E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener'den YSK kararına sert tepki---

Akşener'den YSK kararına sert tepki

Akşener'den YSK kararına sert tepki
25 Mayıs 2019 - 08:51 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Biz gerekçeli kararda gerekçe bulamadık. Temel şey oy çalındığıydı. YSK'nin talimatla bu işi onaylayan hakimlerin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisince Ankara'da bir otelde düzenlenen iftara katıldı. Burada partililere hitap eden Akşener, İYİ Parti'nin Türkiye siyaseti için önemli bir oluşum olduğunu savunarak, "Büyük bir mücadele verdiniz. İyi ve cesur olmanın dışında herhangi bir tanımla izah edilemeyecek bir iş başardınız. İYİ Parti diye bir siyasi organizasyon hiç olmasaydı Türkiye bugün hangi şartlarda neyi tartışıyor olurdu? 31 Mart seçim sonuçlarının böyle olmasını sağlayan İYİ Parti'dir" diye konuştu. 

Seçim sonuçlarının ardından tüm illerde çalışma yaptıklarını kaydeden Akşener, "Türkiye'de her ilin seçmeninin farklılaştığını gördük. Konya, Aksaray, Karaman, Niğde ve Nevşehir, bunları aynı seçmen kitlesine sahip iller zannederdik. Buralarda farklı seçmen davranışları olduğunu öğrendik. İllerimizde şimdi seçmen bazlı çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akşener, tüzük kurultayına ilişkin şunları söyledi:

"Olağanüstü tüzük tadilat kurultayımız var. Biz apar topar kurulmuş bir partiyiz. Bu kurultayı yapma nedenlerimizden birisi uygulamadaki bazı aksaklıkları düzeltmektir. Çok büyük değişiklikler yok. Bir diğer amacımız da seçim olur olmaz 81 ilin il başkanlarıyla 6'şar kişi bir araya geldik. Şimdi kurucularımız ve üst kurul delegelerimizle de yarın bir araya geldiğimizde istişare toplantılarımızı tamamlamış olacağız. İki amacımız var". 

YSK'nin gerekçeli kararı hatırlatılan Akşener, "Biz, gerekçeli kararda gerekçe bulamadık. Sayın Erdoğan talimat vermiş, YSK yerine getirmiş. Bunu gördük. Bir gerekçeye rastlayamadık. Temel şey oy çalındığıydı. YSK'nin talimatla bu işi onaylayan hakimlerin gerekçesinde de itiraz şerhlerinin içinde de oy çalınmasına yönelik tek kelime yok. Yani net bir şekilde ortaya çıkan gerekçe şudur ki oy çalınmamış. Kaybedeceklerini düşünmemişler. Onun getirdiği hızlı bir talimatla seçim tekrarı sonucu" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Servergazi26 Mayıs 2019 05:34

    Bu içişleri bakanı iken pkk zirvedeydi.Git evine torunlarına zaman ayır.Amerikan in hamiliğini yapma

  • pazarci25 Mayıs 2019 23:21

    size verilen oy,a yazik

  • HALİL TÜRK25 Mayıs 2019 19:54

    hırsızlık ve yolsuzluklar mübah mı.işinize gelince sesiniz çıkmıyor , işinize gelmiyince ortalığı birbirine katıyorsunuz.olan halka oluyor.sizler daha zengin oluyorsunuz.ALLAH bilir abd den sizlere ne kadar para oluk oluk akıyordur.bunlar vatansever olduklarına hiç inanmıyorum.eğer medeni bir donalıma sahip olsalar idi ortalğı germeden yargıya saygı gösterirler idi.sunun surasında 30 gün var her şey ortaya çıkacaktır.aslında kanunlar da hiç bir boşluk bırakılmadan bu tür tartışmalara meydan vermeyecek şekilde  kanunlarımız olmalı.ve böyle devlete ve halka , adalete , hukuka, hakimleri hedef gösterler, ekonomiye zarar verenleride idam cezası getirilmeli.

  • Hadi ordan.25 Mayıs 2019 19:23

    Dünyanın en kibar en çalışkan başbakan ini asan bir partiyle ittifak yapıyorsanız o suça sende ortaksin. O parti chodir.

  • Nihat25 Mayıs 2019 19:18

    Anlayışın mı kıt?  Pusulalara eksik ve yanlış aktarıldığı  açıkça ifade ediliyor!  Hala kelime oyunlarıyla kendi gibi kıt akıllıları gaza getirecek aklı sıra.

  • Tufan 25 Mayıs 2019 12:00

    Hadi oradan hadi.