E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAl deyip satana büyük ceza---

Al deyip satana büyük ceza

Al deyip satana büyük ceza
05 Ekim 2013 - 09:49 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun tebliğlerinin yayımlamaya başladı.

SPK düzenlemesi ile Mark Mobius'un THY hisse senetlerinde yaptığı gibi 'durum kötü satın' deyip hisse alan yorumcu ve tavsiyede bulunan uzmanlar eğer 1 ay içinde tam tersi bir eylem yaparsa bu 'piyasa bozucu eylem' olacak. Bunun cezası ise 2-5 yıl hapis cezası alacak.
Sermaye Piyasası Kurulu yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun tebliğlerinin yayımlamaya başladı. Uygulamaya dönük tebliğlerin en önemlisi eskiden manipülasyon olarak adlandırılan ve SPK'nın Piyasa Bozucu Eylem olarak adlandırdığı düzenlemenin tebliği.
Çünkü kanunda 2 ile 5 yıl hapis cezası öngörülen Piyasa Bozucu Eylem olarak sayılan hareketler arasına; bir zamanlar ünlü spekülatör Mark Mobius'un 'Türkiye'de rejim tehlikesi var' dediği gün Türk Hava Yolları hisselerinin yüzde 10'unu alması gibi söylediği veya tavsiye ettiği durumun tam tersine hareket edenler de sokuluyor.
Tebliğde sermaye piyasası araçlarının fiyatları, değerleri veya yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek nitelikte veya bunlara etki edebilecek piyasa göstergelerine ilişkin olarak yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi vermek, söylenti çıkarmak, haber vermek, özel durum açıklaması yapmak, yorum yapmak veya rapor hazırlamak piyasa bozucu eylem olarak değerlendiriliyor.
1 AYLIK SÜRE VAR
Düzenleme tabliğinde hususların yalan, yanlış veya yanıltıcı olduğunu bilen yahut bilmesi gerekenler tarafından yayılması da piyasa bozucu eylem olarak sayıldı.
Ama en önemlisi borsa ve diğer sermaye piyasası araçları hakkında gazete, televizyon, internet veya benzer nitelikte kitle iletişim araçları kullanarak yorum ve tavsiyede bulunduktan sonra, tavsiyesini değiştirinceye kadar veya her halükarda 1 ay içerisinde, alım tavsiyesi verdiği halde satmak ya da satım tavsiyesi verdiği halde almak piyasa bozucu eylem olarak değerlendirdi.
Bu durumda bir hisse veya borsanın geneli hakkında alım tavsiyesi veren bir kişi eğer hisse satışı yaparsa 2 ile 5 yıl hapisle yargılanacak.
GAZETECİYE ÖZGÜRLÜK
SPK, son yıllarda tartışma konusu olan gazetecilerin yaptıkları haber veya yazdıkları köşe yazısının herhangi bir harekete neden olduğunda bu durumun 'piyasa bozucu eylem'e sokulmayacağına karar verdi.
Tebliğde gazetecilerin basın meslek ilkeleri ve etiğine uygun olarak yürüttükleri mesleki faaliyetlerin, gazetecilerin yaptıkları habere konu yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgilerin yayınlanmış olması piyasa bozucu eylem sayılmadı.
Tek şart ise gazetecinin yazdığı yazı nedeniyle doğrudan veya dolaylı olarak haksız kazanç temin etmemesi. Eğer gazeteci yazdığı yazıdan önce veya sonra bir konuyla ilgili alım satım yapmışsa o zaman suçlu sayılacak.
Örneğin yazdığı şirketin hisse senedini alıp satan ve çıkar elde eden suçlu sayılacak. Haber yanlış bile olsa bu kapsama alınmayacak.
BORSA DIŞINDAKİ ŞİRKETLER KARIN YÜZDE 20'SİNİ DAĞITACAK
SPK ayrıca payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların, net dağıtılabilir dönem karının yüzde yirmisinden az olamayacak şekilde kar payını nakden dağıtmalarına ilişkin tebliğ yayımladı. Kar Payı Tebliği Taslağı"nda ortaklıklarda kâr payının, dağıtım tarihi itibarıyla mevcut payların tümüne payları oranında eşit olarak dağıtılacağına yönelik düzenleme yapıldı.
Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte eski-yeni pay ayırımına son verildi. Payları borsada işlem görmeyen ortaklıkların, net dağıtılabilir dönem kârının yüzde yirmisinden az olamayacak şekilde kâr payını nakden dağıtmalarının zorunlu olduğu düzenlemede, kar dağıtımının teşviki amacıyla ortaklıkların geçmiş yıl zararlarının, tamamı mahsup edilinceye kadar, net dönem karı ve iç kaynaklardan herhangi biri veya birkaçından bir sıraya bağlı olmaksızın mahsup edilmesine imkan sağlanıyor.
Böylece bilanço zararlarının kısa sürede öz kaynak kalemleri ile mahsubu ve şirketin kar dağıtabilir hale gelmesinin önü açılıyor. Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği Taslağı"nda ise temel olarak; Ortaklıktan çıkarma ve satma haklarının kullanılmasına ilişkin aranan oy hakkı oranı %98 olarak belirlenerek, oy haklarında aranan %98 eşiğinin aşılmasında pay sahiplerinin doğrudan ve dolaylı payları ile oy hakkında imtiyazların dikkate alınacağı hükmü getirildi ayrıca, ortaklıktan çıkarma ve satma haklarının kullanım prosedürü ve satım bedelinin belirlenmesine ilişkin esaslar düzenlendi.
Ortaklıklar tarafından en az yüzde yirmi beş oranında nakit kar payı dağıtımına karar verilmesi durumunda, dağıtıma ilişkin genel kurul kararının alınmasından itibaren bir yıl içinde gerçekleştirilecek pay ihraçlarında, Kurul ücretinin ilgili düzenlemede öngörülen oran üzerinden yüzde yirmi beş indirimli olarak hesaplanacağı belirtildi
BUNLARI YAPANA BÜYÜK CEZA GELİYOR
- Piyasalarda adil ve dürüst işlem yapılmasına engel olacak alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi, emir verilmesi, emir iptali veya emir değiştirilmesi yapılması,
- Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi,
- Bir dakikadan daha az zaman dilimlerinde piyasadaki en iyi alım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi alım fiyatından daha düşük fiyatlı satım emri ya da piyasadaki en iyi satım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi satım fiyatından daha yüksek fiyatlı alım emri iletmek şeklinde yön değiştiren emirler verilmesi,
- Kendinden kendine veya karşılıklı işlemler gerçekleştirilmesi,
- Açılış veya kapanış fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler yapılması,
- Gün sonu veya vade sonu uzlaşma fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler gerçekleştirilmesi,
- Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatı sabit tutmaya yönelik işlem yapılması,
- Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında bir hesap için belirlenen açık pozisyon limitinin geçilmesi,
- Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında, ilgili dayanak varlık piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle aynı yönlü işlemler gerçekleştirilmesi... 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Figo07 Ekim 2013 23:38

    Bu şartlarda can sıkıntısından bile işlem yapsak bir kulp takarlar.Eli kolu bağlı seyredelim bari.

  • &07 Ekim 2013 13:39

    az holding glbmd %5 hissesini hangi fiyattan aldı.neden gizli tutuluyor.nerden öğreneceğiz bilgiyi nerde şefaflık.spk nerde

  • :)07 Ekim 2013 09:20

    250 kişilik forumlarda uygulanıpda, buyuk firmaların yabancı sermeyenın ve buyuk aracı kurumların bıyıklıların yaptığı hareketlerde kullanılmaz ise bu yasa :D... işin özü uygulamaya bakıcaz... bir yada 2 kişi bu suçlardan işlem gorecekse işler sıkıntılı olur.. bmb bıyıklı ve buyuk dış güçlerce oynana oyunları bozar ise bu uygulama güzle olur... ama bence... ekonomı hakkında olumsuz düşünneleri FRENLETEN BİR YASA GİBİ GELDİ. UYGULAMA UMARIM ADİL VE EŞİT OLUR... GERÇEKTEN ŞÜPHELİYİM

  • xxx06 Ekim 2013 22:15

    yılardır böyle alderler kendileri satar kim dur diyecek bunlara

  • akbaba06 Ekim 2013 21:44

    hepsi hikayae mineriyi calan kılıfını hazırlar başkan başkan hikaye yıllardır aynı şeyler inanmayın bu işlere bnce hic birzamn kcuk yatırmcı korunmaz bu boyledir sadece gündem su içinz üzerne

  • klgyozede06 Ekim 2013 21:01

    Başkan lütfen kiler grubuna bir dur deyin artık

  • Vedat06 Ekim 2013 18:20

    İLGİLİ KAMU OTORİTELERİNİN DİKKAKİNE BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR 2007 yılı mahalli secimler öncesinde, MENSA hakkında, yazılı ve görsel basın yayın organlarında; “Avrupa’nın en büyük üreticisi, kendi elektrik enerjisini kendi üretiyor, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayındaki seçim gezileri sırasında Adana’daki tesislerini ziyaret ederek, kurtarılması talimatı verdi, vb” çok yaygın haberler üzerine; MENSA’ nın, İMKB’ da işlem hacmi ve fiyatı 10.07.2007 tarihinden itibaren yükselmeye başlamıştır. Sn. Başbakanımızın, iyi niyetle verdiği destek sonrasında(Ekler;1, 2, 3, 4, 5, 6 …); hiçbir şekilde Sermaye Piyasası Kanunun suç saydığı; Örtülü Kazanç Aktarımı ve Manipülasyon yapılmaya cesaret edilemeyeceği düşünülerek: A: 1- Öğretmen emeklisi eşimin emekli ikramiyesi ve diğer birikimleriyle (…5 nolu İş Bankası hesabından), 2- Şu anda malulen emekli olan, kız kardeşimin; 23 yıllık hayat sigortası bozdurularak ve diğer birikimleriyle ( İş Bankası, …7 nolu hesabından), 3- Bende banka kredisiyle (İş Bankası …8 ve …48 nolu ile Gedik Yatırım hesabımdan); (Aşağıdaki; Eşim A. hanımefendiye ait ...5 nolu İŞ Bankası Hesabı, 26 Ocak 2013 günlü ekstresinden, Senet Kodu Senet Grubu Blokeli Adet Takas Adet Birim Fiyatı *Alış Maliyetiniz MEMSA-29800 A 0.000 0.000 0.460000 2.620000 görüleceği üzere;) 02.08.2007 tarihinde; İMKB’ dan, 2.62 fiyattan MENSA hisse senedi aldık.. Ancak (ertesi gün tavan yaptırılıp; akabinde de hep tabandan); 03.08.07 günü, 3.14 tavanı görüp, 2.55 tabandan, 06.08.07 de, 2.40 tabandan, 07.08.2007 de 1.93 tabandan kapatmıştır. Maalesef, nefes dahi alma fırsatı verilmediğinden; 6 yıl, senetten çıkma imkanı olamamıştır. B: Temmuz/2010 tarihinde de, MENSA “Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) onayının ardından, mevcut 162 milyon TL ödenmiş sermayesini, yüzde 50 azaltarak 81 milyon TL’ye indirirken, eş zamanlı olarak yüzde 100 bedelli sermaye artırımı ile yeniden 162 milyon TL’ye yükselterek” küçük hissedarların hisse maliyetini % 100 artırmış. Ayrıca; 81 milyon TL. de ortaklar yeniden hisse senedi almak zorunda bırakılmışlardır” Dolayısıyla 162 milyon TL. gibi bir suiistimal oluşmuştur. C: Küçük yatırımcılar Ocak/2013 sonu, Şubat/2013 başında izahname hükmünce, YOP opsiyonun da MENSA’ nın en az 1 TL. nominal değeri üzerinden işlem görme zorunluluğunu bilinerek (Ek.40) ve 22.11.2012 - 08.01.2013 tarihleri arasında MENSA işlem hacmi ve fiyatının yükseldiğini de görülerek, 0.49-0.52 fiyat aralığında; kağıt maliyetimi düşürmek amacıyla, (çoğu da benim gibi banka kredisi çekerek) yeniden MENSA hisse senedi alımı yapmışlardır. Ancak; küçük yatırımcılar, her zaman olduğu gibi izahnameler ve KAP beyanlarının 180 derece tersiyle karşılaşarak yine hüsrana uğramışlardır. MEMSA ; İMKB tarihinin en üst zirvesinde iken (26.01.2013 günü), % -4.25 kayıpla, 0.46 TL’den , 12.02.2013 günü,. Borsanın bin küsur puan yükseldiği bir zamanda % -20.93 kayıpla, 0.34 ‘den, Şu an (03.10.2013 günü), borsa + 1.107 puan yükselirken; yine MENSA,% -8.33 kayıpla, 0.33 TL’den, kapatmıştır. Ayrıca, MEMSA, KAP duyuruları ile, “şirketimiz ödenmiş sermayesinin tamamı geçmiş yıllar zarar kalemine mahsuben 127.000.000 TL (78,40%) azaltılarak 35.000.000 TL’ye indirilmesine, azaltım ile eş anlı olarak 42.000.000 TL ( 120%) bedelli artırılarak 77.000.000 TL’ye yükseltilmesine, artırıma isabet eden payların tamamının herhangi bir rüçhan hakkı kısıtlaması/tahsisata gidilmeksizin beher 1,00 TL nominal değerden sayın ortaklarımızın kullanımına sunulmasına” karar verdiği açıklamıştır. Bu soygun yöntemi daha öncede, 2010 yılında uygulamaya konarak, küçük yatırımcılar soyulmuştur. Aynı soygun yöntemi yine SPK’ nun izin ve bilgisiyle tekrarlanacağı anlaşılmaktadır (Ek; 41, 42, 43). Ancak, yansıtıldığı kadarıyla, bazı KAP açıklamaları incelendiğinde; 1- 02.11.2012 günlü açıklamada, MENSA’ nın 30.09.2012 tarihli Mali tablolarına göre %21,80 Bedelsiz Sermaye Artırım için 35.322.762 TL tutarında sermayeye eklenmesi mümkün fon bulunduğu (Ek;39, 38), 2- Mensa Sınai Ticari Ve Mali Yatırımlar A.Ş. 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Hesap Dönemine Ait Mali Tablolara İlişkin Dip Notta; 6. NAKİT VE NAKİT BENZERLERİ 30 Eylül 2012 31 Aralık 2011 Kasa 9.350 260.637 Bankalar -Vadesiz mevduat (*) 55.251.144 55.665.316 -Vadeli mevduat - - Toplam 55.260.494 55.925.953 (*) Vadesiz mevduatlarda yer alan 55.202.117-TL. tutar yurtdışı banka hesabında (31.12.2011-55.202.117.-TL) nakit parası bulunduğu (Ek;31), 3- İlişkili Firmalardan Tahsilatlar Hk 13.02.2013 günlü açıklamada; MENSA, 30.09.2012 tarihli mali tablolarına göre ilişkili taraf Ulutaş Tekstil San Tic. A.Ş den 41.574.493 TL, Mensa Konfeksiyon Tekstil Ticaret Ltd. Şti.den 1.117.895 TL, Mensa Enerji Elektrik Üretim AŞ'den 537.807,63 TL ve Vizyon Tekstil İnşaat Gıda Taahhüt Hiz.Ltd.Şti.'den 2.501.588 TL olmak üzere toplam 45.731.738 TL alacağı bulunduğu (Ek;32), Bu durumda,; 55.202.117+45.731.783+35.322.762= 136.256.662 TL Toplam Nakit fon bulunduğu, 4- Toplam 136.256.662 TL Nakit fon varken; Olağanüstü Genel Kurulunun Yapılması Hk, 11.02.2013 günlü açıklamada; Şirketin mevcut 162.000.000 TL ödenmiş sermayesinin, tamamı birikmiş geçmiş yıl zararlarına mahsup edilmek üzere 137.000.000 TL (%84.567 oranında) azaltarak 162.000.000 TL'den 25.000.000 TL'ye indirilmesine; azaltım ile eş anlı olarak 50.000.000 TL'si (%200 oranında) bedelli olmak üzere toplam 75.000.000 TL'ye yükseltilmesine karar verildiği (Ek; 34), 5- Söz konusu, toplam 136.256.662 TL Nakit fon varken; Sermayenin geçmiş yıl borçlarına mahsup edilmesine ilişkin DEĞER AŞ’ nin 02.11.2013 raporunda, “ … Kullanılan yöntemler herhangi bir genel kabul görmüş denetim standardına göre olmayıp, tam kapsamlı veya sınırlı bir denetim çalışmasını içermemektedir. Tarafımıza temin edilen bilgilerin tam ve doğru olduğu kabul edilmiş, halka açık bilgilere erişim dışında, ayrıca bir finansal inceleme veya durum tespit çalışması gerçekleştirilmemiştir. …” diyerek, kendi raporun gayri ciddiliğini vurgulamışlar, ancak yasal sorumluluklarını göz ardı ederek uygun mütalaa vermişlerdir(Ek;33) Yukarıdaki açıklamalar ve eklerin incelenmesinden açıkça görüleceği üzere; MEMSA;Yönetim ve Denetim Kurullarınca basiretli ve dürüst tacir gibi hareket edilmediği; Bu durumda, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanununun; a) İzahnameden sorumlu kişiler başlıklı; 10, b) Finansal raporlama ve bağımsız denetim başlıklı; 14, c) Kurumsal yönetim ilkeleri başlıklı; 17, d) Örtülü Kazanç Aktarımı Yasağı başlıklı; 21, e) Ortaklıkların önemli nitelikteki işlemleri başlıklı; 23, f) Kamuyu aydınlatma belgelerinden doğan sorumluluk başlıklı ; 32, g) Sermaye Piyasası Suçları; Bilgi Suiistimali başlıklı; 106, h) Piyasa Dolandırıcılığı başlıklı: 107, i) Güveni Kötüye Kullanma Ve Sahtecilik başlıklı; 110, Maddeleri amir hükümlerine; Ve Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine Ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğin; Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri; 1 Pay Sahiplerin Haklarını, 2 Kamuyu Aydınlatma Ve Şeffaflık Kurallarını 4 Yönetim Kurulunun Sorumluklarını düzenleyen amir hükümlerine, Açıkça, aykırı hareket edildiği, buna göz yumarak; icrai ve ihmal suçu işleyen, her kademedeki kamu görevlisince de adeta teşvik edildiği, düşünülmektedir. Bu çerçevede; A. Sermaye Piyasası Kurulunca; 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanununun; 1-Kanuna aykırı ihraçlarda uygulanacak tedbirler başlıklı; 91, 2-İhraççıların hukuka aykırı işlemleri ile sermayeyi veya mal varlığını azaltıcı işlemlerinde uygulanacak tedbirler başlıklı; 92, 3- Örtülü kazanç aktarımında uygulanacak tedbirler başlıklı;94, 4- Genel kurul toplantılarına gözlemci gönderilmesi başlıklı; 95 (Mutlaka 05. 03.2013 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına gözlemci gönderilmesi gerekmektedir), 5- Sermaye piyasası kurumlarının hukuka aykırı faaliyet veya işlemlerinde uygulanacak tedbirler başlıklı; 96, 6- Bilgi suiistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak tedbirler başlıklı; 101, 7- Bildirim yükümlülüğü başlıklı; 102, 8- İdari Para Cezası Gerektiren Fiiller, Genel esaslar başlıklı; 103, 9- Piyasa bozucu eylemler başlıklı; 104, Maddeleri gereğinin yapılması, B. 1- Türkiye’de ilk defa uygulanan Oydan Yoksun Pay ihracı yoluyla ortak olduğunu belirttiği İSVİÇRE’ li ULUSLARARASI FİNANS DEVİ GENERALİ gibi bir ortağının bulunup bulunmadığı? Böyle bir ortak varsa, 3 yıl önce 1 TL’den aldığı hissenin şu an nasıl 0.33 TL olmasına, nasıl izin verdiği? 2- Her şeyden önce; adı, güvenirliği kullanılan İSVİÇRE DEVLETİ’ nin buna, nasıl izin verdiği? Hususlarındaki SPK görüşünün kamu oyuna açıklanması, C. 10.07.2007 tarihinden bu tarafa İMKB’ da MENSA alıp, satanların; takasbank kayıtlarının çıkarılması ve kamu oyu ile paylaşılması, D. Sn. Başbakanımızın, MEMSA’ ya, iyi niyetle verdiği desteği; (küçük yatırımcıları mağdur ederek) istismar etmek; Sn. Başbakana karşı yapılmış çok BÜYÜK BİR CÜRET olduğundan, İLGİLİ KAMU OTORİTESİNCE YAPILACAK inceleme sonucunun, Sn. Başbakanımıza sunulması, aksinin bu cürete iştirak olacağı, Sn. Başbakanın da küçük yatırımcıların mağduriyetini umursamadığı gibi bir izlenim oluşmasına sebebiyet verileceği, E. 6 YIL, ÖNCEKİ, 2.62 TL. olan, HİSSE MALİYETİNİN, BU GÜNE KADARKİ NEMASI DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE, MALİYETİN 7-8 TL OLDUĞUNU ifade etmenin abartı olmayacağı, Kayıtlar üzerinden, söz konusu maliyetler dikkate alınarak, BİZİM VE DİĞER TÜM KÜÇÜK YATIRIMCI kayıplarımın; basiretli ve dürüst tacir gibi hareket etmemiş olan, MEMSA; Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden, HER HUKUK DEVLETİNDE OLDUĞU GİBİ KAMU OTORİTESİNCE TAHSİLİNİN GEREKTİĞİ, Ayrıca, Bu güne kadar ki; Başbakanlık ( bir çok kez; BİMER, Başbakanlık Özel Kalem), Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı, SPK, İMKB, AKP Genel Merkezine başvurularından (e-posta dilekçelerimden) bir sonuç alamadım. Sanıyorum; işgüzar bürokratlar tarafından dilekçelerim Sn. Başbakana sunulmamaktadır. Sn BORSA GÜNDEM YETKİLİLERİ; ayrıca dilekçemin derginizce de; Sn. Başbakanımıza, Cumhuriyet Savcılığına, SPK, Borsa İstanbul A.Ş. ve ayrıca Küçük Yatırımcıların soyulmasını görmezlikten gelen SPK’ nun Devlet Denetleme Kurulunca denetlenmesi hususunda Sn. Cumhurbaşkanımıza, iletilmesini; önemle ve ivedilikle, rica ederiz.06.10.13. Vedat CENGER [email protected] EK. 49 adet belge. Not: Ekler; istendiğinde anında e-postayla sunulacaktır( Çok uzun olduğundan eklenmemiştir).

  • HAZAR06 Ekim 2013 16:29

    MEMSA SPK BUNA BAKSIN SALI GENEL KURUL VAR BİST TAHTAYI KAPADI HABER GELDİ AÇILDI NE AÇIKLADI BİZİM HABERİMİZ NEDEN YOK HANİ ŞEFFAFLIK KAGIT 3,24 DEN 0,24 DE DÜŞTÜ NERDESİN SPK BAŞKANI KANDIRMAYIN 3 SENEDİR ANAMIZ AGLADI KİM NE YAPTI ÖNCE BUNA BAKSIN

  • sppek06 Ekim 2013 15:37

    at yalanı seviyim inananı acaba borsada kac tane delikanlı şirket ve senet var cöpde değeri olmayan şirketler bu ülkede adam oluyorya helall spk

  • SELİM06 Ekim 2013 14:09

    DEVEYE SORMUŞLAR NİYE BOYNUN EĞRİ,DEVE Dİ DEMİŞKİ: NEREM DOĞRU. BUNLARIN ALAYI AYNI...

  • selim haklı06 Ekim 2013 13:59

    selim'e katılıyorum.pd/dd=1'in altındakilere spk büyük ortak yöneticilerine hisse alımı getirilmesi gereklidir o zaman k.yatırımcı borsaya güvenip gelir.

  • oflu06 Ekim 2013 10:56

    ŞU KANKAN GALİP ÖZTÜRKÜN ALIYORUM DİYİP ,SONRA YANLIŞLIK OLDU ,SADIYORUM DEMESİNEDE BİR EL ATSAN ,KIRAVATLI YAMYAMLARIN OYUNUNU BİR BOZSANIZ ,NE İYİ OLURDU

  • selim06 Ekim 2013 09:37

    Ey Spk,bir de,defter değerinin altında şirketlere,defter değerine ulaşma şartı getir de,yatırımcılar maduriyetten kurtulsun.Ecz,yat,holding,,,pd/dd=0.34,,,üstelik bir de holding.

  • vatandaş05 Ekim 2013 23:38

    halka arz olan şirketlere acaba bankalar kredi veriyor mu

  • krokodil05 Ekim 2013 23:37

    şimdi bunlar tedbirmi oluyor...* unutarak yada alkollü olduğumuz bir vakitde tıpkı reysaşın sahibi gibi yanlışlıkla 10 trilyonluk satış yapsak spk bizide affedermi..aşk bizi affedermi aşk bizi affedermi...yeahhhhh....

  • vatandaş05 Ekim 2013 23:36

    halka arzların hangisi kazandırdı kıytırık şırketler halka arz oluyor insanları soyuyorlar

  • vatandaş05 Ekim 2013 23:33

    yapan birine ceza verinde size inanalım bizi hep kandırıyorlar alın diyorlar kendileri satıyorlar

  • necoo05 Ekim 2013 22:33

    beyaz fılo napmalı baskan mılletın anası aglanı

  • ali05 Ekim 2013 22:11

    borsadan anlayan biri olarak uyarıyorum uzak durun halka arz seferberliği ile yatırımcının milyarlarca lirası dolandırıldı soruyorum 1 kuruşunu geri alan varmı veya dolandırıcılara ceza verildimi hayır bu dolandırıcıları dahada cesaretlendirdi.

  • seda c.05 Ekim 2013 22:02

    Önce ARENA bilgisayar'a sözünüzü geçirip ÇAĞRI yaptırın sayın başkan. 3 yılı geçti bekliyoruz.

  • aa05 Ekim 2013 22:00

    spk ya artık hiç guvenmiyorum...bilanço guzel...sonra hop hisse uretimi durdurdu sonra ...hop gözaltı ve para pula döndü...sonrasımı gözü yaşlı ky. hesap sorulmayan patron....soruyorum hangi gelişmiş bir ülkede bunlar yaşanıyor...

  • .05 Ekim 2013 21:22

    cc bende katılıyorum.

  • .05 Ekim 2013 21:16

    glbmd bakın be 1.65 halka arz oldu .3 senedir düşüyor.be insaf be birde uzun yatırımcı olun diyorlar.spk nerde b gurubuna almışsınız ömür yetmez bu hisseye

  • başka kurum olsun05 Ekim 2013 18:39

    cc ye katılıyorum. spk nın mevcut memuriyet yapısı işleri çözmüyor. spk lağvedilsin. mevcut personel asla sermaye piyasaları suçlarına bakmasın. köy hizmetleri gibi işlere gönderilsin. yerine tüm suçları ortaya çıakracak yeni kamu memurları atansın. bıktık artık. biz hizmet istiyoruz. dolandırıldık ve devlete güvenemez olduk spk yüzünden

  • yusuf KARAGÖZ05 Ekim 2013 18:21

    İLK ÖNCE BALAT'I SORGULAYIN 325.00 TL ÇIKTI ŞİMDİ 1.53 TL SPK BUNU SORGULASIN CESARETİ VARSA

  • hakan05 Ekim 2013 17:50

    ORTAKLIKTAN CIKARMA TEBLIGI GETIREN TASLAGI BIR OKUYUN YUZDE 98 PAYA SAHIP HAKIM ORTAGA SPK KIYAK GECEREK HALKA ACIK PAYLARI BORSA AGIRLIKLI ORTALAMA FIAYIN ORTALAMASINDAN SATMAYA KUCUK YATIRMCI ZORLANACAK VE HAKIM ORTAK KUCUK ORTAGI SIRKETIN DISINA ATACAK HEMDE ISTEDIGI FIYATA SPK BU ISTE YENISI ESKISI HEPSI AYNI

  • cc05 Ekim 2013 16:50

    Bir tarafta sahtekarlığın kitabını yazmış bu vesileyle zenginleşmiş ve dahasının peşinde olan iştahlı piyasa dolandırıcıları..diğer tarafta Görevini eksik yapmanın ve/veya yapmamanın ihmal etmenin hiçbir yaptırımının olmadığı bir kurumda çalışan ve her koşulda maaşını alan personel/bürokrat...ve sonuç ortada,bu sistem kesinlikle değişmeli.

  • m. kara 05 Ekim 2013 16:43

    yıllardır hep aynı nakarat. bunu yapan yandı. bunu öyle eden böyle oldu..... yalan üstüne yalan. spk denen kurum ne yapar bu zamana kadar adam gibi hangi şeyi yaptı. süpekülatörler cirit atıyor yapılan hiçbir şey yok. olan küçük yatırımcıya oluyor. nasıl olsa adam hakkını arayamıyor. buda onların işine geliyor

  • Sayın05 Ekim 2013 16:24

    Başkan KY ları ileri derecede mağdur ederek bindiğiniz dalı kestiniz, bundan sonra artık ne yapsanız fayda etmez.

  • SPK yetersiz05 Ekim 2013 14:38

    SPK gerçekten yetersiz kalıyor. piyasa suç çeteleri ile kaynıyor. halkı dolandıran bir sürü patron var. bilançoyu çalan bir sürü patron var. hala hiçbir işlem yapılmadı

  • Ali05 Ekim 2013 14:30

    Feniş bilancosu guzell olmasina ragmen uretimi durdurdu...krizdeyim dedi....sen ilk once bu bilancoyu duzenleyenlere hesap sor.....nasil denetim bu....bu nasil devlet vadandaşi soyuluyor bu devlet kilini kipirdatmiyor.

  • AFB05 Ekim 2013 14:16

    Uygulamadıkdan sonra sabahdan akşama kadar tebliğ yayınlasan ne yazar yahu. Piyasa icraat görmek istiyor artık bu konularda, SPK dan umudumuzu keseli çok oldu.

  • kerem gülersoy05 Ekim 2013 12:54

    ANEL ELEKTRİĞİ yazan arkadaşa katılıyorum.diğerlerinede tabi.anelde soyğun yapıldı.5.00 tl klik hisseyi 1.24 te dolaştırıyorlar baskıyla.

  • ADAŞ05 Ekim 2013 12:43

    SAYENİZDE BORSA DİBİ GÖRÜNMEZ BİR KUYUYA BENZEDİ.VERİ YAYINLARINA BAKIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ.

  • .05 Ekim 2013 12:41

    bunlar uygulanırsa çok güzel.ağır ceza gelirse iyi olur çay parası ceza gelirse vay halimize

  • AD05 Ekim 2013 12:41

    YİNE BOŞ TENEKENİN SESİ ÇOK ÇIKMAYA BAŞLADI.

  • bıktık05 Ekim 2013 12:20

    spk görevini yapmıyorsun kervansaray holdingde olan olaylara göz yumuyorsun adamlar binlerce küçük yatırımcıyı borsadan nefret eder hale getirdi.binlerceside bu tip kıytırık şirketler yüzünden borsadan kaçtı.yapanın hep yanına kar kaldı.

  • aziz05 Ekim 2013 12:00

    Gene uygulaması olamyan havada kalacak kararlar daha dogrusu bunlar karar bile sayılamaz olsa olsa temenniler.

  • hikaye 05 Ekim 2013 11:57

    Siz anca 1 lotla tahta yakana garibana ceza verirsiniz,40 tane tahta sayarım nerdeyse 1 e 10 yükseltilmiş sonradan küçük yatırımcının kucağına bırakılmış patron manipülasyonlu halka arz!yapan belli,amaç belli,soyulan belli..eee?

  • Byk05 Ekim 2013 11:38

    Böyle yasaklarla uğraşılacağına, alıcılar, satıcılar ve kademeler herkese açık olsun.Anlık alım satımlar da görünsün 15 dak gecikmeli ortadan kalksın...

  • mustafa05 Ekim 2013 11:15

    bir sürü insan dolandırıldı bunlar ne olucak kimi kandırıyorsunuz spk denilen dandik kurum cemaş,nibaş,ıehyo,ısyho, ve USAŞ bunların hesabını kim verecek arkadaşım ne biçim bir düzen var anlamak mümkün degil rıza kutlu ışık bu adamın vurdugu vurguna göz yuman spk allah sizi bildigi gibi yapsın bir sürü insan bu adam yüzünden magdur yapın ne yapıcaksanız da görelim....

  • buğram05 Ekim 2013 11:02

    anel elektriği düşüre düşüre bir hale getirdeler bu gün çıkan kararlara bak.nerdeydinizzzzzzz.....2.30 dan 1.23 e düşen hissede.

  • çoban05 Ekim 2013 10:57

    bakiye yüklenim tahhadünde bulunan aracı sürekli al al diye yırtınıyor,kendisi de sürekli satıyor.

  • çoban05 Ekim 2013 10:56

    "piyasa yapıcılığı" yapay,sahte bir işlemdir,behemahal kaldırılmalı,emir bölme doğruydu,kaldırılması isabetsiz oldu.