E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım’dan BIST 30 için kısa vadeli AL önerisi---

Alan Yatırım’dan BIST 30 için kısa vadeli AL önerisi

Alan Yatırım’dan BIST 30 için kısa vadeli AL önerisi
01 Aralık 2017 - 10:34 borsagundem.com

Alan Yatırım BIST 30 kontratı için tavsiyede bulundu

Gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskonto ve endeks üzerindeki baskının kalkması ile birlikte orta vadeli yükseliş trendinin yeniden başlayacağını düşünüyoruz…

· BIST son bir aylık dönemde, Zarrab davasının baskı oluşturmasıyla birlikte CDS ve yurtiçi tahvil faizlerinde görülen yükseliş ve TL’deki değer kayıpları eşliğinde gelişen ülke piyasaları endeksine göre yaklaşık %15 daha kötü performans gösterdi. Bunun paralelinde BIST’in, gelişen ülke piyasalarına göre piyasa çarpanları (F/K ve PD/DD) bazında olan iskontosu %34 seviyelerine yükselmiş olup, 2008 krizindeki seviyelerine yaklaşmış durumdadır. Kendi tarihsel iskontosuna göre ise, %21 daha düşük seviyeden işlem görmektedir. Biz de bu nedenden dolayı, Zarrab davasının sonucunun mevcut fiyat ve döviz kurları üzerinden yeterince fiyatlanmış olduğunu ve bundan sonra baskının kalkması eşliğinde gelişen ülke piyasalarındaki yükseliş trendi paralelinde hareket edeceğini düşünmekteyiz.

· Mevcut durumda, global hisse piyasalarındaki risk iştahında bir bozulma gözlemlenmemekte. Bu nedenle, BIST hisse piyasalarında 2017 yılı dördüncü çeyrek bilanço beklentilerinin satın alınmaya başlanması ile birlikte Aralık – Ocak döneminde BIST’in pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz.

Zarar Kes 126,775 Son Fiyat 128,675 Hedef Fiyat 132,925

Detaylı bilgi ve rapor için [email protected] 

Uğur Bozkurt – Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)