E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener'den Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine destek---

Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine destek

Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyaretine destek
19 Mart 2023 - 11:12 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı toplantıda bir sakınca görmediğini ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu sadece HDP'yi değil bütün siyasi partileri dolaşıyor. Yakın zamanda Sayın Hüseyin Baş ile görüştü. Başka siyasi partilerle görüştü. Oradaki o görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok." dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde yaşananlara ilişkin değerlendirmeleri sorulan Akşener, "Cumhurbaşkanı adayımız, aynı zamanda 13. Cumhurbaşkanımız olacağına inandığım Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanına koşu partneri olarak, şu anda daha somut işler yaptıkları bilinen, popülaritesi yüksek Sayın Mansur Yavaş'la Sayın İmamoğlu'nu da koyduk. Biz genel başkanlar ise aynı şekilde cumhurbaşkanı yardımcılığı üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu'nun arkasında onu desteklemek üzere bir ve beraber olduğumuzu ilan ettik." diye konuştu.

Akşener, cumhurbaşkanı seçimlerini birinci turda kazanabileceklerine inanıp inanmadığı sorusuna, hep birlikte hata ve yanlış yapmamaları halinde, seçmenin ürkütülmediği bir kapsayıcılıkla yüründüğü takdirde birinci turda seçimin alınacağına inandığını aktardı.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sorulan Akşener, şunları söyledi:

"Perşembe günkü masadaki sitemden sonra yani benim önerilerimin kabul edilmemesi üzerine bir nefes alma kararı çıktıktan sonra bir gelişme oldu. İki belediye başkanımız Kemal Bey'in bilgisi dahilinde evime geldiler. Kemal Bey'in bilgisi dahilinde bir konuşma yaptık. Çeşitli seçenekler üzerinden gidildi. Ben kendime dair hiçbir seçeneğin içinde, yanında, yöresinde olmayacağımı söyledim.

Sonra bu seçenek ortaya çıktı. Yani iki belediye başkanımızın aynı zamanda işte koşu partneri olarak Kemal Bey'in adaylığının yanında beraberce yol yürümeleri ve orada daha etkili ve yetkili diye bir kavram üzerinden gidildi. Sonra bu Kemal Bey'e sunuldu. Sonuçta bunun masaya getirilmesine dair bir kanaat ortaya çıktı."

Akşener, kendisinin ev sahipliği yaptığı toplantıda bir arkadaşlarının, genel başkanların milletvekili olarak yani Meclis'te grupların başında bulunması ve dolayısıyla bir danışma kurulu gibi olması gerektiğini ifade ettiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görüş bir karara bağlanmadan ortada kaldı. Hatta benim durumum örnek gösterildi orada. Milletvekili olarak grubunuzun başında olmadığınız zaman ahlaki olarak milletvekillerinin işine karışamıyorsunuz. Yani ben mesela milletvekillerine talimat veremiyorum.

Bu iki belediye başkanını koşu partneri olarak masaya ben getirmiş oldum ama yani CHP'yle anlaşarak olmuş oldu bütün bunlar. Orası müzakere masası. Bir arkadaşımız itiraz etti buna. Hatta bakan olmaları falan gerektiğine gitti iş. Ama sonuç itibarıyla bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olarak yer almalarına ve bizlerin de başkan yardımcısı olarak milletvekili olmadan yer almasına doğru gidildi."

Burada ikna olmasına sebep olan şeyin Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın tavrı olduğunun ve kendisinin de sonra buna kanaat getirdiğinin altını çizen Akşener, "Genel başkanların milletvekili olmamasının bu seçimi alacağımıza dair bir inancın, iddianın gerekçesi, tezahürü olabileceğini söylediler. Ben de onu olumlu buldum. Ondan sonra da hep beraber el sıkıştık o konuda." ifadelerini kullandı.

Akşener, pazar günü konuşulurken konunun iki gün daha ertelenerek daha rahat konuşulmasını istediğini, ancak Mansur Yavaş'ın "İnsanlar gelecek. Bu heyecanı ortadan kaldırmayalım, siz bunu hızlandırma konusunda bize yardımcı olun." dediğini, kendisinin de onlara uyduğunu ifade ederek, "Benim önceliğim bu iki arkadaşımızın, yani bizlerin meselesi ayrı ama en önemlisi koşu partneri olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında olmalarıydı. Benim için en önemli konu bu." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi

Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu sadece HDP'yi değil bütün siyasi partileri dolaşıyor. Yakın zamanda Sayın Hüseyin Baş ile görüştü. Başka siyasi partilerle görüştü. Oradaki o görüşmelerde cumhurbaşkanı adayı olarak elbette bir sakınca yok." dedi.

Akşener, seçim kampanyalarına ilişkin de bir cumhurbaşkanı adayının kazanmasına yönelik kampanya yapacaklarını, bir de her siyasi partinin kendi kampanyası olacağını kaydederek, "Bir taraftan da Meclis'te en az 360 almalıyız ki bu sistemi değiştirebilelim. Onun için de oy maksimizasyonu diyebileceğimiz, her siyasi partinin en fazla oyu alabileceği bir sistemi kurmak zorundayız. Kampanyanın bir ayağı da o olacak." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP ziyaretinin ertelenmesine ilişkin açıklama

 

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti ertelendi

 

CHP’li belediye başkanları: Kılıçdaroğlu’nun yanındayız!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seyit dönmez20 Mart 2023 08:31

    Sen nasıl bir milliyetçisin sana asla oy vermem artık sen bittin

  • ALİ KODUŞ19 Mart 2023 15:01

    Tüm konuşmalarını lütfen dinleyin bir tane incir çekirdeğini doldurabilecek bir tane bir şeyi yoktur.bunlar bu ülkeyi mi yönetecekler .bir sene sonra ülkeyi arasanız haritada bulamazsınız.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM19 Mart 2023 14:57

    Milliyetciyim ülkücüyüz diyenler bunları görün bu ülküçü falan değil resmen hdp nin yakında başına geçebilecek en önemli aday bence.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK19 Mart 2023 14:57

    HDP ve CHP yi birleştiren yalandan numaralar yapan ayak oyunlarının hepsini yanın iyi parti.Masa dan kalkmasına bir oyun ve algı operesyonu idi.

  • Ali19 Mart 2023 14:37

    Hdp hüdapar bu ne ilkesiz siyaset böyle. Üçüncü bir aday seçimi kazansa keşke.

  • Aygül 19 Mart 2023 13:35

    Meral baskan sen 2 belediye başkanı güvenme senin yolun ortasında bıraktılar

  • borsacı19 Mart 2023 12:59

    batsın senin siyaset anlayışın mehmetcige kurşun sıkanlar dost görmen senin karekterini ortaya koymuş oldun.

  • İstanbul 19 Mart 2023 12:52

    Sen önce milletvekilleri maaşlarını öğretmen maas geçmesin onu söyle sayın baskan bende 9 baskan yardımcı olmak isterim ve maas almıyacaglm lutfen 9 yapın

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL19 Mart 2023 14:58

    belediye başkanlarına verdir on onbeş görev hepsinden maaş alsınlar.sonrada maduru oyna.

  • Df19 Mart 2023 12:01

    CHP deprem zedelerden konut parası almayacagım diyor peki neden merkez bankasının 30 milyar deprem yardımı yaptıgında kimin parasını kime veriyorsun diyen CHP sen degilmisin

  • AHMET ÖZBİR19 Mart 2023 11:55

    KANDİL'i de Kılıçdaroğlu ziyaret etse Meral hanım bu saatten sonra şerefime tek bir kem söz söyleyemez. Hele hele "6'LI MASA"yı tekmeledikten sonra ağlayarak geri dönmesi KENDİSİNİN BİTİRİLMESİNE sebep olmuştur. "İP'E GÜVENME KOPAR, CHP'YE YASLANMA VATAN AĞLAR!"

  • FİNANS DÜNYASI19 Mart 2023 15:00

    sen gerçekten inanıyormusun masadan kalktığına bunların hepsi numara.bunların bir tane ne projesi ne vizyonları ile bu ülkeyi verebilecekleri bir şey yoktur.ülkeyi parçalamaya geliyorlar.

  • Bh19 Mart 2023 11:19

    Size yakışır zaten itiraf ettiniz biz projeyiz diye ABD de başınızda devam millet bunları görüyor