E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkıncı İHA gün sayıyor---

Akıncı İHA gün sayıyor

Akıncı İHA gün sayıyor
26 Mayıs 2019 - 09:21 borsagundem.com

Türkiye’nin kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İHA ihracatı yapar hale geldiğini belirten T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Akıncı da birkaç aya ilk uçuşunu yapacak” dedi

Savunma sanayisinde dışa bağmılılığı yüzde 85'lerden 35'lere çeken Türkiye, ihracatta söz sahibi olmaya başladı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye sadece kendinden geri ülkelere değil, bu alanda artık kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İnsansız Hava Aracı (İHA) ihracatı yapar hale geldi" dedi.

3 ÜLKE YAPABİLİYOR

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenen 'girişimcilik ödülleri' töreninde konuşan Bayraktar, geçmişte insansız hava araçlarının İsrail'den alındığını fakat Türkiye'nin bugün bu alanda en gelişmiş teknolojiye sahip dünyanın sayılı ülkesi haline geldiğini dile getirdi. Akıncı İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiğini ve bunun 5.5 tonluk bir uçak olduğunu aktaran Bayraktar, "Daha önceden tümüyle dışarıdan aldığımız insansız hava aracının ismi 'Heron'du. Kimse İHA demiyordu. Heron İsrail'in insansız hava aracının ismi. Allaha şükür bugün bu değişti. Peki biz nasıl yola çıktık? 'Ne yaparsak yapalım muhakkak milli olacak' dedik. Çünkü milli olmazsa bağımsız olmanız mümkün değil. Bunun yanına bir şey daha koyduk, özgün olsun dedik" diye konuştu. Bayraktar, Türkiye'nin artık İHA ihracatında önemli bir konuma geldiğini belirterek, "Diğer taraftan Akıncı gün sayıyor. Biz yaklaşık 2-2.5 senedir buna çalışıyoruz. Türkiye artık bu akıllı mühimmatları da tümüyle yapar hale geldi. Akıncı da bir kaç aya ilk uçuşunu gerçekleştirecek" dedi. Savunma sanayisinde teknolojik dönüşümler yaşandığına işaret eden Selçuk Bayraktar, "Peki neden milli olması gerekiyor? Eskiden piyade tüfeğinde tetiği çekiyordunuz mekanizma ateşliyordu, merminin çekirdeğine iğne çarpıyordu ve mermi hedefe gidiyordu. Artık böyle değil arada yazılım var ve o yazılımı kim yazıyorsa ikinci bir karar verici var. Yani F-16'nın kokpitinde pilot oturuyor, tetiğe bastığında o bombanın düşüp düşmeyeceğini bilmiyor. Kim biliyor? O uçağın içindeki yazılımı yazanlar biliyor. Bağımsız olabilmek için savunma sanayisinde muhakkak bu teknolojilere sahip olmanız gerekiyor" dedi.

9 DALDA 11 ÖDÜL VERİLDİ

GİV Başkanı Mehmet Koç ise girişimcilik ödüllerinin topluma ve gençlere ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Türkiye özellikle son 15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde çok ciddi bir mesafe aldı. Biz çalışmaya ve üretmeye devam ettiğimiz sürece Türkiye'ye kim hangi tuzağı kurarsa kursun Allah'ın izniyle başarılı olamayacağını düşünüyoruz" dedi. 10 Mart-20 Nisan tarihlerinde proje ve fikir başvurularının alındığı 7. GİV Girişimcilik Ödüllerinde; "Proje/Fikir Ödülü", "Kurumsal Girişimcilik Ödülü", "Yeni Girişimcilik Ödülü", "Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü", "Akademisyen Ödülü","Kamu Yöneticisi Ödülü", "Basın/Yayın Ödülü", "E-Ticaret Girişimi Ödülü" ve "GİV Özel Ödülü" olmak üzere 9 ayrı dalda toplam 11 ödül verildi. Bu yıl ödül programında verilecek toplam ödül miktarı 100 bin lira olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali27 Mayıs 2019 09:33

    Onurcan atom bombası olsa sergi açar İran silahın en büyük amacı caydırıcılıktır oda reklam ile olur olmayana bile varmış gibi davranır bazı ülkeler ayrıca reklam demek müşteri ve döviz demek.

  • Onurcan27 Mayıs 2019 09:08

    yapın yapın da böyle şeyler borazanla dünyaya duyrulmaz.Askeri güç gizli kalmalıdır.İranın atom bombası var ama adamlar biz gibi bas bas bağırmıyorlar.Biraz ders alın yaw bizim köyde övünenlere hiç eşşekte malafat görmedin mi derler.

  • HALİL TÜRK26 Mayıs 2019 23:45

    inşallah .uçak, tank, uzun menzilli füze vs.vs.yaparız şu adi abd nin güdümünden çıkarız.chp bir el verse bunlar olur fakat adamlar abd nin uydusuna girmişler ülkeye bir taş üstünü taş koymalarını bırakın hep yıkmak için ugraşıyorlar ve teröristler ile ell ele kol kola yürüyorlar.

  • bir yorum26 Mayıs 2019 20:46

    Bu ihanın altına 360 derece dönebilen makineli tüfek tareti yerleştirmek iyi olur. Eğer yapamazsanız ben yaparım. Bu makineli tüfek tareti ihayı daha caydırıcı yapacaktır diye düşünüyorum. 

  • Bence26 Mayıs 2019 23:04

    Saçma olur iha dalaşma tipinde karşlıklı mücadele edemez düşürülmesi enkolay uçak tipi sadece görür bigi verir yada görür bombalar

  • Kerim26 Mayıs 2019 18:07

    HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT BILIMDIR FENDIR...ILIM CINDE OLSA GIDIP ARAYIP ALINIZ...

  • mehmet26 Mayıs 2019 15:21

    asıl maden toprağın altında değil üstünde.. beyinleri eğitelim. eğitime çok para ayıralım. bak japona. maden mi var.

  • doğru26 Mayıs 2019 13:01

    türkiye ancak bilimle, teknolojiyle dış güclere karşı kuvvetli hale gelir,  gerisi boş laf...

  • GNÇLK :)26 Mayıs 2019 12:58

    sivil kullanım olsa MESELA? bunların drone versiyonu var, israilde otomatik tarla üzerinde uçuyor, hava durumu ölçüyor, sonra sabit tarla üzerinde kalıp yerdeki sulama robotları yönetiyor tarlayı otomatik sulatıyor, gübrelendiriyor, sornasın da yabancı bitkileri temizletiriyor.günvelik hareket sensörü arazı tartıyor..     bu tip alternatif çalışmalara da yönelmek lazım. sonuçta herkese iha satmıcaz, alternatifler oluşturup ticari, eğlence, tarım, üretim, ormanlar, ne bilim başka yerlerdede kullanılabilir aygıt ve sistemler yaparsan çok daha güzel usd ler ihracatlarda yapabiliriz.mesela ABD de bu tip dronlar var, 1 dron komutayı alıyor havada 100 lerce drona komutanlık ediyor, karınca sürüsü gibi yönetip, savaş stratejisi kuruyor..yani yelpazeyi açmak gerekli .yada aynı sistemi F-16 ya uzakdan kumanda eklemeli, ABD insansız f16 uçuruyor... farklı projeler yani, bunun DENİZ ALTI modeli üretile bilir (UÇAK GEMİLERİ İMHA EDEN KAMİKAZE). 

  • Osmanlı26 Mayıs 2019 22:16

    Kesinlikle katılıyorum dostum. Doğru diyorsun...   Bu arada  İnsansız deniz altı  çalışmalarına  yaklaşık 1 yıl önce başladık.  Ayrıca  bir firmamız robot Vatoz da  üretti.   ...   Kolay gelsin...

  • pinokyo seni..26 Mayıs 2019 12:20

    tabi uzaya uydu insan gönderenler beceremiyor türkiye beceriyor bir tek bravo tam aptal kandırma haberi ülkenin hali ortada tarım ülkesi kendi yiyeceğini yetiştiremez oldu bırakın artık yalanları...

  • Nihat26 Mayıs 2019 19:28

    Böyle sadece karşı çıkar, iftira atar, küçümser!  Bu hödüklerin işi budur!  Bunlara ağzının payını verirsin zerre kadar utanmazlar, mahçup ta olmazlar!  Yüzsüzlerdir.

  • emre26 Mayıs 2019 19:19

    gerçekleri sormuş adam aklını bir çalıştır bakalım saman ithal eden bir ülkesin sığır ithal eden bir ükesin ıha yı mı üreteceksin akkoyun ???

  • Ajda26 Mayıs 2019 13:35

    Adam İHA yapmış konuşuyor, sen ne yaptın buradan çamur atmaktan başka....

  • Burun kesen26 Mayıs 2019 13:22

    Tam bir ideolojik görüş senin gibi mallar ne yaptı