E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak'tan faiz indirimi açıklaması---

Albayrak'tan faiz indirimi açıklaması

Albayrak'tan faiz indirimi açıklaması
13 Eylül 2019 - 22:39 borsagundem.com

Albayrak,"Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası kararı sonrası piyasa faizleri de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredi faizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından son açıklanan ekonomik verilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dengelenme sürecinin meyvelerini vermeye devam ettiğine dikkati çeken Albayrak, "Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası kararı sonrası piyasa faizleri de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredi faizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Albayrak, dengelenme dönemindeki başarıların ilk sırasında "ekonominin kronik sorunlarından cari dengede kırılan tarihi rekor" olduğunu belirterek şunları kaydetti:

 
"4,4 milyar dolarlık cari fazla, küresel ticaretin türbülanstan geçtiği bu dönemde ekonomimizin ne kadar sağlam adımlarla ilerlediğini ortaya koyuyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika14 Eylül 2019 11:04

    Türkiye ekonomisi kriz dönemlerinde cari fazla veriyor, enerji şirketlerinin borçları sağlıklı ekonomide bankalar tarafından silinir mi ki !

  • eee1 14 Eylül 2019 09:21

    1 kg çay 26 tl.. 1 kg bal 68 tl.. 1 kg zeytin 23 tl... 1 kg peynir 42 tl.. 1 kg et unuttuk hadi... eti meti.. nereye böyle başkan ??

  • ???14 Eylül 2019 09:20

    Sanki yüzde 26 net faize biz çıkarttık..yüzde 18 olmuş hava atıyor, fors basıyor... : ))

  • Türkoğlutürk 14 Eylül 2019 09:13

    Biri bana bunca zam yağmuru altında enflasyonun nasıl düştüğünü açıklasa.

  • KILIÇ14 Eylül 2019 08:48

    FAZLA İNMESİN AYŞE TEYZE AÇ KALMASIN .BENCE İNDİRİM YETERLİ ZAMLAR BOYUN BÜKÜCÜ AYŞE TEYZE GEÇİNEMEZ.

  • Tarık14 Eylül 2019 08:13

    Doları bozdurmam istediğiniz kadar faizi doları baskılayın. Ev araba almak için vatandaş doları satması lazım.

  • atakan14 Eylül 2019 01:03

    Nasıl olsa  tuik  in  başında  arkadaşı  var. enflasyonu düşük  gösteriyor  arkadaşı. Merkez  bankasıda  sanıyor ki enflasyon  düştü.  Enflasyona göre  de merkez  bankası  faizi  düşürüyor. Eylül 2018 ayının enflasyonu çıkarsa  enflasyonun  düştüğünü  sanıyorsun.  Doğal gaza elektriğe çaya  şekere sigaraya mazota  benzine yapılan zamlar enflasyona  yansıyınca tekrar  enflasyonun yükselişe  geçtiğini  göreceksin.  Milleti  kandırma.  

  • mustafa13 Eylül 2019 23:14

    arkadaş sizi başımıza hak edecek ne yaptık ??? :'(  :'(  :'( 

  • Eminim13 Eylül 2019 22:56

    Cari acığınıda fazlasınıda yansıması nıda elini kolunuda al git ya bu kadar zülüm olur mu ya beynimi yiyorlar bit git ya

  • Anlat uyuyak13 Eylül 2019 22:54

    Haci bu kredilerin ödemesi de var. Betonla, ihale ile, yap işletle ülke mi gelişir ? İşsizlik hala yükseliyor. Atalarimizin aldığı şu cennet ülke turizmi olmasa para gelmeyecek memlekete. Şu avrupanın, korenin, abd , çinin ürettiği klas kaç markamız var ? Yeni kaç buluşumuz var ? 20 senedir baştasınız, ye sat başka numaranız yok. Ortada eğitim, sağlık, güvenlik, yargı başka sektör yok ana iş kolunda. Ne anlatıyorsun babam ?