E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAksa Elektrik’ten müşterilere ‘ya kabul ya iptal’ tebligatı---

Aksa Elektrik’ten müşterilere ‘ya kabul ya iptal’ tebligatı

Aksa Elektrik’ten müşterilere ‘ya kabul ya iptal’ tebligatı
07 Eylül 2018 - 19:06 borsagundem.com

Özel sektör doğalgaz santrallerinin aldığı gazın fiyatına getirilen yüzde 49 zam, sektörde kriz yarattı. Elektrik satış fiyatları yeniden ayarlanıyor. İtiraz eden müşteriyle ilişkiler kesiliyor…

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Temmuz ayı sonu BOTAŞ’ın özel sektör doğalgaz santrallerine sattığı gazın fiyatını yüzde 49 oranında artırması, enerji sektörünün ayarlarını bozdu. 1 Ağustos’tan itibaren 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 868 TL’den 1312 TL’ye yükseltildi.

Bazı uzmanlar söz konusu artışın piyasada oluşan elektrik fiyatlarını yüzde 15-20 düzeyinde etkileyebileceğini söylerken, enerji şirketlerinin böyle düşünmediği ortaya çıktı. Onların hesabına göre bu zam, birim satış fiyatlarına en az yüzde 45 yansıyor.

“CEZASI NEYSE ÖDERİZ, İSTEYEN MAHKEMEYE GİTSİN…”

Bu iddia çerçevesinde birçok enerji şirketinin, müşterilere mail ve tebligat yoluyla yeni fiyat tarifesini yolladıkları, kabul etmeyenlerin sözleşmelerini tek taraflı feshettiği söyleniyor. Müşterilerin itirazı karşısında ise, “İptalin cezası neyse ödemeye hazırız. Siz isterseniz mahkemeye gidin” dendiği ileri sürülüyor.

MÜŞTERİYE 7 İŞ GÜNÜ SÜRE VERİLİYOR

Elektrik üretiminde doğalgaz kullanan santrallerin üretim maliyetlerine yansıyan artışa karşı müşterilerine yeni elektrik fiyatı sunan şirketlerden biri de Aksa Elektrik. Gönderdikleri tebligatta teklife 7 iş günü içinde yanıt verilmesi isteniyor. Kabul cevabı gelmediği takdirde “… herhangi bir ihtar, ihbar ve bildirim yapılmaksızın 30.09.2018 tarihinde sözleşmenin sonlandırılacağını bildiririz” deniliyor.

AKSA ELEKTRİK’TEN GÖNDERİLEN YAZI

Aksa Elektrik Satış A.Ş. imzasıyla, “Değişen Piyasa Koşulları ve Maliyet Artışları Uyarınca Yeni Dönem Sözleşme Fiyat Revize Teklifi Hk.” konu başlıklı ve “Değerli müşterimiz” diye başlayan yazıda yer alan ifadeler şöyle:

“Elektrik piyasalarında kasım ayından beri öngörülemeyen maliyet artışları yaşanmakta olup, artışlar halen devam etmektedir.

01 Ağustos 2018 tarihinden itibaren elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğal gaz fiyatına yüzde 49,5 oranında zam yapılmıştır.

Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, tarafınıza uygulanacak yeni dönem elektrik enerjisi birim satış bedeli; “görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak birim satış fiyatının en az yüzde 45” fazlası olarak öngörülmekte olup iş bu yazımız ile bu fiyat tarafınıza teklif olarak sunulmaktadır.

Her ne kadar bu şartlarda tarafınızın elektrik enerjisini şirketimizden tedarik etmekte herhangi bir avantajı kalmamış olsa ve elektrik enerjisini görevli tedarik şirketinden tedarik etmeniz tarafınız açısından avantajlı ise de; taraflar arasındaki elektrik enerjisi satış sözleşmesine istinaden yukarıda bildirilen artışı, iş bu yazının tarafınıza tebliğ tarihini müteakip 7 (yedi) iş günü içinde yazılı olarak kabul etmemeniz halinde, sözleşmenizin, ayrıca herhangi bir ihtar, ihbar ve bildirim yapılmaksızın 30.09.2018 tarihinde sonlandırılacağını bildiririz.

Piyasaların düzelmesi ve firmanıza avantaj sağlayabilecek maliyetlerin oluşması durumunda siz değerli müşterimiz ile irtibata geçeceğimizi bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atam10 Eylül 2018 21:58

    Siz daha oy verin cahiller ordusu dolar yükselsin boşverin ne olacak deyin oy verin şimdi şakın ağlamayın

  • antikapitalist08 Eylül 2018 12:07

    işte vahşi kapitalizmin özelleştirmenin hukuksuzluğun adaletsizliğin tekelleşmenin acı sonuclarından biri

  • ADİL08 Eylül 2018 08:49

    ANASININ ,EMEKLİ MAAŞINI ALIYOR KOÇASININ EMEKLİ MAAŞINI ALIYOR KENDİSİNİN EMEKLİ MAAŞI VAR BÖYLE KİŞİLERE HİÇ BİRŞEY DOKUNMAZ.ŞİMDİ DEGİŞİKLİK OLDU BÖYLEMİ HERŞEY KISIKLANDI. NE VARSA EŞKİLERDE. GÖRMÜYORMÜŞÜNÜZ YENİLER EVLENMİYOR DOGURMUYORLAR BUNDAN DOLAYI YABANCILAR YANİ SURİYELİLER TÜRKİYEDE GELMEYE DEVAM EDİYOR

  • M.tosun07 Eylül 2018 23:52

    Akp nin adaletini görmrdik kalkınmayıda eritti

  • dursun07 Eylül 2018 23:19

    Hukumet nerde???

  • Urfa07 Eylül 2018 22:22

    Burda kimsenin suçu yok sadece dolars sucu var hhhhhh

  • Zam zam zam07 Eylül 2018 22:15

    En sevdiğim haber esnaf olsaydım iyi kazanırdım. Ama karşı tarafta kaldık. 1 milyon doları olanlar avrupa vatandaşlığına çoktan geçti be ya biz gene marabayiz

  • Adaletin olmadı ülkede07 Eylül 2018 22:00

    Yapanın yanına kar kaldığı adaletin ise dürüstlerin aleyhine işlediği bir ülke konumuna getirildik.Ben de Aksa dan aynı sekilde bir mail aldım ve görüştüğüm müsteri hizmetlerindeki kişi cezalı duruma düşmemek için önceki dağıtım firmasına geri dönmemiz gerektiğini söyledi.Önceki dağıtım firması da kw ı 500 krs dan işlem yaptı.Lanet olsun böyle sisteme ve Adalete!!!

  • yunus07 Eylül 2018 19:44

    Sonuç bu işte. Faizi yükseltmezsen dolar yükselir. dolar yükselirse botaş doğalgaza %49 zaman yapar. Botaş zam yaparsa enerji şirketleride abonelerine zam yapar. Yani sonuçta bunun cezasını halk çeker. Zamlarında arkası kesilmez. Hala duruyorsa eski odun kömür sobalarımızı dopodan çıkartalım.