E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkrep zehrinden Kovid-19 ilacı yapılabilir!---

Akrep zehrinden Kovid-19 ilacı yapılabilir!

Akrep zehrinden Kovid-19 ilacı yapılabilir!
26 Ekim 2021 - 13:03 borsagundem.com

Bilim insanları, ölümcül akrep zehrinin korona virüsün yeni varyantları ile savaşmada etkili olabileceğini keşfetti. Araştırma istediği gibi sonuçlarsa ortaya alışılmışın dışında yeni bir korona virüs ilacı çıkabilir.

Akrep zehirleri, şimdiye kadar dünya çapında bir çok geleneksel ilaçda kullanılmıştır. Hepsi içeriğinde çoğu güçlü nörotoksin olan ve potansiyel olarak ölümcül olan peptitler içerir. Ancak aynı zamanda güçlü antibakteriyel ve antiviral niteliklere sahiptirler ve bunun hayvanı enfeksiyonlardan koruduğu düşünülmektedir.

Tam bu noktada bilim insanları da yeni anti-Korona virüs ilaçları tasarlamak için peptitlerin iyi bir başlangıç ​​noktası olacağını düşündü.

Hürriyet'teki habere göre; Aberdeen Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Dr Wael Houssen ve Fakülte Zooloji Bölümü'nde Moleküler Toksinoloji ve Fizyoloji Profesörü olan Mohamed Abdel-Rahman tarafından yönetilen araştırma için akrepler Mısır çölünden toplandı ve doğal ortamlarına geri bırakılmadan önce zehirleri sağıldı.

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA YENİ BİR İLAÇ ÇIKABİLİR

Dr Houssen konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Yeni ilaçların kaynağı olarak akrep zehirlerinin incelenmesi heyecan verici ve üretken bir gelişme. Bu zehirlerin son derece güçlü biyoaktif peptitler içerdiğini zaten gördük ve keşfedilmeyi bekleyen daha birçok şeyin olduğuna inanıyoruz." dedi.

Profesör Abdel-Rahman ise “Mısır'da dünyanın en zehirlisi dahil birçok akrep türü yaygın. Zehirlerin hepsi henüz tam olarak incelenmedi ve alışılmışın dışında bir yeni ilaç kaynağı olabilir” ifadelerini kullandı.

Bu besin vücuttaki tüm zehri atıyor!

 

Akrep zehrinden kanser ilacı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.26 Ekim 2021 13:42

    BİR PANDEMİ HASTANESİNDE 10 KOVİD 19 HASTASINDAN ALINAN KAN ÖRNEĞİNİN YARISI KORONA ASILARINI OLMUŞ GÖNÜLLÜ 10 SAĞLIKLI KİŞİYE KALAN YARISI DA 2 SİNOVAC AŞISI OLAN BANA ZIKREDİLSİN DOKTORLAR DİĞER 10 HASTAYI VE BENİ GÖZLEMLESİN HASTALANANLAR OLURSA ONLAR KENDİ İLAÇLARIYLA HASTALARI TEDAVİ ETSİN BEN HASTALANIR İSEM KURAN'IN ÖĞÜT VERDİĞİ ŞEKİLDE KENDİMİ TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞAYIM AŞILARIN AŞILANLARA ETKİSİ DE BÖYLECE ANLAŞILIR