E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Ziraat Bankası'nın düşük faizli kredisi yarın duyurulacak---

Albayrak: Ziraat Bankası'nın düşük faizli kredisi yarın duyurulacak

Albayrak: Ziraat Bankası'nın düşük faizli kredisi yarın duyurulacak
07 Şubat 2019 - 11:43 borsagundem.com

Bakan Albayrak, ''Bu hafta seracılıkla alakalı yeni yatırım ve dönüşüm süreci konusunda bir anons yapacağız. Seracılıkta yüksek kapasite ve verimlilik sağlayacak bir paketi Ziraat Bankası Başkanı yarın açıklayacak'' dedi

TİM Delegeler Çalıştayında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüksek gıda fiyatları karşısında atılacak adımları sıraladı. Belediyelerin sebze meyve satışına haftaya başlayacağını duyuran Albayrak, seracılıkla ilgili paketin de yarın açıklanacağını bildirdi.

İşte Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

İki ülkenin ticari çatışması üçüncü ülke için fırsat demektir.

Yapısal ve sistemsel dönüşümleri hayata geçirme zamanı.

Şubat-Mart ve ardından Nisan-Mayın döneminde reel sektörün likidite açısından çok daha rahatladığı sıkıntılardan büyük ölçüde kurtulmaya başladığı bir döneme şahitlik edeceğiz.

Türkiye'nin başını öne eğecek hiçbir sıkıntı yok.

Birden fazla reaksiyon ortaya koyan adımları ilk defa çok güçlü ve senkronize bir şekilde atıyoruz.

Böyle bir iklimde bile bu reaksiyonu gösterdiğimiz şu tablo, bu yılın her geçen gününde çok daha iyileşecek.

Enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş süreci, gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya kondu ve emin adımlarla ilerliyoruz. Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı enflasyon -%0,43, yıllıkta %18,85  olacaktı. Enflasyonla mücadele konusunda güçlü tutumumuzu, özellikle gıdada atacağımız adımlarla çok daha güçlendireceğiz.

2018'de cari açığın milli gelire oranı yüzde 4.7 olarak belirlediğimizde çok daha iyi bir yerde yüzde 4.0'ın altında gerçekleşecek.

İç borçlanmanın vadesini kısaltırken, değişken faizli senetlerin ihraç miktarını artırdık.

Son 6 ayda attığımız tüm bu adımlar piyasada çok olumlu karşılandı. Biz doğru adımları atmaya devam ettikçe, maliye ve para politikalarında uyumlu ve koordineli hareket ettikçe, yapısal reform gündemimizi güçlü adımlarla gerçekleştirdikçe, hem risk primlerinde, hem faizlerde, hem enflasyonda hızlı düşüşler olacak.

Yurt dışı borçlanma performansımız gayet güçlü bir şekilde devam ediyor.

Gıda enflasyonu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli adımlarımız atmaya başladık. Belediyelerimizli birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız.

Bu hafta seracılıkla alakalı yeni yatırım ve dönüşüm süreci konusunda bir anons yapacağız. Seracılıkta yüksek kapasite ve verimlilik sağlayacak bir paketi Ziraat Bankası Başkanı yarın açıklayacak.

Ziraat Bankamız tarafından düşük faizli Hazine tarafından sübvanse edilen kredilerle bu süreci ortaya koyacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :