E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem---

Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem

Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde deprem
25 Ocak 2023 - 15:56 borsagundem.com

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Muğla açıklarında 5.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem çevre illerde hissedildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 15.37'de meydana gelen sarsıntı Antalya, Aydın, Denizli ve Mersin'de de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Muğla AFAD kaynakları, bölgede güvenlik güçlerinin, muhtarların ve yerel kaynaklar üzerinden araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Kriz merkezi kuruldu

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, "Kriz merkezini kurduk, bize gelen olumsuzluk yok ama jandarma ve muhtarlarla bağlantı halindedeyiz. Saha araştırmalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

Depreme dair son durumu TRT Haber'e değerlendiren Büyüker, can kaybı ya da yıkım ihbarının an itibarıyla olmadığını söyledi.

AFAD: Herhangi olumsuz bir ihbar yok

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Akdeniz açıklarında meydana gelen ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde de hissedilen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Bakan Kurum: Ekiplerimizle takipteyiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından "Ekiplerimizle takipteyiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" paylaşımını yaptı.

Hatay’da deprem

 

Ege 4,6 büyüklüğünde depremle sallandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)