E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkkaş, Uzun'u ifadeye çağırdı---

Akkaş, Uzun'u ifadeye çağırdı

Akkaş, Uzun'u ifadeye çağırdı
03 Ocak 2014 - 03:32 borsagundem.com

Yolsuzluk operasyonu dosyası elinden alınan Savcı Akkaş, bu kez Hrant Dink davasıyla gündemde. Akkaş, eski polis müdürü Sabri Uzun'u ifadeye çağırdı

Büyük Rüşvet operasyonunun 2’nci dalgasında soruşturma dosyası elinden alınan savcı Muammer Akkaş, bu kez de Hrant Dink davasıyla gündemde.

Dink cinayetinin ‘Büyük Abi’si Erhan Tuncel, yakalanmasının ardından geçen ay görülen ilk duruşmada tüm suçu polis müdürleri Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Fuat Yılmazer’e yüklemişti. Akyürek ve Yılmazer’in çete olduğunu iddia eden Tuncel, “Cinayeti Ergenekon üstü bir şebeke işledi. Savcı Akkaş’a verdiğim ifade ve burada söyleyeceklerimin tüm komisyonlara iletilmesini istiyorum. Ben cinayeti engellemeye çalıştım” dedi. Tuncel’in ifadelerin ardından Dink davasında kamu görevlileriyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Akkaş, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’u, ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye çağırdı. Uzun, “Dink cinayetinin perde arkasının aralanması açısından Tuncel’in açıklamaları önemlidir. Mahkeme çağırdığı takdirde ifade vermeye geleceğim” demişti. (Hürriyet - Toygun Atilla)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)