E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkın Öztürk hakkında 'İsrail' iddiası---

Akın Öztürk hakkında 'İsrail' iddiası

Akın Öztürk hakkında 'İsrail' iddiası
14 Eylül 2017 - 21:30 borsagundem.com

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Cevat Yazgılı, davanın bir numaralı sanığı Akın Öztürk'ün, gözaltında bulunduğu sırada, "İsrail bizi sattı" dediğini belirtti

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları  kampüsündeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Taşhanlıoğlu savunma  yaptı.

Akıncı Üssü'nde plan astsubayı olarak görev yaptığını, darbe  girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığını iddia eden Taşhanlıoğlu, 15  Temmuz'da üsse gelerek rutin mesaisine devam ettiğini belirtti.

Taşhanlıoğlu, havanın sıcak olması nedeniyle bayrak töreninin önceki  günlere göre daha erken bir saatte yapıldığını ve tören sonrası özel aracıyla  üsten ayrılarak evine gittiğini öne sürdü.

Akıncı Üssü'ne giriş çıkışlar sırasında kullandığı manyetik giriş  kartı bilgilerinin kendisini doğrulayacağını ifade eden Taşhanlıoğlu, "Akşam evde  komşularımla çay içerken İstanbul'daki köprülerin askerler tarafından tutulduğuna  ilişkin haberler aldım." dedi.

Darbe girişimi sırasında Sabaha kadar evinde kaldığına komşularının  şahitlik edebileceğini savunan Taşhanlıoğlu, Akıncı Üssü'nün bombalanması üzerine  ailesiyle lojmanlardan ayırılmak için aracıyla giriş kısmına geldiği sırada  havacı astsubay olması nedeniyle gözaltına alındığını iddia etti.

Darbe girişiminin hiçbir safhasında yer alamadığını savunan  Taşhanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Uçakların uçurulmasına ilişkin bir görevim yok. Normal şartlarda  uçuşları önceden bilme şansım yoktur. Savcı, darbe teşebbüsüne katılmayacak  personelin evlerine gönderildiğini söylüyor. Ben de aynı şekilde mesai bitiminde  eve gittim.  Sabah saatlerinde lojman girişinde gözaltına alındım. 14 aydır  derdimi kimseye anlatamadım. Suçum Akıncı lojmanlarında kalmak.  Gün boyu evde  kaldım, mesaiye dönmedim. Kimseyle görüşmedim, kimse de beni aramadı. Geçmişe  dönük HTS kayıtlarıma bakılsın, kimseyle bağlantım olmayacağı görülecektir."

"Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi"

Savunmadan sonra Mahkeme Başkanı Selfet Giray, dava dosyasına gelen  evrakı okudu.

Giray, eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral  Cevat Yazgılı'nın darbe girişiminden sonra gözaltında bulunduğu sırada  yaşadıklarına ilişkin tanık sıfatıyla verdiği ifadenin bir nüshasının dosyaya  dahil edildiğini söyledi.

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve daha sonra serbest  bırakılan Yazgılı, dosyaya giren yazılı ifadesinde, gözaltında olduğu Ankara  Emniyet Müdürlüğünde davanın bir numaralı sanığı Akın Öztürk'ün de aralarında  bulunduğu üst düzey rütbelilerle aynı yerde  kaldığını belirtti.

Yazgılı, yazılı beyanında, sanıklar Akın Öztürk, Aydemir Taşçı, Kemal  Mutlu ve tanımadığı başka bir rütbeli ile sorgulama aşamasına kadar bir arada  kaldıklarını kaydederek, "Başımızda polisler olduğu için Akın Öztürk ile sohbet  etme imkanı bulamadım. Akın Öztürk bir ara benim de duyabileceğim bir şekilde  kendi kendine ‘İsrail bizi sattı’ dedi. Bu sözü Kemal Mutlu da duymuş olabilir.  Bu sözü duyduğumda darbe girişiminde dış güçlerin parmağı olduğunu düşündüm."  ifadelerini kullandı.

İfadenin okunması üzerine söz alan sanık Akın Öztürk, Yazgılı'nın  aleyhindeki beyanlarını kabul etmediğini belirterek, "Böyle bir konuşma geçmiş  ise duyulacak kadar Kemal Mutlu yakınımdaydı, ona da sorulsun. Zinhar itiraz  ediyorum. Aydemir Taşçı da oradaydı, ona da sorulabilir." dedi.

Mahkeme Başkanı Giray, sanıklar Mutlu ve Taşçı duruşmadan vareste  tutuldukları için söz konusu ifadenin kullanılıp kullanılmadığının sorulması için  sanıklara gelecek celse söz hakkı verileceğini kaydetti.

Duruşmaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya15 Eylül 2017 07:21

    En alttaki soytarının ne olduğunu hala anlamadınız mı? Feto nun itlerinden.

  • gobel6615 Eylül 2017 00:05

    Bay hafıza, sen sümeyye'nin muhtarı mısın, suçsuz insanları takip etmenin büyük suç olduğunu bilmiyor musun, bu konuyla ilgili olduğuna göre raporlar ve dosyalar önünde olmalı, yiyorsa sen açıkla millet öğrensin. Muhalefetten kastın CHP ise bu güne kadar 200-300 boş dosya attığına ben şahidim

  • Kaçan Grup14 Eylül 2017 23:05

    İsmail bizi sattı. İso.

  • Hafızası güçlü14 Eylül 2017 21:51

    Hts kaydına bakılsın. Ancak daha önemlisi cep telefonu opetatöründen kişinin nerede olduğu bilinir. Mesela 17-25 Aralık'ta Sümeyye'nin nerde olduğunu cep tlf kayıtlarından açıklayın diye soran muhalefete yanıt gelmemişti.