E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisALB Menkul’ün kârı eridi, zarara geçti---

ALB Menkul’ün kârı eridi, zarara geçti

ALB Menkul’ün kârı eridi, zarara geçti
16 Kasım 2016 - 13:41 borsagundem.com

Geçen yıl açıkladığı yüksek karla dikkatleri üzerine çeken ALB Menkul, 9 aylık bilançoda zarara geçti

BORSAGUNDEM.COM

Açıkladıkları yüksek kar rakamlarıyla dikkatleri üzerine toplayan foreks şirketlerinde tablo tersine döndü. Birçok kurum zarar açıklamaya başladı. Bu şirketlerden biri de ALB Menkul Değerler. Şirketin 9 aylık bilançolarına göre net dönem zararı 1 milyon 869 bin lira. 31.12.2015 bilançosunda 42 milyon gibi oldukça yüksek kar açıklayan şirketin karı, 9 ay gibi sürede eksiye dönmüş durumda. Kurumun, toplam özkaynakları da 71 milyon liradan 35 milyon liraya kadar gerileme kaydetti.

NAKİT VE NAKİT BENZERİ DEĞERLERDE BÜYÜK AZALIŞ

Aracı kurumun bilançosunda dikkat çeken bir diğer kalem ise işletme sermayesinde gerçekleşen değişimler. 30.09.2015 tarihinde işletme sermayesinde gerçekleşen değişimler 6 milyon 238 bin lirayken bu yıl aynı dönemde eksi 24 milyon 554 bin lira. Bu rakamın etkisi ve şirketin zarara geçmesi nedeniyle işletme faaliyetlerinden nakit akışı eksi 29 milyon liraya ulaşmış durumda. Geçen yılın aynı döneminde işletme faaliyetlerinden nakit akış artı 36 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Nakit ve nakit benzeri değerlerde 50 milyon liralık düşüş yaşandığı gözleniyor. ALB Menkul’ün dönem başında 55 milyon lira olan hazır değerler rakamı dönem sonunda 4.9 milyon liraya kadar gerilemiş durumda.

ŞİRKETİN GAYRİMENKULÜ PATRONA SATILDI

Sermayesi 25 milyon lira olan şirketin tüm hisseleri Salih Albayrak üzerine kayıtlı. Şirket bu dönemde Salih Albayrak’a 13 milyon 900 bin liralık bir gayrimenkulünü devrediyor. ALB Menkul’ün bilançolarında yaşanan bu olağanüstü değişimin Brexit döneminde İngiliz Sterlini’nde yaşanan dalgalanmalardan kaynaklandığı söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şerife 28 Ocak 2017 02:14

    Müşteriye oynanan oyunlarınahı tutuyor işte. Allahın tokadı yok

  • Kapalicarsi Baykusu19 Aralık 2016 05:37

    Gercek zararlari 40 Milyon TL. Gayrimenkul satisi ve kardan yedikleriyle beraber, gizlemisler. Havuzu kapattilar artik. Kuculecekler.

  • Tarık28 Kasım 2016 16:15

    Pozisyonları riske ediyor girdiği risk tutmayınca zarar ediyorlar. Zaten forexde garibanın parasını batıranlardan fitil fitil çıkıyor eninde sonunda.

  • hayrullah guler16 Kasım 2016 17:15

    kedidir o kedi. Fx şirketleri işlem aracılığı yapmıyor market maker. Tüm pozisyonlar içerde tutulunca böyle sıkıntılar yaşanıyor anlaşılan