E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Rüzgar enerjisinde dev projeyi hazırlıyoruz---

Albayrak: Rüzgar enerjisinde dev projeyi hazırlıyoruz

Albayrak: Rüzgar enerjisinde dev projeyi hazırlıyoruz
23 Şubat 2018 - 11:19 borsagundem.com

Enerji Bakanı Albayrak, “Özellikle rüzgârda dünyanın en büyük ‘offshore-denizin üstünde’ projesini hazırlıyoruz. Dünyada ses getirecek” dedi

Rüzgârda dünyanın en iyi fiyatlı ihalelerini yapan Türkiye, şimdi de rüzgâr enerjisi alanında 'off shore-denizin üstünde' dev ihalelere hazırlanıyor. Sabah gazetesi, a Haber, Takvim, Yeni Asır ve Para dergisi tarafından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen "1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu: Fırsat Yılı 2018" konferansında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en büyük off-shore ihalesine çıkılacağının müjdesini verdi. Gelecek 10 yılda güneş ve rüzgârda 10'ar bin megavatlık yatırım yapılacağını anımsatan Albayrak, "2017 iki YEKA ihalesi ile dünyada ses getirdiğimiz bir yıl oldu. Rüzgârda dünyanın en büyük oyuncularının rekabetiyle fiyatlama noktasında rekor kırdık. Bu yeterli değil. Güneş ve rüzgârda 1.000'er megavatlık yeni YEKA ihaleleri için çalışmalara başladık. Rüzgârda dünyanın en büyük off-shore projesini hazırlıyoruz. İnşallah bu yıl 1.000'er MW'lık rüzgâr enerjisi ihaleleriyle dünyanın en büyük off-shore projesini hazırlıyoruz. Ölçümler yapıldı ve verimliliği en yüksek ihalelerin hazırlanmasını bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H23 Şubat 2018 17:06

    Korkum , Bor madeninin ele yüze bulaştırılması

  • Okie Dokie23 Şubat 2018 16:04

    Abi onu bunu bilmem de takım elbisesi, giyimi vs çok şık. Keşke markasını vs öğrenme şansımız olsa.

  • Tam komedi23 Şubat 2018 14:26

    Bakan yerli kömürden den sonra yerli rüzgar keşfi !!! Türkiye yurtdışından eneji almayacak ! NEDEN ? Satıcılar türkiyede enerji üretip satacak peki onları buraya getiren ne ? Tabiki onlara sağlanan müthiş imkanlar ve alım garantisi . Kuresel Dünyadaki en zor şey ürettiğiniz mal a müşteri bulmak ama bizde müşteri ayağına geliyor şunu üret ben alıcam garantisi veriyor. Nukluuer santrallar v.s. hepsi böyle bu maalesef T.C. nin sonu !!! Bop planında turkiyenin işgali yok ırak-suriye-iran bölünecek Türkiye ise değişecek. Eski Türkiye yeni İSRAİL. NEDEN ? Dünyada gıda bolluğu yaşanırken TÜRKİYE ithal ile ancak doyuyor eger ki gıda ithalatı olmasa bugün ülkedeki herseyi 4-5 katına yersiniz , tarım bitik hayvancılık bitik ülkedeki en büyük şirketler yabanciların , yerli ve milli olanlar ise borç içinde ! BENDEN SÖYLEMESİ ! Eger akp adaletli ise şeffaf bir yönetimde ise belediyeler de şirketler gibi bilanço açıklasın görelim.

  • Damat Ferit23 Şubat 2018 14:09

    Yapma bee...