E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım tavsiye yükseltti---

Ak Yatırım tavsiye yükseltti

Ak Yatırım tavsiye yükseltti
27 Ocak 2014 - 12:08 borsagundem.com

Ak Yatırım, şirket için önerisini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltti

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda, BİM için önerisini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltirken, hedef fiyatı 45TL olarak koruduklarını bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Değerleme cazip, alım için doğru zaman için önerimizi yukarı yönde revize ederek “Endeksin Üzerinde Getiri”ye yükseltiyoruz. Hisse için12 aylık hedef fiyatımız 45.0TL seviyesi %18 yukarı potansiyele işaret ediyor.
BIM’in güçlü büyüme hikayesi devam ediyor. Birden çok parametreyi dikkate aldığımızda Bim, Türk Perakende
sektörü içerisinde en iyi konumda olduğuna düşünüyoruz. Doğası gereği her zaman defansif karakterli hisse olması, güçlü büyüme potansiyeli, borçsuz bilanço yapısı ve yabancı para riskinin sınırlı olmasının, (cironun ve
karının yaklaşık %98’i Türkiye’den gelmektedir) hissenin olumsuz piyasa koşullarında yatırımcı ilgisi için yeterli şartlar olduğuna inanıyoruz.

Son dönemde hissede yaşanan gerileme alım fırsatı. BIM geçtiğimiz son bir aylık dönemde BIST-100 endeksinin %7 gerisinde kaldı. BIM’in ana hissedarının mal varlığına konulan ve sonradan kaldırılan tedbir kararı hisse üzerinde baskı yarattı. Fakat bu konunun Şirket ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtmek gerekiyor. BIM hisseleri 1 yıl ileri doğru F/K çarpanına göre %8 iskontoyla işlem görüyor. Şirketin geri alım programının da (200 milyon TL bütçeli - 13.9 milyon TL alım yapıldı, 40TL tavan fiyat) hisseyi destekleyici olmasını bekliyoruz. Bu
nedenle yaşanan son satışların BIM’in hisse fiyatını alım yapılabilecek bir seviyeye taşıdığını düşünüyoruz.
2014 yılı operasyonel performans açısından güçlü olacak.
BIM’in zayıf TL’den dolayı yüksek gıda enflasyonu döneminden (Ak Yatırım tahmini ort. %8) fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu ortam, ciro ve alışveriş trafiğinin artmasını sağlayacaktır. Bim için 2014’te yıllık
%20 ciro büyümesi ve 5% VAFÖK marjı beklentimiz bulunmaktadır. Diğer taraftan BİM’in ekonomik yavaşlama ve artan faiz ortamı içinde diğer perakendicelere göre düşük fiyatlı olması nedeniyle daha olumlu bir pozisyonda olduğunu düşünüyoruz.
Rekabet  kendi segmentinde en hızlı büyüyen şirket. İndirim mağazalarının toplam sayısı son yıllarda oldukça hızlı bir artış (2008-2013 arasında 1,600’den 10 bin mağazaya) göstermiştir. Bim’in rakipleri hala göreceli olarak (ölçek, fiyat rekabeti vb.) Bim’in gerisindedir. Belirtmek gerekirse, Bim ciro olarak toplam sektörün %50’sinden fazlasını oluşturmaktadır.
 
Teknik Analiz:

Hisse son donemde yaşanan gerilemenin ardından uzun vadeli destek olarak gördüğümüz 35.5-37.0 bandını test etti. Bu banttan üzerinde konsolidasyon ve tepki cabası görüyoruz. Teknik göstergelerde aşırı satıma gelinmiş olması da tepki ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bununla birlikte yeni bir yükseliş hareketinin teyit edilmesi için en azından  40 seviyesinin üzerinde bir hareketin kalıcılığının sağlanması  gerektiğini düşünüyoruz. Sonrasında 42.0 seviyesine doğru bir hareket beklenebilir. Hissede destek seviyelerini 37.0 ve 35.5 olarak belirtmek mümkün."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 358,00
En Yüksek: 360,25
En Düşük: 353,50
Değişim 1,85 %
FK: 19,05
PD / DD: 7,29
İşlem Hacmi 700.746.996
Toplam Adet: 1.960.092
Ağırlıklı Ort.: 357,50
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)