E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBu geceden itibaren: Akaryakıtta yeni indirim!---

Bu geceden itibaren: Akaryakıtta yeni indirim!

Bu geceden itibaren: Akaryakıtta yeni indirim!
09 Ağustos 2022 - 09:03 borsagundem.com

Savaşla birlikte petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında 1 liralık indirim geldi.


Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere; motorine 1 TL fiyat indirimi meydana geldi. İndirimin pompa satış fiyatlarına yansıyacağı kaydedildi.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23.34 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20.03 TL'den satılıyor.

Uzman isim yanıtladı: Otomobillerde ÖTV indirimi gelecek mi?

 

Motorin ve benzine indirim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sami09 Ağustos 2022 17:00

    Yakıt fiyatları son 2 ayda %30 kadar düştü ancak bu indirimler başka hiçbir şeye yansımadı. Ekonomi bakanlığı bu indirimlerin propagandasını iyice duyulacak şekilde yapıp her şeyde en az % 15 indirim seferberliği başlatmalı ve talep etmeli. Karlarından devlete vergi vermemek için krediyle şirketleri adına alman malı lüks araç alımlarının önüne geçilmeli, KGF ler ve savunma enerji özel teknoloji gibi stratejik şirketler hariç diğer şirketlere ucuz kredi devri kökten bitirilmeli. Şirketler ona bedava ucuz kredi verdin bana vermedin o çok zengin oldu ben az zengin oldum kavgasında, birçok şirket ve ucuz kredi kullananlar enflasyonu fırsata çevirip çok güzel nemalanıyor, halk ise bunları enflasyon cezasıyla fonluyor. 

  • Bağımsız Düşüce09 Ağustos 2022 11:08

    Türkiye 100 $ dan petrol mü alıyor sanıyorsunuz ? %80 vergi olan 90 Cent lik akaryakıtı bize 1.5 dolardan kitliyorlar sonra enflasyon ! Ha ha ha  /  ABD de insanlar 50 birime depo doldururken biz 50 birime 2 litre alıyoruz . Soyguna bak soyguna ! Tabi ABD enflasyonu  %8 iken bizde resmisi %80 , gerçeği %160 çıkar !!!

  • Maliyetler düşerse iyi olur 09 Ağustos 2022 09:47

    Yakit ve enerji fiyatlari daha aşağı inerse sanayide üretim maliyetleri azalır ve üretim daha da canlanabilir bence

  • doymaz dombaylar.09 Ağustos 2022 09:51

    indirim ama daha 20 tl altına düşmedi çok ağır ve bilinçli yapılan bir iş bu çünkü ne yarın yükselsin petrol hemen aynı yere gelir ve bu kansızlr hemen bindirir her şeye.

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 09:15

    Benzin eskisi gibi 5 tl olması için petrolün kaça düşmesi lazım ?. Madem bu zamlar global dış dünya krizi.. petrol eski haline geldiği halde neden benzin mazot eski halini bulamıyor ? .... İşte ekonomık program yüzüne ..ekonomı programı  1 usd / 7 tl yaptığı anda. benzın otomatıkman 5 lere kadar gevşer... şünkü denklem eskiye geldi, ucuzluk bizlere gelmedi 1 usd üzerinde 1 litre benzın olsa , faiz ve globnal kararlar ile ekonomı rayına girse, otomatıkman  ücret gelirleri gsmh alım gücü artacak.. ama bunu yapabilecek ekonomi yonetımı yok. Değişim bu yüzden şart. isterse yine kendileri kazansın ama bu ekonomı progrmaı değişmeli.

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 13:07

    Vatandaş. ben USD ile Yurt dışına çalışıyorum.  ocak ayı maaşı kaç dolar  ? şimdiki maaş kaç dolar? ona göre  TL kazananlar ekonomık durumlarına baksın... Gelir erimiş, aynı oranda aldığı bütün zorunlu gıda fiyatlarıda USD bazında artmış. Bu devirde ücretli çok ezildi... TL  eritildi hatalar yüzüne... çözüm... 1 usd= 8 tl 8 ay öncesi seviyeye getirir, saçma ekonomı modelini terk ederlerse, alım gücü tl ve usd bazında artar...Hesaplama nı ve mantını, ne anlattığını anlamdım. Türkiye para bassa ne olacak ? kinm ne yapsın TL yi ? afrikaya ticaret yap TL ver adam almaz bile.. afrikalı kıme verecek TL yi ? :D abd para bassada afikalı dolarla ticaret ediyor, aldığı parayı her ülkeye verebiliyor. Tl ki kim ne etsin ? sabahlara kadar basarsab erir işte böyle pul olur TL. ekonomı program yanlış.

  • Vatandaş09 Ağustos 2022 11:19

    Eski fiyatları unutun. Sen maaşında indirim ister misin. Geçen sene aldığın maaşa çalışır mısın. Türkiye enflasyonlu bir ülke olduğu için her şeyin fiyatı her sene artıyor. Maaşlarda artıyor. Onun için çok düşeceğini sanmıyorum. Düşse düşse en fazla 18-19 TL fiyatına gelir. Ben seneye 50 TL li seviyeleri bekliyorum. O kadar para basıldı ki tüm dünyada enflasyon kaçınılmaz. Daha bu paralar dolaşıma geçmedi henüz. Dövize, altına, kripto paralara kaçtı büyük miktarı. Dolaşıma başlayınca her şeyin fiyatları çok daha artacak. Para çok olduğu için değersiz durumda.