E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: 2020'de hedefimiz %5 büyüme---

Albayrak: 2020'de hedefimiz %5 büyüme

Albayrak: 2020'de hedefimiz %5 büyüme
28 Şubat 2020 - 12:00 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 4. çeyrekle başlayan yıllık bazda büyüme ivmesini koruyarak, 2020'de %5'lik büyüme hedefine ulaşılacağını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, twitter hesabından yaptığı açıklamada, böyle bir günde ekonomideki rakamları konuşmanın, açıklanan verileri değerlendirmenin çok zor geldiğini belirtti.

Albayrak şunları söyledi:

"2019 yılı politikalarımızın en önemli gösterge verisi olan büyüme açıklandı. %6’lık 4. çeyrek ve %0,9’luk yıl sonu büyüme rakamları beklentileri aşan performansımızı teyit etti.
Son olarak, 2019 yılı bütçe açığının milli gelire oranı da %2,89 olarak gerçekleşirken, bu alandaki hedefimizi (%2,9) de yakalamış olduk. 4. çeyrekle başlayan yıllık bazda büyüme ivmemizi koruyacak ve arzu ettiğimiz model çerçevesinde 2020'de %5'lik büyüme hedefimize ulaşacağız. Bir kez daha İdlib'deki alçak saldırıda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.