E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksa Enerji Mali'de santral kuruyor---

Aksa Enerji Mali'de santral kuruyor

Aksa Enerji Mali'de santral kuruyor
21 Kasım 2016 - 08:51 borsagundem.com

Aksa Enerji Üretim, Mali'nin başkenti Bamako'da bir HFO santralinin kurulması ve üretilen elektriğin garantili satışının yapılması amacıyla bir enerji satış anlaşması imzaladı

Aksa Enerji Üretim A.Ş. Mali Cumhuriyeti'nin başkenti Bamako'da 40 MW kurulu güçte bir HFO santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 3 yıl süre ile garantili satışının yapılması amacıyla Électricité du Mali ile bir enerji satış anlaşması imzaladığını açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle;

Aksa Enerji Üretim A.Ş. Mali Cumhuriyeti'nin başkenti Bamako'da 40 MW kurulu güçte bir HFO santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 3 yıl süre ile garantili satışının yapılması amacıyla Électricité du Mali ile bir enerji satış anlaşması imzalamıştır.  

Anlaşmaya göre santralde üretilecek elektriğin tamamı alım garantili olarak ve anlaşmada belirlenen EURO bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satış anlaşması ile (PPA) satılacaktır. Yılda yaklaşık 250 milyon KWsa'e kadar üretim yapacağı öngörülen santralin saha, yakıt temini, tüm lisans ve izinleri Électricité du Mali tarafından sağlanacaktır. 

Santralin inşaatında, mevcut makine parkı kullanılacak olup santral inşaatının başladıktan sonra 5 ay içerisinde tamamlanması öngörülmektedir. Santralde kullanılacak ekipmanların ayni sermaye olarak kullanılacak olması yatırım tutarını minimize etmektedir. 

Euro cinsinden enerji satisi yapacak olan Mali santralimiz, döviz borçluluğumuzu doğal bir mekanizma ile hedge etmemizi, karlılığımızı artırmamızı ve satış hacmimizi yükseltmemizi sağlayacaktır. 

Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile yapmış olduğumuz ve inşaatları süratle devam eden iki projemizin ardından Afrika kıtasındaki bu üçüncü projemiz ile şirketimizin yurt dışına açılım stratejisini güçlendirmeye ve Afrika'daki Pazar payımızı artırmaya devam etmekteyiz.

Hâlihazırda görüşmelerimizin devam ettiği diğer Afrika ülkelerindeki potansiyel projeler ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 34,74
En Yüksek: 35,62
En Düşük: 34,42
Değişim 1,22 %
FK: 10,06
PD / DD: 1,82
İşlem Hacmi 195.864.045
Toplam Adet: 5.593.802
Ağırlıklı Ort.: 35,20
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan25 Şubat 2017 10:30

    Yavv arkadas bu gana santrali ne zaman devreye girecek sonn durumm ne daha neyi bekliyorlar son ceyrek dediler aralik dediler subat dediler ne zamann bi gireydii hayirlisi ilee 370mw