E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlarko Dubaili ortağının hisselerini aldı---

Alarko Dubaili ortağının hisselerini aldı

Alarko Dubaili ortağının hisselerini aldı
17 Şubat 2014 - 11:42 borsagundem.com

Alarko, mali kriz yaşayan Dubaili partnerinin hisselerinin tamamını satın alarak ortaklığı bitirdi

Son dönemde ağırlığını enerji ve taahhüt işlerine verse de Alarko geçmişte konut ve gayrimenkul sahasında da önemli işler yapmıştı. Alkent markası ile prestijli villa projeleri gerçekleştirmişti.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Alarko topluluğu, elindeki ciddi arazileri de gözönünde bulundurarak bir süre önce bu alanda yeniden yatırıma soyunmuştu. Türkiye’yi iyi tanıyan bir Ortadoğu devi ile birlikte Dubai, Türkiye ve Rusya’da ortak proje geliştirme kararı almıştı. Dubai Emiri Al Maktoum’un şirketi Deyaar Development ile Alarko Holding yüzde 50 ortaklıkla işbirliğine gitmişti.

Ancak bu ortaklık bir türlü meyvelerini veremedi. Geçen yılın son günü itibariyle mali kriz yaşayan Dubaili partnerinin hisselerinin tamamını satın alan Alarko ortaklığı bitirdi.
Alarko projelerinin tamamını tek başına yapacak. Öncelikle İstanbul Gürpınar’da proje geliştirecek. Dubai ve Rusya’da da çeşitli konut projelerine imza atılacak. Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu, ortaklıkla iki yıl 200 milyon dolara kadar, ardından gelecek üç yılda da 300-400 milyon dolarlık proje geliştirmeyi planladıklarını belirterek, “Artık tek başımıza hareket edeceğiz. Projeleri etap etap devreye alacağız. Bu arada bize uygun bir ortaklık teklifi gelirse onu da değerlendiririz” diye konuştu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 116,20
En Yüksek: 116,90
En Düşük: 115,60
Değişim -0,77 %
FK: 7,63
PD / DD: 1,23
İşlem Hacmi 370.781.780
Toplam Adet: 3.191.607
Ağırlıklı Ort.: 116,21
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)