruz ? vaha alanımız var, köprulerımız var, askeri tesisler var, nükleer tesis kuruyoruz belki kimyasal su dökmek gerekecek ? Uçak lazım. ki vaha alanlarımız, askeri savaş hala alanlarımız var. Gerçekten büyük stratejik hatanın bedelini ödüyoruz. Umarız söner artık. sinirlerimiz yıprandı. Bunlar siyasi eleştri değil. Neden ihmaller yapıldı ? sorumlular kimler ?  

  • Hehe05 Ağustos 2021 06:22

    Hatirlarmisin ankarada hifsisihha vardi ne isi var bunun yaa kapatalim dediler covid cikinca mal mal baktilar simdi thk vardi ne isi var dediler tasfiye ettiler simdidide mal mal bakiyorlar o mal tvyi izleyenler simdi ne izliyor acaba acunumu izliyorlar mala mal iste

  • fatih04 Ağustos 2021 23:45

    halk olmadığı kesin,cahil yöneti iş bilmemezlik ruhsuz siyasetci ve başkanları....