E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlbayrak: Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim---

Albayrak: Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim

Albayrak: Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim
27 Temmuz 2020 - 11:44 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sektörel güven endeksleri ve sanayi kapasite kullanım verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sektörel güven endekslerindeki artışa ilişkin, "Ekonomimiz adım adım yeniden yükseliyor." ifadesini kullandı.

Hizmet sektörü güven endeksinin temmuzda geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 artış gösterdiğini ve bunun sevindirici olduğunu belirten Albayrak, "Ekonomimiz adım adım yeniden yükseliyor. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminler inşallah yine boş çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir sonraki açıklamasında da değerlendirmeye sanayi kapasite kullanım oranlarını ekledi ve "Temmuz verilerine maşallah. Sektörel güven endekslerindeki artışın ardından reel kesim güven endeksi de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çıktı. Kapasite kullanım oranı da temmuzda 4.7 puan artarak yüzde 70.7’ye yükseldi. Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim." dedi.

Albayrak: Borsada yeni bir dönem

Sanayide kapasite kullanım oranı arttı

Güven endeksi tüm sektörlerde yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp cemli27 Temmuz 2020 18:11

    Maaşlara %50 zam yap ceiverelim alım gücü düştü 3.5_4.5 ile çark mark cevrilmiyor... Memura emekliye %50zam şak diye ver darphane 7/48 çalıştır :=)

  • Ww27 Temmuz 2020 12:45

    Faizleri dusurdunuz noldu ev fiyatlari tavan yapti ,kim kazandi millet mi, banka mi , sevgili mutahitleriniz mi

  • Emrullah 27 Temmuz 2020 12:22

    Ülke de ve çevremizde görüyoruz hiç çark çevirmeyen hiç üretim yapmayanlar ülkenin ilin veya ilçenin en zengini oldular. Bu ülkenin ilin ilçenin rn zengini olanların kısa sürede yaptıkları servet ile bugüne kadar ödedikleri vergiye de bakınca, orda da büyük bir facia durum

  • Varandaş 27 Temmuz 2020 12:18

    Çarkları hep beraber döndürelim de, ama paralar sadece aynı yandaşlara akıyor! Ülkede doğru dürüst bir üretimi olmayanlar çok kısa zamanda ülkenin en zengini oldular. Ülkede yzun yıllardır sanayi tarım her alanda üretim yapanlardan çok çok daha zengin oldular. Bu değirmenin suyu nerden akıyor. Vatandaşlar bilek gücüyle emeği ile çarkları döndürmeye devam

  • Türkoğlutürk 27 Temmuz 2020 11:52

    Maaşlara zam yapsan çevirecez