E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkademisyeni 2 milyon 550 bin TL dolandırdılar---

Akademisyeni 2 milyon 550 bin TL dolandırdılar

Akademisyeni 2 milyon 550 bin TL dolandırdılar
28 Ekim 2021 - 11:57 borsagundem.com

Edirne’de bir akademisyene kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp operasyon yapacakları iddiasıyla 2 milyon 550 bin TL dolandırdıkları tespit edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Edirne'de yaşayan bir akademisyeni telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Operasyon yapacaklarını belirten şüpheliler, akademisyenden hem elden hem de banka aracılığıyla toplam 2 milyon 550 bin lira para aldılar. Dolandırıldığını anlayan akademisyen, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

İSTANBUL’DA YAKALANDILAR

Şikayetin ardından araştırma başlatan polis ekipleri, akademisyenin kent merkezinde şüphelilerle buluştuğu bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şahısların kimliklerini ve adreslerini belirleyen ekipler, operasyon düğmesine bastı.

İstanbul'da yapılan operasyonda 5 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5'şüpheliden 4'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği öğrenildi.

Pandemide siber dolandırıcılık yüzde 70 arttı

 

PKK'ya sahte pasaport temin eden şebekeye operasyon: 7 tutuklama

 

'Karanlık internet'e ABD ve Avrupa'dan ortak operasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)