E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener: Dut pekmezi yemek tedbir değildir---

Akşener: Dut pekmezi yemek tedbir değildir

Akşener: Dut pekmezi yemek tedbir değildir
11 Şubat 2020 - 10:52 borsagundem.com

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren sürecin gerekçeleri ortadayken kurumları yıpratacak sözlere dikkat etmeliyiz. İhtiyacımız olan, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak." dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile sayın (eski Genelkurmay Başkanı İlker) Başbuğ arasında yaşanan tartışmayı biliyorsunuz. Bu tartışma FETÖ ile mücadele edenlere mi, yoksa FETÖ'ye mi yarıyor bunun peşindeyiz. Meclis'e verdiğimiz önergelerimizle FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasını istedik. Eski Genelkurmay Başkanı askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeyi FETÖ'nün istediğini söyledi. Sayın Erdoğan 'Kandırıldık' demişti. Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren sürecin gerekçeleri ortadayken kurumları yıpratacak sözlere dikkat etmeliyiz. İhtiyacımız olan, FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak. Bu samimiyet, kararlılık ister. Biz buna varız. Bir kez daha çağrı yapıyorum. Siz bir önerge verin, biz sizin önergenize destek verelim. Türkiye'nin bu hesabı kapatması lazım."  

Akşener'in diğer açıklamaları şu şekilde:

'Mikrofon delikanlılığını bırakın ve gereğini yapın'
- (İdlib'de hayatını kaybeden askerler) Maalesef yeni haftaya yeni bir acıyla girdik. İdlib'deki saldırıda 5 Mehmedimizi şehit verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olayın ardından yapılan açıklama ise geçen haftaki açıklamanın aynısıydı. Saldırı noktaları ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınmış ve gerekli cevap verilmiş. Devletin sözüne inanmak zorundayız ancak bu inancımız tahammül sınırlarını zorlayan bir noktaya geldiğimiz gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Evet, artık tahammülüz kalmadı. Bu iş öyle açıklamayla falan olmaz, ülkemizi soktuğunuz Suriye bataklığında Mehmedimiz can veriyor. Siz nasıl daha neyi bekliyorsunuz? Diplomasi seçeneği elbette kıyıda durmalı ama Mehmedim toprağa düşerken ve bunu bir devletin askeri yaparken lafı uzatmanın anlamı yok. Mikrofon delikanlılığını artık bırakın ve gereğini yapın.

'Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir'

- (Koronavirüs salgını) Olası bir salgında sağlık çalışanlarımız ne yapacaklarını biliyor mu? Rusya, ABD aşı geliştiriyor. Türkiye’de herhangi bir kurum bu senaryoya karşı bir önlem alıyor mu? Sorduk, "Ne önlem aldınız?" dedik, "Yolcuları termal kamerayla kontrol ediyoruz" dediler. Ateşi olmayan geçip gidiyor. Bu virüsün kuluçka dönemi 14 gün. Sağlam geçen biri 10 gün sonra fenalaşabilir. Önlem dediğiniz bu mu? Olası bir salgında hangi bölgelere çadır hastaneler kurulacak? Bunların planları var mı? Ölümcül virüslere karşı dut pekmezi yemek tedbir değildir. 

'Biz ne zaman bu kadar ciddiyetsiz bir ülke haline geldik?'
- (Van'daki çığ ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazası) Kazalar elbette hayatmızın gerçeği. Ancak işin uzmanları her iki kaza için de özveri ile yürütüldüğünden şüphe etmediğimiz hatalara dikkati çekiyor. Gösterilmesi gereken dikkatin gösterilmediğinden bahsediyorlar. Henüz aydınlığa ulaşmamış gerçekler var. Sabiha Gökçen'de yıllardır bitirilemeyen ikinci pistte ve bunun sonucunda kullanılmaya devam eden, Sayın Bakan'ın tabiriyle yorgun piste dikkat çekiliyor. Biliyorsunuz o inmeye çalışan fakat inemeyen diğer uçağın yolcularından biri bendim. Aynı şartlarda güvenlik gerekçesiyle pisti pas geçen uçaklar varken, diğer bir uçağın inişine izin verilmesinin ya da pilotların inme kararının verebiliyor olması hakkında detaylı bir inceleme yapılması gerekir ama yapılmıyor.

Düşünsenize uçak pist dışına çıkıyor, yardım için gelen özel hareket mensupları havaalanı yanındaki çukura düşüyor ve yaralanıyor. Kazazedeler havaalanı ortasında ambulans bekliyor. Yeteri sayıda ambulans gelmiyor, yaralılar yolcu otobüslerinde taşınıyor. Tüm bunlar olurken güvenlik elemanları internete video yükleme peşinde. İktidara soruyorum: Allah aşkına biz ne zaman bu kadar ciddiyetsiz bir ülke haline geldik? Bu beceriksizlik benim uykularımı kaçıyor, siz nasıl oluyor da her şey yolundaymış gibi davranabiliyorsunuz? Partime ve bana karşı tehditlerinizden korkmadım ama bu vurdum duymazlık beni korkutuyor.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Şubat 2020 15:31

    M.Akşener, seçimlere girdiğinden dolayı belli bir oy oranı olduğu ortada. Doğrul Yol partisi barajı geçemeyip dağıldıktan  sonra AKP ve MHP'ye giden seçmenin oyunu alıyor. AKP'den ayrılan A. Babacan ve A. Davutoğlu'nun oyları Türkiye'de siyasi dengeleri değiştirecek.

  • HALİL KERTENKELE11 Şubat 2020 12:09

    bunlara nasıl oy veriyorlar anlamıyorum.adamlar ayaklarına kursun sıkıyorlarda haberleri yoktur.sizlere iyi parti chp ve hdp bir bir tane projesini ve vizyonunu gördünüzmü.bunun ve kemal ın konuşmalarını iyi şekilde analiz eden birisi nasıl oy verir .hep boş şeyler hep kin düşmanlık nefret halkı birbirine kırdırmak.bizler uçak tank otomobil askeri araçlar büyük projeler söyle .yapamazlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • vedat11 Şubat 2020 11:39

    Baraj altısın Akşener,,daha çok çalışman lazım.,,,yeni politikalar üretemiyorsun.

  • Nedim11 Şubat 2020 11:18

    Senin pasaportun hazırdır her  ihtimale karşı!  Tabi ki Yalandaroğlu ve İmamoğlu da hazırdırlar.  Tabi ki Ak parti içinden de bilinen 3 isim olacak.  Bunlar olabilir de zaman ve zemin önemli!  Yani her durumda parazit yapıp Türkiye Cumhuriyeti devletine takoz olmaya kalkışmanın da nedeni bu olsa gerek değil mi  Safinaz? 

  • Günaydın 11 Şubat 2020 12:32

    Troller burayı sardı

  • ______,______11 Şubat 2020 12:10

    korkmayın buna ve diğer ortaklarını bir şey olmaz.sıkısınaca hemen ülkeyi terk ederler.