E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: TLREF bankaların faiz riskini yönetmelerini sağlayacak---

Albayrak: TLREF bankaların faiz riskini yönetmelerini sağlayacak

Albayrak: TLREF bankaların faiz riskini yönetmelerini sağlayacak
29 Ağustos 2019 - 18:40 borsagundem.com

Bakan Albayrak, "Finansal mimarimizde Türk Lirası çalışabilmemiz için Bankalarımızın faiz riskini yönetmelerinde önemli bir eksikliği gidermek üzere TL referans faizi "TLREF", BİST bünyesinde oluşturuldu" açıklamasında bulundu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huseyin TS30 Ağustos 2019 09:48

    Türkiyede ekonomi yok ama Ekonomi bakani var

  • vatandaş29 Ağustos 2019 20:16

    pek,vede pekkk sayın bakanım allahını muhammedini seversen epeyidir ortalıklarda yoktun piyasaya biraz denge gelmeye başlamıştı ,görünme ne olur piyasa seni görünce vallahi billahi denedim sen konuştukca hava bozuluyor anla ne olur mümkünse seçimlere kadar pek gözükme gözünü seveyim piyasa negatif etkileniyor 

  • Ali29 Ağustos 2019 19:56

    En kötü ekonomi bakanı olarak tarihe geçeceksin

  • KILIÇ30 Ağustos 2019 09:18

    RESİE GÜVEN ÜLKE ÇIKARLARI İÇİN KENDİ EVLADINI BİLE AF ETMEZ BEKLEYİN SABIRLI OLUN GÖREV DEGİŞİMİ DEYİP GÖREVDEN ALABİLİR.

  • Ali veli30 Ağustos 2019 01:35

    Geçeceksin değil geçti bile

  • ...29 Ağustos 2019 19:29

    yahu nasıl ekonomi bakanısın ? 1 tane fabrika kur beyaa... şöyle şahaşahalı ağır metal sanayi olan, devasa üretim yapacak vede bimlerle kişiye iş imkanaı verek.. ithalatı kesecek vede Türkiyedeki hammaddeyi işleyecekj fabrika... işi gücü faso fiso yüzde 5 indir, bindir, puan, froeks, karşılık, net hafat , net fazla, global risk, tünel ve ışık... ne bu yahu ? zırva işlerle hep işi gücü.

  • Adem Kavakcı29 Ağustos 2019 18:55

    Sayın Bakan, Borsa Istanbul'a son 3 senedir kac tane uzun vadeli yabancı yatırımcı girmismidir? Yok Borsa Istanbul da kac tane 100 bin TL uzeri varlıgı olan yatırımcı vardır? 7500 tane, ulke nufusu kactır? 82 milyon Yani ulkemizde Borsa yatırımcısı ve Dunyada BIST yabancı yatırımcısı yoktur. Diger yandan TLREF, kur volatilitesinin yuzde 15 oldugu bir ulkede referans faizin hic bir anlamı yoktur. Diger yandan Dunyada Referans faiz fikslemenin yani LIBOR un fikslenmesinin bile bırakılacagı donemde ki nedeni bankaların arasındakı davalardır, Türkiye de REF faiz ürünü ne ise yarayacakdır ? Bunu hangi vizyonsuz burokratlar size havasını atmıstır merak ederim. Dünya da davalara konu oldugu icin fikslenmesi bırakılacak olan bir LIBOR varken, hic bir yabancı uzun vadeli fon Turkiye ye cekemeyen bir BIST varken, bu TRREF kim inanacak?