E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım’dan GARAN için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım’dan GARAN için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım’dan GARAN için kısa vadeli AL önerisi
30 Kasım 2017 - 15:38 borsagundem.com

Alan Yatırım Garanti Bankası için analizde bulundu

Bankacılık sektöründe kar büyümesi dördüncü çeyrekte devam etmekte olup, hissedeki geri çekilme alım fırsatı…

· Bankacılık sektörü net karı Ekim 2017 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre %31, geçen aya göre ise %2 artış ile 4,0 milyar TL olarak açıklandı. Açıklanan net kar rakamı, 2017 yılı üçüncü çeyrek ve 2017 yılı 9 aylık dönem ortalama net kar rakamına paralel olarak gerçekleşti. Sektörde Ağustos ayında %21 seviyelerine gerileyen kar büyümesi ise, devam eden kredi ve bankacılık hizmet gelirleri büyümesi ile birlikte yeniden %25 seviyelerine yükselmiş durumda. Bu nedenle, Garanti hisselerinin bu büyümeden faydalanacağını ve yılbaşından beri olan iyi performansını sürdüreceğini düşünüyoruz.

· BIST Bankacılık Endeksi, Gelişen Ülkeler Bankacılık Endeksi’ne göre %45 iskontolu işlem görmekte olup, tarihsel iskonto oranı olan %19’un oldukça üzerindedir. GARAN hisselerinin ise son 1 yıllık karına F/K oranı 6,6 olup, piyasa çarpanları bazında İspanyol sahibi BBVA’ye göre %40 iskontolu işlem görmektedir. Zarrab davası nedeniyle baskı altında kalan bankacılık hisselerinin, sağlam mali yapısı ve düşük kaldıraç oranları ile birlikte bu kadar yüksek iskontolu işlem görmeyi hak etmediğini düşünmekteyiz. Bu nedenle son dönemde, endekse relatif olarak daha kötü performans gösteren GARAN hisselerinin, yüksek iskontodan faydalanıp iyi performans göstermesini bekliyoruz.

· Şirketin 2017 yılı üçüncü çeyrek dönem net karı geçen çeyreğe göre %1 artarak 1,572 milyon TL oldu. Sektördeki diğer majör bankalar, karlarını çeyreksel bazda artıramazken, karını artırmayı başaran sayılı bankalardan oldu. Biz, şirketin karındaki artış trendinin önümüzdeki çeyrekte de, azalması beklenen faaliyet giderleri eşliğinde artan net kar marjı ve yüksek enflasyon ile birlikte TÜFEX gelirlerinin karlılığı desteklemesi paralelinde devam edeceğini öngörmekteyiz.

Zarar Kes 9,23 Son Fiyat 9,43 Hedef Fiyat 9,88

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)