E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAk Yatırım, Şişe cam için tavsiyede bulundu---

Ak Yatırım, Şişe cam için tavsiyede bulundu

Ak Yatırım, Şişe cam için tavsiyede bulundu
19 Ağustos 2016 - 14:47 borsagundem.com

Ak Yatırım, Şişe Cam hedef fiyatını 3,77TL'den 3,89TL'ye yükseltti

Ak Yatırım  konu ile ilgili raporunda, Şişe Cam için 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini koruduklarını
bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Şişe Cam’ın (SISE TI) 2Ç16 için açıkladığı 170 milyon TL net kâr piyasa ortalama tahmini olan 184 miilyon TL’nin hafif gerisinde kaldı. Ak Yatırım beklentisi şirketin 144 milyon TL net kâr açıklayacağı
yönündeydi. 2Ç’de satış gelirleri (2,13 milyar TL) ortalama beklentiye paralel gerçekleşirken FAVÖK rakamı beklentilerin altında kaldı (gerçekleşen: 391 milyon TL, %18,4 marj ortalama beklenti: 430 milyon
TL, %20,4 marj). Beklentileri aşan kur farkı gelirleri ve varlık satışından elde edilen 9 milyon TL’lik gelir ise net kârın beklentilerden daha fazla sapmasını engelledi. Şişe Cam’ın halka açık iştiraklerinin bir gün önce yayımlanan finansal performanslarına bakarak, şirketin konsolide net kâr performansının daha kuvvetli olabileceği izlenimini edinmiştik. Ancak halka açık olmayan iştiraklerin beklenenden düşük performans göstermesi konsolide rakamlara olumsuz yansıdı.

Şişe Cam halihazırda halka açık iştiraklerindeki paylarının değerine göre %68 primle işlem görmektedir. Tarihi ortalama primi ise %59 seviyesindedir. Bu bağlamda, değerleme açısından iştirakleri Şişe Cam’a tercih ediyoruz. Şişe Cam için 3,89 TL’lik 12 aylık hedef fiyat (önceki 3,77 TL) ile “Endekse Paralel” getiri beklentimiz bulunmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)