E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksa Enerji'den kar değişikliği açıklaması---

Aksa Enerji'den kar değişikliği açıklaması

Aksa Enerji'den kar değişikliği açıklaması
19 Mart 2019 - 12:23 borsagundem.com

Aksa Enerji azınlık paylarına düşen karlarının değişmiş olduğunu açıkladı.

Aksa Enerji ara dönem mali tablolarında geçmişe yönelik yapılan düzeltmeler nedeniyle geçmiş dönemdeki meydana gelen kar değişikliğini açıkladı.

Şirketten KAP'a gönderilen duyuruda:

Afrika operasyonlarından elde edilen kar rakamı özellikle Dolar kurunun yüksek seyretmesi nedeniyle toplam karımız içinde yüksek bir meblağ teşkil etmektedir. Afrika operasyonlarımızda Gana'nın %75'i ve Madagaskar'ın %58,35'i Aksa Enerji Üretim AŞ'ye ait olup geri kalan kısımlar azınlık hissedarlarına aittir. Gana ve Madagaskar operasyonlarının karı USD bazında olduğu için USD kurunun TL'ye karşı değerlenmesiyle azınlık paylarına düşen kar artmaktadır. Aynı şekilde bu iki ülkedeki operasyonlar Türkiye'deki operasyonlardan daha karlı olduğu için azınlık paylarına düşen kar görece daha yükselmiştir.

31 Aralık 2017 tarihli finansal tablolarımızdaki Ana ortaklık (Aksa Enerji Üretim'in payına düşen) karındaki artışın ana sebebi yıl içinde satılan RES ve HES'lerin satışlarından kaynaklanan one-off (bir seferlik) karlardır.

Ara dönem mali tablolarında geçmişe yönelik yapılan düzeltmeler nedeniyle geçmiş dönem "azınlık paylarına düşen kar" değişmiş, 18 Mart 2019 tarihinde açıklanan finansal tablolara değişiklikler yansıtılmıştır." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah06 Nisan 2019 11:11

    Bu kadar hissenin düşmesinden sonra şirket hala geri alım yapmıyor.yatırımcısını düşünüyorlar Mı acaba

  • Abdullah20 Mart 2019 00:26

    bu bilanço yüzünden mağdur olan ky durumu ne olacak şirket bu mağduriyeti gidermek ve şirketin itibari güveni için adım atması şart olan ky oluyor

  • Ufuk19 Mart 2019 13:37

    Önceki dönemde de tekrar hesaplama yapılmıştı. Öte yandan bu işler biraz karışık işler. Denetim firması daha dikkatli olmalıydı.