E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAlabalıkta dev kampanya---

Alabalıkta dev kampanya

Alabalıkta dev kampanya
21 Nisan 2020 - 16:09 borsagundem.com

Vitamin deposu, hastalıklara savaş açan, ömrü uzatan alabalık “Evde Hayat, Sofrada Balık” kampanyasıyla 18.90 liradan tezgahlarda...

Tarım Orman Bakanlığı ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği işbirliği ile başlatılan "Evde Hayat, Sofrada Balık" kampanyası devam ediyor. Dün itibariyle alabalık 18,90 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Kampanya yarına kadar sürecek.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, alzheimerdan cilde, kanserden kalbe kadar pek çok hastalığa savaş açan balığın düzenli tüketildiğinde birçok hastalığı yok ettiğini, ömrü uzattığını, vücudun enfeksiyonlara karşı savunması olan bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini söyledi.

Alabalığın vitamin yönünden en zengin balık türlerinden bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyen Kızıltan şöyle devam etti:

“Alabalık A, D ve B12 vitaminlerinin yanı sıra mineral, protein, iyot ve fosfor yönünden oldukça zengin. Normal bir insanın günlük demir ihtiyacının yüksek bir bölümünü karşılıyor. Alabalık aynı zamanda tam bir Omega-3 deposu. Yüzde 15’lik Omega-3 oranıyla, besin değerleri incelendiğinde somon ile benzerlik gösteriyor. İçerisindeki koenzimQ10 bileşimi, vücudumuzun sağlığını koruyabilmesi için şart. KoenzimQ10, hücrelerin büyümesi, korunması ve enerji üretiminde kullanılıyor. Yaş ilerledikçe, vücutta üretimi azaldığından ilave takviye şeklinde alınması tavsiye ediliyor ancak haftada iki-üç kez alabalık tüketerek antioksidan işlevi gören bu vitamin gurubuyla bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz. Alabalığın kalorisi ve yağ oranı oldukça düşük olduğu için diyet yapanlar da rahatlıkla tüketebilir.”

Virüs kola satışlarını da etkiledi

Gıda harcamaları için taksit çağrısı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • umut alkum05 Mayıs 2020 16:04

    Üçüncü balık kampanyası başladı: 19 liraya alabalık - Ekonomist   Tarım Orman Bakanlığı ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği iş birliği ile başlatılan "Evde hayat, sofrada balık" kampanyası kapsamında, alabalığın -  KİLOSU - 18,90 liradan satılıyor.

  • 90 lar candı be 22 Nisan 2020 10:19

    Dört kişilik bir aile birer tane alsa 80 tl yapar gerçekten ucuz

  • Açlıktan ölsek de asla vaz geçmiyok🙋22 Nisan 2020 00:33

    Her şey pahalı çok çalışıyok kazanamıyok, balik da alamiyok pirzolada yiyemiyok ac yatıyok cep de paramizda yok ama oyum yinede onlara🤔

  • ...21 Nisan 2020 19:36

    Mansur balkan, git şu kurumdam parası ile al şu balıkları... nakıtı bas devlet kurumundan al.. fakir fukaraya dağıt... bunların dını imanı para olmuş.. devlet üretiyor, devlet satıyor... mansur satın alıyor, fakire furaraya bedava veriyor... Allah razı olsun mansur başkandan. Devlet satıyor, mansur bedava ihritaç sahiplerine veriyor... devlette bedava fakirin karnını doyuruyorsun diye, adli soruşturma yapıyor.. Allah devletin  içindeki şeyyanlardan milleti ve fakiri korusun

  • : ))21 Nisan 2020 19:25

    Asgari ücret gunluk 75 TL ... gerisini siz hesap edin.. ucuz mu pahalı mı ? kazanmak zorrrr çok zor... harcamak çok çok çok kolay... böyle ulke mi yönetilir?

  • İtri21 Nisan 2020 19:17

    Çok pahalı, 4 kişilik aile 40 tl veremez