E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener: Suriyelilerin geri dönüş süreci acilen başlatılmalı---

Akşener: Suriyelilerin geri dönüş süreci acilen başlatılmalı

Akşener: Suriyelilerin geri dönüş süreci acilen başlatılmalı
16 Aralık 2019 - 18:36 borsagundem.com

Akşener, "Suriyeli misafirlerimizin mutluluğu hem de vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu ve müreffeh gelecek sunmak için geri dönüş sürecinin acilen başlatılması gerekiyor" dedi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisince Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Suriyeli Sığınmacıların Ülkelerine Dönüş Çalıştayı'na katılarak, sonuç bildirgesini açıkladı. Akşener, çalıştayın en önemli çıktısının, 3 aşamadan oluşan 'Geri Dönüş Planı' olduğunu söyledi.

Plan çerçevesinde, İYİ Parti iktidarında atacakları adımları ortaya koyduklarını kaydeden Akşener, "Planın ilk aşaması, kalıcı çözüm için gereken adımların atılabilmesi için ihtiyaç duyulacak hazırlık dönemini tanımlıyor. Bu dönemde, 'Açık Kapı Politikası' uygulamasına son verilecek. Geçici koruma altındaki Suriyelilere, vatandaşlık verilmeyeceği ilan edilecek. Suriye yönetimi ile aracısız resmi görüşmeler daha fazla gecikmeden başlatılacak. Geçici koruma altındaki Suriyelilerin sahip olduğu ruhsatsız iş yerleri kapatılacak, ruhsatlı olan ticari kuruluşlar ise denetlenecek. Bayram ziyareti, ticaret veya çeşitli nedenlerle ülkelerine giden geçicikoruma altındaki Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşlerine, mevcut kanunlara uygun olarak izin verilmeyecek" diye konuştu. 

'Geri dönüş için uygun şartlar oluşturulacak'

Hazırlık aşamasının tamamlanıp, geçici koruma altındaki Suriyelilerle ilgili durumun kontrol altına alınmasından sonra planın ikinci aşamasıyla eve dönüş sürecini başlatacaklarını belirten Akşener, şunları söyledi: 

"İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından geri dönüş sürecine paydaş olabilecek kamu kurum ve kuruluşları ile eş güdüm sağlanarak, 'Geri Dönüş Strateji ve Eylem Planı' ivedilikle hazırlanacak. Şam hükümeti ile ortaklaşa kurulacak bir komisyon aracılığıyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin Türkiye'ye göç etmeden önce yaşadıkları evlerine, köy, kasaba veya şehirlere geri dönmeleri için uygun şartlar oluşturulacak. Ülkemizde herhangi bir kaydı olmayan Suriyeliler için 3 aşamalı 'Sınır Dışı Prosedürü' hazırlanacak."

'Herkesin kendi vatanında mutlu olduğuna inanıyoruz'

Planın üçüncü ve son aşamasında ise geçici koruma altındaki Suriyelilerin geri dönüş sürecinin kalıcı ve sürdürülebilir olabilmesi için atılacak tamamlayıcı nitelikteki adımlara odaklanacaklarını vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

"İYİ Parti olarak herkesin kendi vatanında mutlu olduğuna inanıyoruz. Bu gerçekten yola çıkarak, hem geçici koruma altındaki Suriyeli misafirlerimizin mutluluğu hem de vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu ve müreffeh bir gelecek sunmak için geri dönüş sürecinin acilen başlatılması gerekiyor. Sizlere kısaca aktardığım, önümüzdeki süreçte daha da detaylandıracağımız 'Geri Dönüş Planı' ile İYİ Parti iktidarında bunu en doğru, sürdürülebilir ve kalıcı bir biçimde gerçekleştireceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk17 Aralık 2019 20:44

    Aynen katılıyorum

  • Vatandaş16 Aralık 2019 21:47

    Suriyelileri sevenlere birer tane suriyeli genç delikanlı gönderilmeli derhal.

  • Murat Akın17 Aralık 2019 10:05

    Miroğlu delikanlı suriyeli diyor adam. Emin misin istediğine :)

  • Miroğlu 16 Aralık 2019 23:27

    Gönderin acin kapilari gelsinler geri kafa. Iman siz.

  • mehmet yılmaz 16 Aralık 2019 20:35

    Meral sende göçmensin katil esata masumları göndermekten niye utanmıyorsun .üstelik anne,babaanne ,kadın olduğun halde vicdanını nerede kaybettin ?

  • HÜLYA ÇİFTCİ16 Aralık 2019 20:19

    ben bu bayanı hiç sevmem ama bu görüşüne katılmamam mümkün ve akıldışı resmen.genelde ak partiye verdim yapmış olduğu icraatlardan dolayı fakat RTE kendine başına buyruk hareketleri ak partiyi resmen bitirecek.bugün kafamızı nereye çevirsek bulgaristan, afganistan, suriyeli, iranlı, ıraklı .artık toplum yapımız bozuldu.benim vergimle  iş kuracaksın bunları yerleştireceksin işe benim çocuklarım üniversite mezunu olacak issiz gezecekler çocuklarımız resmen deprasyon hastası oldular.o gittim üniversite hastanesinin psikiyatri bölümüne eskiden orta yaşlı ve yaslı, fakir insanlar psikiyatrı hastası olur iken yanlış eğitim sistemi ve issizlik yüzünden şimdi 12 yaşa inmiş psikiyatrı hastaları çok üzüldüm resmen.her şeyi ben bilirimi demeyeceksin.millet baştacı yaptığı gibi istemeye istemeyede bir anda indiri verir.

  • Miroğlu 16 Aralık 2019 23:39

    Biz DiN kardesligini kan kardesliginin üzerinde görürüz. Siz Din bir haber oldugunuz icin Reis in basina buyur oldugunu saniyorsanuz. Sizler saglikli degilsinizki saglikli cocuklariniz olsun.. Hasta bir nesil yetistirdiniz. Bu kadini sevmezmis yalan. Senin cocugun rahat, basina bomba yagmiyor mayina basmiyor. Denizde bogulmuyor anasiz babasiz kalmiyor. Siz vicdan ninizi ve imaninizi bir sorgulayin.

  • AHMET ÖZBİR16 Aralık 2019 20:12

    İNSANLIK düşmanı şerefsiz Esed'in VARİL BOMBALARINA mı gönderelim masumları, canlı canlı yansınlar, paramparça olsunlar, onu mu isiyorsun be vicdansız! Sende hiç mi Allah korkusu yok. Türkiye ve mazlumların babası Recep Tayyip Erdoğan onları asla ölüme göndermez. GÜVENLİ BÖLGE'DE MİLYONLARCA SURİYELİ HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAK.

  • yunus17 Aralık 2019 14:12

    Ne diyorsun  sen ahmet özbir.  bana  vicdan yapma. ne  sanıyorsun  kendini.  Biz bu vatanı kolay  mı kazandık. Bizimde  kafamıza ayaklarımıza  bombalar  yağıyordu. Ama vatanımızı kanımızın  son damlasına kadar savunduk.  Bunlarda savaşsınlar.  ohh  ne  ala burda istedikleri gibi yaşıyorlar. Vergi vermiyorlar. sigorta primi vermiyorlar. sağlık hizmetleri beleş. hastahanelerden ilaç alıyorlar.sonra o ilaçları satıyorlar.kendilerine gelir sağlıyorlar. bide  üstüne para  alıyorlar.  Yok böyle bi  dünya gitsinler  vatanlarını savunsunlar.   

  • Miroğlu 16 Aralık 2019 23:39

    Adamsin

  • uğur alan 16 Aralık 2019 19:12

    hay ağzını yiyeyim hay ağzına sağlık birtane erkek çıkıpta şu kadının doğrularını söyleyemedi halka anca bukadar tercuman olunur tilki deliğe sığmamış kuyruğuna çeper bağlamış gidinde marketlerdeki zamları görün peynir süt yoğurt fiyatları uzaya çıkmış neden canım türkiyeme hiçbir getirisi olmayan üçbuçuk milyon boğaz geldi talep çok tabiki karşılığı zam yav allah aşkına günümüzde kardeş kardeşi üç gün evinde misafir edemezken biz suriyelileri beş senedir besliyoruz hakkım haram zıkkım olsun benim garibimin hakkını alıpta suriyelilere yardım edenlere ömrüm boyunca bunlara oy verdim dahada verirsem namerdim ben şişlide oturuyorum allahını severseniz gelipte o suriyelilerin yaşantısına bakın birtane adam bulamassın okızlar o giyimler yav nekadar özlemleri varmış böyle yaşantıya ne müslümanı yav kurban olam benim halkıma