E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar'dan ilk açıklama: Helikopter kazasının nedeni ani değişen hava şartları---

Akar'dan ilk açıklama: Helikopter kazasının nedeni ani değişen hava şartları

Akar'dan ilk açıklama: Helikopter kazasının nedeni ani değişen hava şartları
05 Mart 2021 - 01:15 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar, Elazığ'a gelerek 8. Kolordu Komutanlığı'nda, kaza kırıma uğrayan helikopterle ilgili bilgi aldı. "İlk belirlemelere göre kazanın nedeni ani değişen hava şartları diyen Akar, asıl incelemenin bu sabah başlayacağını söyledi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Elazığ'da 8. Kolordu Komutanlığına gelerek askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar, burada yaptığı açıklamada, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait "Cougar" tipi helikopterin kaza kırıma uğradığını belirtti.

Kaza sonucu 11 personelin şehit olduğunu, 2 personelin ise yaralandığını aktaran Akar, "Yaralılarımızın hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Durumları iyi." diye konuştu.

Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir. İlk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından kısa sürede tüm imkanlar seferber edilerek her türlü destek sağlanmıştır. Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. Bizleri derin acıya ve üzüntüye sevk eden bu elim kazada şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK'ya ve asil milletimize başsağlığı, sabır; yaralı personelimize acil şifalar diliyorum."

Şehitlerimizin kimlikleri belli oluyor

 

Bayraktar'dan şehit Korgeneral paylaşımı: Ruhunuz şad olsun Komutanım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

 

Askeri helikopter düştü: 11 şehit, 2 yaralı

Helikopter kazasında bir general de şehit oldu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • katil feto olabilir05 Mart 2021 17:57

    Feto nun ,Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterini nasıl düşürdüğünü hatırlayın. feto parmağı var sanki.. 

  • Yusuf Yıldız05 Mart 2021 11:31

    Her sene buna benzer bir kaza oluyor..Allah'ın takdiri mi gizli güçlerin sabotajı mı? Bu kazaların perde arkası araştırılmalı..

  • KASIM YANTIR05 Mart 2021 11:22

    Sanki Eşref Bitlis in helikopterini düşüren abd ve israil bunuda bunlar yaptılar diye düşünmekteyim.bu bir ülkemiz üst düzeyine bir mesaj diyorum.

  • Yozgat6605 Mart 2021 01:38

    ALLAH RAHMET EYLESIN SIZ EN BUYUK DEGERSINIZ SEVGILI KOMUTANLARIM.ALLAH ım geride kalan aile fertlerine sabir versin