E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkkuyu santrali gecikecek mi?---

Akkuyu santrali gecikecek mi?

Akkuyu santrali gecikecek mi?
21 Mart 2018 - 11:48 borsagundem.com

Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki olası değişiklerin inşa süreci etkilemeyeceğini vurguladı. Şirket, inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini ifade etti

Rus enerji şirketi Rosatom, Akkuyu nükleer santralinin 2023 yılına yetişeceğini belirterek olası yeni yatırımcılarla görüşmelerin santralin inşasıyla ilgili zamanlamayı etkilemesinin beklenmediğini belirtti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Rosatom, Akkuyu santralinin ortaklık yapısındaki herhangi bir değişikliğin santralin inşasıyla ilgili zamanlama üzerinde herhangi bir etkisi olacağı spekülasyonlarını kesinlikle reddediyor" ifadeleri yer aldı.

Rosatom, "En sıkı güvenlik düzenlemelerine ve Türkiye'nin 2023 yılında nükleer santralin ilk ünitesinin fiziki faaliyete geçmesi talebine bağlı olarak ilk birimin yapımını hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Rosatom ayrıca Akkuyu santralinin inşa lisansını baharda almayı ve nükleer ada inşasına hemen başlamayı beklediklerini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek21 Mart 2018 16:42

    Akkuyu reaktör kalbi yani... 15.000 ton ağırlığında presle haddelenmiş, 329 derece basınçlı sıcak su ısısına dayanıklı, kullanım ömrü 60 yıl olan, 12 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde, 334 ton ağırlığında yapımı 3 yıl süren, toplam 768 üretim işleminden ve 315 adet kalite kontrol ve röntgen testinden geçecek, en son 650 derecede fırınlanacak, 254 atmosfer hidrolik basınç uygulanacak yüksek kalite VVER 1200 Çelik döküm reaktör kazanının imalatına Rusyada başlandı. Buhar türbininin ise Fransada üretimine başlandı. Şimdi Türkiyede özel kalın inşaat demiri kullanılarak çok kalın ve sağlam olması için yıllarca beton dökülerek santral binamızın inşaasına yakında başlanıyor. Çernobil değil Japon Fukuşima ile bile kıyaslanamaz. ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN. MAŞALLAH.

  • Raci21 Mart 2018 13:05

    5 yıl sonrası için çok kesin konuşmayın, Allah var