E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım'dan bankacılık sektör raporu---

Ak Yatırım'dan bankacılık sektör raporu

Ak Yatırım'dan bankacılık sektör raporu
24 Mart 2014 - 09:51 borsagundem.com

Ak Yatırım bankacılık sektör raporunu yayınladı, bankalar için tavsiyelerini yükseltti

Ak Yatırım, 21 Mart tarihinde yayınladığı bankacılık sektörü raporunda, politik tansiyonun yıl sonuna doğru azalması durumunda2015 için makro taraftaki iyimserliğin yavaş yavaş gündeme gelebileceğini düşündüklerini ve bu paralelde bankalar için genel görüşümüz "Nötr"e yükseltiklerini bildirdi.    

Ak Yatırım raporunda, "Mart  sonundaki seçimlerden siyasi istikrarın süreceğine dair bir izlenim ortaya çıkarsa kısa bir ralli yaşanma ihtimalini de göz ardı etmiyoruz.

İş Bankası için önerimizi barındırdığı yüksek artış potansiyel ile "Endeksin Üzerinde Getiri"ye çekiyoruz.

Halkbank, Vakıfbank ve TSKB için de "Endeksin Üzerinde Getiri" notumuzu sürdürüyoruz. Yeni makro tahminlerimiz çerçevesinde 2014  için banka kar tahminlerimizi %13 aşağı revize ediyoruz. 2015’e yönelik tahminlerimiz ise hemen hemen aynı kalıyor. Buna göre bankacılık sektöründe 2014 için %16 kar düşüşü beklerken, 2015 için %35 kar büyümesi öngörüyoruz. Net faiz marjı, alım satım kazançları ve varlık kalitesine ilişkin daha defansif projeksiyonumuz  2014 kar tahminlerimizin aşağı revizyona yansımış durumda. Kar tahminlerimizdeki aşağı revizyon banka hedef fiyatlarımızı ortalama %3 aşağı çekmiş durumda" değerlendirmelerinde bulundu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)