E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkkök Holding'de tefecilik krizi---

Akkök Holding'de tefecilik krizi

Akkök Holding'de tefecilik krizi
19 Nisan 2016 - 07:02 borsagundem.com

Akkök Holding’in ortağı Ömer Dinçkök, holdinge yüksek faizle borç vererek haksız kazanç sağladıklarını iddia ettiği ağabeyi ve yeğenini savcılığa şikâyet etti

Türkiye'nin köklü kuruluşlarından Akkök Holding'de geçtiğimiz yıllarda kardeşler arasında başlayan yönetim krizi büyüyor. Holdingin ortaklarından Ömer Dinçkök, holdinge yüksek faizle borç para verdiklerini iddia ettiği ağabeyi Ali Raif Dinçkök'ün de aralarında bulunduğu 10 şirket yöneticisini savcılığa şikâyet etti. Dinçkök kardeşler, geçtiğimiz yıllarda da sermaye artışı konusunda davalık olmuşlardı.

ÖMER DİNÇKÖK İHBAR ETTİ
Akkök Holding'in ortağı Ömer Dinçkök dilekçesinde, ağabeyi Ali Raif Dinçkök ve yeğeni Raif Ali Dinçkök'ün A.R.D. Holding ve N.D.C. Holding A.Ş.'den faiz karşılığı 25'er milyon dolar ve 25'er milyon Türk Lirası borç para aldığını belirtti. Dilekçede iki şirketin bankacılık faaliyetinde bulunma yetkilerinin olmadığı, tatbik edilen oranların piyasa fiyatının üzerinde olduğu, bu sebeple şüphelilerin tefecilik suçu işledikleri iddiasına yer verildi.

TEFECİLİK İDDİASI
Yürütülen soruşturmada A.R.D ve N.D.C. Holding'in ödünç para toplamak ve vermek için kanuni izinlerinin bulunmadığı, yapılan bilirkişi incelemesinde ise borçlanma faizinin çok yüksek olduğu belirtildi. İki şirketin bu işlem karşılığında 2 milyon 337 bin dolar ve 6 milyon 177 bin lira faiz geliri elde ettiği tespit edildi. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, asgari faiz oranı ve bankaların uyguladığı kredi faizlerinden değil de daha yüksek faiz oranı ile borçlanma kararı vermek suretiyle A.R.D. ve N.D.C. Holding'in menfaat sağlaması ve zenginleşmesine sebebiyet verecek şekilde borç alındığı belirtildi. Ayrıca iki holdingin yönetim kurulu üyelerinin yüksek kazanç elde etmek amacıyla ödünç borç para verdikleri iddiasına da yer verildi.

Kaynak - Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)