E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAKP ikili oynuyor---

AKP ikili oynuyor

AKP ikili oynuyor
30 Kasım 2013 - 13:37 borsagundem.com

​2004 yılındaki MGK kararlarıyla ilgili tartışmaları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı açıklamaya yapmaya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’ye hareketinden önce havaalanında açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine 2004 yılındaki MGK kararlarıyla ilgili yaşanan tartışmalara değindi.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;
“Ortaya çıkan belge AK Parti’nin ikili oynadığını gösteren belgedir. ‘Birisi çıkıp imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum’ diyebilir. Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. Hangi gerekçeyle imza attı, okuyarak mı okumadan mı imza attı. Bu kadar önemli bir konuda konuşmaması suçluluğunun kanıtıdır.
Kaddafi’ye ihanet etti, Esad’a ihanet etti. Erbakan’a ihanet etti. Erbakan’ı eleştirdiler. Hiç değilse Erbakan doğruları söylerdi. İhanet kültürü çok ağır bir kültürdür, bizim hazmedemeyeceğimiz bir kültürdür.
Asıl merakım Recep Tayyip Erdoğan bu konularda ne söyleyecek. Niye dik durmadın, niye bu yazıların altına imza attın? Hangi koşullardan bahsediyorsun, tek başına iktidarsın. Bugün hala o kararların gereğini yerine getirmek için çalışıyor.
İkiyüzlü bir siyasetle karşı karşıyayız. Hep söylüyorum, yalancıdan başbakan olmaz.
Hükümet ile cemaat arasında bir çatışma var mı yok mu, çatışmanın boyutu nedir göreceğiz. Kamuoyu önüne çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz. Yapacağı her açıklamanın yalanlanacağını biliyor, o nedenle konuşmamayı tercih ediyor.
Dershanelerde görev yapan yüz bin kişiyi işe mi alacaklar? Bu konuda tasarı gelirse, değerlendiririz.
Eğitim sistemini yeniden düzenleyeceğiz, dershaneye gerek kalmayacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin 30 Kasım 2013 21:03

    senelerdir genarallarin pesinde kuyruk olanlar ne yüzle konusuyorlar menderesi astiran CHP general is birliyi deyilmi

  • Vatandas30 Kasım 2013 16:10

    EEEEEEEE Secimler yaklasiyor,Once bi Aganizin elini opun gelin

  • Borsacı30 Kasım 2013 15:40

    M.GUR çok doğru söylemişsin. Üst tabaka çocuğuna iyi eğitim veriyor ama çoğu uyduruk okula gidebiliyor. İnsanın durumu ne kadar kötüyse belki o derece azimli oluyor. Fakat şunu gördüm mevcut krema tabakası karşısında helal süt emmiş muhatap istemiyor. Belirli seviyeyi geçince üç kağıt yapmayı ya ada kibar ifade ile diplomasiyi bilmek gerekiyor. Gariban çocuklar en iyi okulu bitirse de tepelere gelemiyor. Bu işlerin malesef okulu yok ailede öğretiliyor. Bize yalan söylemeyi güzel bir şekilde öğreten birisi olsa durum çok farklı olurdu.

  • cevval30 Kasım 2013 15:16

    akp yanlızca arap ülkelerindeki dikta rejimleri gibi sadaka kültürü toplumu, paralı askre kültürü, menfi kuralların koruyucusu kültürü, dini afyon baskı unsuru olarak kullanma kültürü oluşturacak. anladım ki arapların bile 50 sene gerisindeyiz. onlar en azından dış kaynaklı kaos ortamı da olsa arap baharı gelecek zannedip bir çaba gösterdi. biz önce dikta olup sonra türk baharını yaşadığımızı sanacağız. yazıkkk bu toplumunb çoğunluğu bunu hakkediyor ama iyi olanlara acıyorum

  • Borsacı30 Kasım 2013 14:51

    Asker korkutmuş onlar da alttan almış. Bu tip itirazlar toplumda AKP nin oyunu sağlamlaştıryor. CHP nin oylarını is zayıflatıyor. Giderek CHP nin söylemi AKP karşıtlığına dönüşüyor. Erdoğan'ın yapmak istediği de bu zaten. CHP bir ideal partisi olmaktan çok bir tepki partisi olacak gibi. Çorba gibi her türlü muhalefeti içinde toplayacak. ABD den de onay alabilirler. Makarnacılar ve çorbacılar şeklinde iki ana parti olacak gibi.

  • M.GUR30 Kasım 2013 14:41

    sayın arınç AKP nin amacı dersaneler falan değil onların amacı gelecekte garibanların fakir fukaların çocukarı hiç biryere gelemesin amele maraba çırak alt işlerde karın tokluğuna çalışşın ülkede herşey birilerine devredilmiş buralarda karın tokluğuna kim çalışacak tabiki gariban halk çocukları önemli yerlere gelemesin amaç bu devlet okulunda eğitim nasıl bunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz