E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAkfen Holding hisselerinde düşüş bekleniyor---

Akfen Holding hisselerinde düşüş bekleniyor

Akfen Holding hisselerinde düşüş bekleniyor
12 Şubat 2014 - 10:29 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım Akfen hisseleri için hedef fiyatını düşürdü

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Akfen Holding hedef fiyatını 7.50 TL'den 6.71 TL'ye indirirken, 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Mersin Limanı gibi değerli iştiraklerle AL tavsiyemizi koruyoruz.
*Mersin Limanı’ndan güçlü operasyonel büyüme. Akfen Holding’in en değerli varlığı olan Mersin Limanı (ML), holding FAVÖK’ünün %44’ünü oluşturuyor. Liman olgunlaşma evresine yaklaşırken GSYİH’ın üzerinde büyüyor (2013-15 arası %6 yıllık bileşik büyüme, 2009-12 arasında ise 14%). ML’nın FAVÖK’ünün 2014 yılında %63 FAVÖK marjıyla 394 milyon TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Ayrıca, şirketin limanı derinleştirecek 135 milyon dolarlık yatırımın neticesinde daha büyük gemilerin limana yaklaşmasına olanak sağlanması ve  şirketin konteyner elleçleme hacminde artış bekleniyor. Şirket kur farkı giderleri yazmış olsa da 
iş yapısı nedeniyle dolar cinsi olan gelirleri ile kurdaki dalgalanmalara karşı doğal olarak korunuyor ve bunun etkisinin uzun dönemde gelir artışına olanak sağlamasını bekliyoruz.
*Borçların yeniden finansmanı ile temettüye giden yol açıldı. Akfen Holding’in, iştirakleri Akfen GYO, HESler ve ML’deki yatırımlar nedeniyle 9A13 itibariyle 2,181 milyon TL net borcu bulunuyor. Ancak, ML ve HESler borçlarını yeniden yapılandırarak daha uzun vadeli, düşük 
maliyetli ve temettü ödemelerine olanak sağlayacak bir yapıya geçti. Holding 2013 yılında MIP’den 25 milyon dolar, TAV Havalimanları’ndan 11.7 milyon TL ve TAV İnşaat’tan 2.28 milyon TL temettü elde etti. Akfen GYO’nun ise otel yatırımlarını bitirme kararı ile ilerki dönemde temettü dağıtabilmesini bekliyoruz. 
*Yeni yatırım planları yukarı yönlü potansiyel. Değerlememize dahil ettiğimiz yeni yatırımlar haricinde, Mersin Doğal Gaz Santrali, holdingin İzmir Limanı’na olan ilgisi, planlama aşamasında olan 3 hidro elektrik santrali, Akfen İnşaat’ın orta ölçekli hastanelere olan ilgisi ve TAV İnşaat’ın daha büyük projeler alma hedefi şirket için yukarı yönlü risk potansiyeli yaratıyor. Ayrıca, değerlememize %50 oranında dahil ettiğimiz TüvTürk’ün tamamı yansıtıldığında hedef fiyatımız %5 yukarı geliyor. 
*AL tavsiyemizi koruyoruz. . Akfen Holding hedef fiyatımız risksiz faiz oranının %7’den %10’a çıkması ile  7.50 TL’den 6.71 TL’ye düştü. Hisse için önerimiz ise %62 getiri potansiyeli ile (2013T 0.09 TL hisse başına temettü dahil) AL olarak sabit kalıyor. Ayrıca şirketin hisse geri alımı programının hisse fiyatını destekleyeceğini düşünüyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)