E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Yeni saldırılara hazırız---

Albayrak: Yeni saldırılara hazırız

Albayrak: Yeni saldırılara hazırız
07 Aralık 2018 - 08:16 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı “Türkiye dinamik ve genç nüfusu, stratejik konumu, büyük iç pazarı, güçlü altyapısıyla yüksek potansiyele sahip. Ekonomimizi sıkıntıya uğratmaya dönük oyunlara karşı tedbirlerimizi aldık. Yeni dış şoklara da hazırlıklıyız” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk ekonomisinin dış şoklara karşı güçlü bir yapısının olduğunu, sıkıntılı dönemi geride bıraktıklarını ve gelecek yeni saldırılara karşı da önlemlerinin hazır olduğunu söyledi. Albayrak, önceki gün AK Partili bazı milletvekilleri ile bir araya gelerek ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Edinilen bilgilere göre Bakan Albayrak; Türk ekonomisine yönelik saldırıların 2013’te Gezi olayları ile başladığını, 17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimini ile devam ettiğini hatırlattı. Albayrak, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yaşanan olumsuzlukların da ardından, sıkıntıların geride kaldığını söyledi. Albayrak, Türkiye’nin dinamik ve genç nüfusu, coğrafi stratejik konumu, büyük iç pazarı ve güçlü alt yapısıyla yüksek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek “2020’de yeni bir küresel durgunluk bekleniyor, ama biz zor süreci geride bıraktık. Önümüzdeki dönem bizim için daha iyi olacak. Ekonomimizi sıkıntıya uğratmaya dönük oyunlara karşı önlemlerimizi aldık. Yeni dış şoklara da hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON VE FAİZ

Albayrak, enflasyon konusunda da “Bu şartlarda ancak bu kadar geriledi. Önümüzdeki süreçte önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Faizler konusunda da bankacılarla konuşa konuşa ancak bu seviyeye geldik. Ama hâlâ çok yüksek. Onlar da kârlılık açısından bakıyorlar sonuçta. Daha da aşağı çekilmesi için girişimlerimiz sürecek” değerlendirmesini yaptı.

DEMİREL'İN YAPTIĞINI YAPMAYIZ

Bakan Albayrak, kamu çalışanlarına 3.600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili talepler hakkında “Biz Demirel’in yaptığını yapmayacağız. İmkânlarımız ortada. Erken emeklilik diye bir şey gündemimizde yok. 3.600 gösterge konusunda, sağlık hizmetleri, emniyet ve öğretmenlerle ilgili bir değerlendirme yapılıyor ama bir bakıyorsunuz, tüm kamu personeli için talep ediliyor. Bu olmaz. Ben doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımız talimat verirse, gereğini yaparız” diye konuştu.

YURT DIŞINA TOPLANTIYA 10 KİŞİYLE GİTMEYİN

Yönetim sürecinde yaşanan bir sıkıntıdan da bahseden Bakan Albayrak, “Milletvekili arkadaşlarımızdan, örneğin ‘yolumuz yarım kaldı, şu yatırım bir türlü bitmiyor’ gibi talepler geliyor. Ben Maliye Bakanı olarak bütçeyi ilgili bakanlıklara veriyorum. Bunun nasıl kullanılacağı artık onların inisiyatifinde. Öncelikleri onlar belirliyor. Ama bakıyorsunuz ‘Maliye Bakanlığı ödenek vermiyor’ diye konuşuluyor. Burada bizim bakanlığın yapacağı bir şey yok. O zaman ilgili Bakanlık, başka şeylerden kısarak diğer eksiklikleri tamamlasın. En verimli şekilde kullansın bütçesini. Kötü adam ben oluyorum” şeklinde yakındı. İçinde bulunulan süreçte, acı bir reçete varsa bunu hep beraber üstleneceklerini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti: Mesela ben, kendi bakanlığımda gerekli adımları atıyorum. Personelin yurtdışı görevlendirmelerine sınırlama getirdik. Bunu tüm bakanlıklar yapmalı. Yurtdışında bir toplantı oluyor, bakanlık adına 10 kişi gidiyor, binlerce liraya mal oyuyor. Hâlbuki, bizim dış temsilciliklerimizde hemen hemen tüm bakanlıklarla ilgili ateşeler var zaten. Onlar yürütebilir...(Yücel Kayaoğlu/Türkiye Gazetesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reis08 Aralık 2018 04:53

    kimin neyineyse.

  • adil07 Aralık 2018 23:11

    BU ÜÇ GURUBUN DIŞINDA CALIŞAN EMEKLİ YOKMU NE BU AYRIMCILIK YAZIKLAR OLSUN

  • Glgsyyh07 Aralık 2018 22:00

    Faiz sisteminde kal , sonra hazırlıklıyız de. Sayın bakan oyun kurucu siz değilsiniz!!! bu sistemde.

  • 1Borsacı07 Aralık 2018 20:39

    Olmadı sayın bakan, adamlar gerçekten saldırsa toz duman oluruz. Bu arada  haber okudum internetten "sarı yelek" satışı artmış, dikkatli olmak lazım, Geç olmadan araştırılması gerekir.

  • Lombard07 Aralık 2018 19:31

    Dünya da piyasalar Trump Efendi'nin bir twitinin ucunda

  • Ali bey07 Aralık 2018 13:39

    Desenize dolar yeniden 7 lira olacak. Yerini yapiyor damat.

  • yasin07 Aralık 2018 13:29

    lafa bak saldırılar gelsin diyorlar.

  • :)07 Aralık 2018 12:58

    pamuk ipliği ekonomi... global piyasa ABd de ekonomi başkanı, sifonu çekse, bize kriz vuruyor hahaha

  • broker07 Aralık 2018 12:23

    böyle bir algı yönetimi dünyanın hiçbiryerinde yoktur, başarı kendilerinin azıcık ucundan başarısızlık görününce dış saldırılar başlıyor hazır olmalıyız.başarısızsınız kardeşim, ihaleyi  dış güçlere faturalamaktan vazgeçin artık.

  • Donkişot 07 Aralık 2018 12:16

    Saldırılar başlıyor. Savulun...

  • ?07 Aralık 2018 10:16

     ben memur olarka 3 bin alıyorum. Borcum x bankaya 5 bin, y bankaya 8 bin. z bankaya ev kredim 25 bin... ben gelirim ile ödeyemiyorum. sonra diyorum ki? BANKALAR BANA SALDIRIYOR TAMAM ÖDUCEM  AMA DURUN BİRAZ.. DİYORUM...  durumun farkı nedir ? 485 milyar usd borç bar. ama ne elde ne kasada bukadar usd nakıt para yok ??? millet alacağını istediğinde usd olan borç için usdye geçiliyor sonra usd yukseliyor... ne fark var anlamadım

  • Ahmet Yilmaz07 Aralık 2018 09:53

    Saldiri derken , Turkiye de en buyuk USD alicisi yine Turkiye vatandaslari , 155 milyar dolar ile.

  • Özer07 Aralık 2018 22:10

    Dış saldırı olabilir güçlü olun o zaman, dolar borcunuz olmasın, enerji bağımlılığını azaltın.Saldırabilirler mi