E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAkbaba fonlarını yargıç haklı buldu---

Akbaba fonlarını yargıç haklı buldu

Akbaba fonlarını yargıç haklı buldu
23 Ağustos 2014 - 07:24 borsagundem.com

Arjantin’in iflastan kurtulmak için geri ödenmeyen tahvilleri yeni ihraç edilen tahvillerle takas etme düşüncesi yargıça takıldı

Arjantin’in iflastan kurtulmak için geri ödenmeyen tahvilleri yeni ihraç edilen tahvillerle takas etme planı ABD mahkemesince ‘yasa dışı’ ilan edildi. New York mahkemesinin yargıcı, Arjantin’in önerdiği planın kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

İkinci kez temerrüde düşen Arjantin’in, büyük kısmı ABD’de bulunan ve borç yapılandırma planına karşı çıkan fonlara 1.3 milyar dolar borcu bulunuyor. Borcun yeniden yapılandırılması konusunda kreditörlerin önemli bir kısmıyla anlaşmaya varılırken, küçük bir grup önerilen faiz geri ödemesinde indirim ve vade uzatımı gibi şartları kabul etmemişti. Bu küçük grubun şartları kabul etmemesi tüm borç yeniden yapılandırmasını etkilemişti. Son olarak bir ABD mahkemesi de, anlaşmazlıkta Arjantin’in kreditörlerini haklı bulmuş ve ülke borcunu geri ödeyemediği için iflas etmiş sayılmıştı.
 
Bir ülkenin temerrüde düşmesi  maaşlarının ödenememesine kadar varan bir krize neden olurken,  Arjantin hükümeti ise bu kreditörleri ‘akbaba fonlar’ olarak niteliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mesut23 Ağustos 2014 23:34

    Arjantinli yetkililere sesleniyorum.Siz kocaman onurlu bir ülkesiniz.Gazzedeki mazlumları unutmadığınızı göstermek için israil büyükelçisini sınır dışı ettiniz.Zaten bu bela da başınıza bu yüzden örüldü.Amerikadaki baronlar ve siyonisler size diz çöktürmek istiyor.Buna asla ve kat'a izin vermeyin.Dönün halkınıza onlara samimi olarak deyin ki Ey değerli halkımız bize israilin acımasızlığını kınadığımızdan dolayı diz çöktürtmek istiyorlar.siz buna ne diyorsunuz?emin olun halkınız elinde olan ne varsa devletine yardım edecek ve sizin gibi kocaman bir devlet için küçücük olan bu borcu rahatlıkla ödeyeceksiniz. Bu kökü Amerikada olan baronlardan ve onların yardakçıları siyonist ve/veya siyonist yanlısı kreditörlerden asla borç almayın.Onlar aşağılık sizin de dediğiniz gibi akbaba sürüsü.Onların paralarına itibar etmeyin.illa borç alacaksanız daha bağımsız kreditörlerden borç alın.Siz Arjantilileri onurlu olduğunuzdan dolayı sevgiyle kucaklıyorum.