E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak'tan ihracatçılara destek mesajı---

Albayrak'tan ihracatçılara destek mesajı

Albayrak'tan ihracatçılara destek mesajı
06 Eylül 2018 - 16:54 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerinin Türkiye'de üretilmesini sağlaması önemli'' dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ihracatçıların özellikle ithal ara maddelerin Türkiye'de üretilmesini sağlamasının önemli olduğunu belirterek, "Bu kapsamda bir strateji için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız." ifadesini kullandı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Bakan Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Oldukça verimli geçtiği aktarılan görüşmede, Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşması için atılabilecek adımlar detaylı olarak ele alındı.

Görüşmede ihracatçıların dövizi 180 gün içinde Türkiye'ye getirme ve yüzde 80'ini de bankada tutma zorunluluğuna ilişkin düzenleme de değerlendirildi. Bakan Albayrak, TİM'in düzenlemeye ilişkin taleplerinin tebliğlerle karşılanabileceğini bildirdi.

Görüşmedeki ana gündem maddelerinden biri de ihracatın ithalatı karşılama oranının yükseltilmesi için ağırlık verilmesi gereken alanlar oldu. Bu kapsamda Albayrak, "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerin Türkiye'de üretilmesini sağlaması önemli. Bu kapsamda bir strateji için bakanlık olarak sizlere gerekli desteği vermeye hazırız. Yeni ekonomi yaklaşımımızda, harcama ve yatırımlarımızda öncelikli 3 alanımızın birisi ihracatı artırma hedefini karşılamak olacak. Yatırımları ihracatı artırma, teknolojik ürün üretme ve cari açığı azaltma hedeflerine karşılık verip vermediğine göre değerlendirecek, karşılık verenleri önceleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yeni dönemde özellikle Eximbank'ın çok daha etkin bir yapıya kavuşturulacağını ve ihracatçıya verilen desteğin daha ileri taşınacağını da kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer07 Eylül 2018 01:11

    LÜTFEN artık FAİZ artırımına gitmeyin! Önümüzdeki 13 Eylül Tarihinde bir tarih yazın. Milletin iliğini sömüren faiz lobisi karşısında dik durun ve eğilmeyin.

  • ersan06 Eylül 2018 22:52

    asyyab küççük yatırımcıların paraları 28 ayır öenmiyor .oysakı bankanın gelirleri aylık 15 milyon tl avimler elektırık santralerl. daha nelervar koza ipek altındahası bunlar devam ediyor kagıtları /5/6 ççıktı asyapın tahtasını alenen kapattınız bu işi çözün artık

  • Müstehak06 Eylül 2018 21:15

    Önce ihracatçının ağzına.. Sonra yutkun şifadır de.. Bu millete müstehaktır. Sen millete ev al kira ödeme de sağlık bakanlığı dahil devlet binaları dururken hayırsever e yaptırmak varken kerizin vergisini kirayaver nereye kadar kerizlik gider.

  • KILIÇ06 Eylül 2018 19:30

    SEÇİM MEYDANLARINDA EMEKLİ ÖGRETMEN ,POLİS VE İMAMALRIN EK GÖTERGESİ 3600 ÇIKACAK DİYE BANGIR BANGIR BAGIRANLAR NERDE O SÖZLER .

  • IHLAS.HOLDING.HIRSIZLAR06 Eylül 2018 18:55

    Hirsiza ses cikarmayan devlet yonetimi, koseye sikinca devlet millet, ayni gemi....ihlas holdinge neden dokunmuyorsunuz?

  • : )06 Eylül 2018 17:42

    ya borsagundemde yıllar önce okuğudum yazıları, yıl 2018 bir ekonomi bakanından duymak şaşırtmadı beni. Keşke borsagundem okusaydı yu bazı kanalıklarda bugunlerei görmeden atlaksaydık ah keşkee wah keşke... LÜTFEN ŞU BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ. BİLMEYEN VARMI? DEMEYEN VARMI? GÖRMEYEN VARMI?DAHA ÖNCE DUYMAYAN VARMI? HERKESİN DEDİĞİ ŞEYLERİ YILLAR ÖNCE KENDŞLERİNE DENİLENLERİ AÇIKLAMALARLA TÜRKİYE YE DİYORLAR ...: HEY ALLAHIM ÜLKEMİZİ KORU SEN

  • Ejder Komodolu06 Eylül 2018 18:03

    Okumaya gerek yok....Bakan ne diyorsa haklıdır....Takanım çok yaşa varoll...

  • K206 Eylül 2018 17:35

    SAYIN BAKAN TASARRUF EDELİM DERKEN DEVLETİN VALİSİ VİP ARABA YAPTIRIYOR NE BİÇİM TASARRUFTUR BU...........SAVURGANLAR.........

  • Ejder Komodolu06 Eylül 2018 17:31

    Çok haklı....Ne dedeiği önemli değil ama çok haklı...

  • şakamısın06 Eylül 2018 18:29

    ne dediğini kendi söylemiyor zaten bu yüzden hiç önemli değil....