E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Borsada yeni bir dönem---

Albayrak: Borsada yeni bir dönem

Albayrak: Borsada yeni bir dönem
27 Temmuz 2020 - 10:25 borsagundem.com

Bakan Albayrak'tan önemli Borsa İstanbul mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Albayrak, Twitter hesabından, bugün hayata geçirilen; Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atılması uygulamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yeni bir dönem, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç." ifadesini kullanan Albayrak, "23 yıl sonra Borsa İstanbul’da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Uygulama bugün başladı

BIST 100 endeksi başta olmak üzere Borsa İstanbul tarafından hesaplanan 123 fiyat ve getiri endeksinden iki sıfır atılması, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri esaslarında değişiklik yapılmasını içeren yeni BISTECH güncellemesi, bugün devreye alındı.

Borsa İstanbul'da sıfırsız ilk gün!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aktrol ;)27 Temmuz 2020 12:10

    CHP olmaz dedi.. yapılanamaz dedi... iyi parti bubir hayaldir olamaz dedi... ABD, yaparsanız ekonomınıze saldırırız dedi.. fransa makron, böyle bir şey imkansız dedi... yunanistan, bayrakları yarıya indirdi yas tutuyor.. dunay diz çökmeye devam ediyor.. al işte nasıl oldu...

  • fatih27 Temmuz 2020 14:28

    ee ne oldu sonra? giren çıkanı hissediyormusun ???

  • Kılıç27 Temmuz 2020 12:23

    Kılıç hakkımız kutlu olsun!

  • emre27 Temmuz 2020 11:28

    aldatmaca dan başka bir şey değil hisse fiyatları yerinde sayıyor altın karşısında hepsi çöööpppp....

  • misafir03 Ağustos 2020 13:47

    Eğer paranız azsa aslında çöp olan Altındır, çünkü çok az kazandırıyor.

  • Emre27 Temmuz 2020 10:44

    Bütün şirketler maddi duran varlıklarının değerini bilançolarında güncelleneli ve bu değer farkı vergilere tabii olmamalı. Bir defalığına böyle bir düzenleme yapılmalı. Ve aynı gruba ait aynı nitelikteki şirketlerin kolay ve hızlı şekilde birleşmedi sağlanmalı. Daha derin ve hacimli şirketler ve tahtaların oluşmadı için.

  • Ekonomist27 Temmuz 2020 10:41

    Önce Borsa nın değerini yükseltmek gerek. Bunun içinde şirketler maddi duran varlıklarını bir defaya mahsus değerlendirme farkını vergiden muaf tutacak sekilde bilançolara güncel değeri ike yansıtmalı. Madfi duran varlıklarını onda-bir den fazla düşük değerde yansıtanlar var. Enflasyon olan bir ülkede bir iki yıl içinde zaten tekrar kayıt değerleri gercek değerlerinin altına düşer. Ani değer düşüklüğüne uğrama endişesi de yersiz. Hem borsanın defter değeri yükselir hem yatırımcılar şirketlerin gercek özsernaye gücünü bilmiş olur.

  • Bekir27 Temmuz 2020 10:35

    Halkbanka shortu bastık başkan