E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkaryakıt kaçakçılığında akılalmaz oyunlar---

Akaryakıt kaçakçılığında akılalmaz oyunlar

Akaryakıt kaçakçılığında akılalmaz oyunlar
30 Aralık 2014 - 05:23 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, son 3 ayda kesilen cezalarla birlikte 637 milyon liralık kaçak akaryakıt operasyonu yaptıklarını açıkladı

İhbarları değerlendirmek için özel ekipler kurduklarını kaydeden Canikli, “yazar kasa oyunu” ve “jet yakıt vurgunu” yapan 3 firmaya yönelik operasyonu şöyle anlattı: “Çok sayıda kaçakçılık yöntemi var. Firma, TÜPRAŞ’tan malı alıyor. Malı A istasyonuna, faturayı B istasyonuna gönderiyor. Faturayı gönderdiği yere mal gitmiyor. Mal gitmedi, ama ellerinde gerçek fatura var. Bu ne yapıyor? Özellikle büyük inşaat firmalarına bu faturayı satıyor. İnşaat firması da gider yazıyor, vergiden düşüyor. Hem faturayı satan, hem firma kazanıyor. Parayı bölüşüyorlar. Hiçbir alım-satım yapılmadığı halde haksız kazanç elde ediyorlar. Öbür tarafta ilk benzin istasyonu, faturasız giren ürünü satıyor. Ama giriş faturası yok. Malı da kısmen ucuz satıyor. Malı satıyor, ama giriş yok, çıkış var. Ne yapıyor? Özel bir yöntemle yazar kasaların beynini siliyorlar. Hiç satmamış gibi görünüyor. Benzer bir sahtekarlığı, jet yakıtlarında da yaptıklarını ortaya çıkardık.” (Hürriyet / Nuray Babacan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)