E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkfen'den satın alma---

Akfen'den satın alma

Akfen'den satın alma
16 Mayıs 2014 - 09:26 borsagundem.com

Akfen Holding'in iştiraki Akfen İnşaat, Haccetepe Teknokent'in Eğitim ve Araştırma merkezininin yüzde 45'ini 29 Milyon TL'ye satın aldı

Akfen Holding'in  bağlı ortaklığı Akfen İnşaat, Renkyol Müteahhitlik'in Hacettepe 
Teknokent Eğitim ve Klinik Araştırma Merkezi Sağlık AR-GE Danışmanlık'taki yüzde 45 hissesini 29 milyon TL'ye satın aldı. Akfen Holding'den dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, ortak olunan şirketin Hacettepe Üniversitesi içerisinde hizmet vererek; 15,000 kişi kapasitesine çıkabilecek 5,000 kapasiteli öğrenci yurdu, ticari alanları ve sosyal tesislerinin yer aldığı bir kompleksin yatırımını yapacağı belirtildi.  Açıklamaya göre, bu kompleksin işletme hakkına sahip olan şirkete üniversite tarafından üst hak tesis edildi. İlk etapta projenin yatırımının yüzde 64.29'unun müteahhitliği 1.300 TL/m bedel ile Akfen İnşaat tarafından yapılacak. Akfen İnşaat'ın yüzde 45 hisse aldığı şirkette, Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş'nin yüzde 30, Renkyol'un yüzde 25 hissesi bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)