E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlarko Carrier kâr dağıtım politikası---

Alarko Carrier kâr dağıtım politikası

Alarko Carrier kâr dağıtım politikası
20 Mart 2014 - 18:07 borsagundem.com

Alarko Carrier kar dağıtım politikasını açıkladı

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada kar dağıtım politikası ile ilgili olarak şu detaylara yer  verildi:

''Şirketimiz; Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, Vergi Mevzuatı, ilgili diğer mevzuat ve Esas Sözleşmemizdeki hükümler çerçevesinde kar payı dağıtımı yapmaktadır. 

Dağıtılacak kar payı tutarı, şirketin yatırım politikası çerçevesinde ihtiyaç duyacağı fonlar ve diğer nakit ihtiyaçları dikkate alınmak suretiyle belirlenmektedir. 

Şirketimiz prensip olarak, her yıl dağıtılabilir dönem karının en az % 20' sini ortaklarına kar payı olarak nakden dağıtacaktır. Olağanüstü ekonomik gelişmelerin ortaya çıkması durumunda ise yukarıda belirtilen oranın altında kar payı dağıtılabilir veya hiç dağıtılmayabilir. Bu durum ise gerekçesiyle birlikte Yönetim Kurulu kararına bağlanıp özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulur. 

Yönetim Kurulu, kar dağıtım politikası çerçevesinde her yıl kar payı dağıtımına ilişkin teklifini karara bağlar ve Genel Kurulun onayına sunar. 

Yönetim Kurulunun kar payı dağıtım teklifi Genel Kurul tarafından onaylandığı takdirde, kar payı dağıtımına 31 Mayıs tarihinde başlanması esastır. Genel Kurul, kar dağıtım kararı verilen genel kurul toplantısının yapıldığı hesap döneminin son gününü geçmemek şartıyla kar payı dağıtım tarihi belirleyebilir.

Şirketimiz yıl içinde kar payı avansı dağıtmamaktadır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.412,00
En Yüksek: 1.430,00
En Düşük: 1.403,00
Değişim -0,07 %
FK: 0,00
PD / DD: 10,23
İşlem Hacmi 48.797.289
Toplam Adet: 34.489
Ağırlıklı Ort.: 1.414,48
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)