E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAk Yatırım Polisan'ı araştırma kapsamına aldı---

Ak Yatırım Polisan'ı araştırma kapsamına aldı

Ak Yatırım Polisan'ı araştırma kapsamına aldı
30 Eylül 2016 - 12:25 borsagundem.com

Ak Yatırım, Polisan Holding'i 'Endeksin Üzerinde Getiri' performans beklentisiyle araştırma kapsamına aldı

Ak Yatırım, Polisan Holding'i 'Endeksin Üzerinde Getiri' performans beklentisiyle araştırma kapsamına aldı.
Ak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Polisan Holding’i “Endeksin Üzerinde Getiri” performans beklentisiyle araştırma kapsamımıza alıyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 6,73 TL seviyesinde bulunuyor. Polisan Holding, liman, boya, GYO, kimya, tarım gibi Türkiye’nin hızlı büyüyen sektörlerine yatırım imkânı sunmaktadır. Polisan Holding cari net aktif değerine göre %25, hedef net aktif değerine göre %36 (küçük ölçekli holding iskontosu olarak %20 düzeltilmiş) iskontolu işlem görmektedir.

Polisan Boya’nın %50 hissesinin Japon Kansai’ye satışı kısa vadede hisseyi hareketlendirebilecek etken olarak belirtilebilir. Buna ek olarak Polisan Holding grup şirketlerine danışmanlık hizmeti vermektedir.

Liman yönetimi en büyük varlık. Holding’in Poliport liman işi için 615 milyon dolar değer hesaplıyoruz. Türkiye’nin en fazla kargo elleçlemesinin yapıldığı ikinci limanı olan Kocaeli Poliport, Polisan Holding tarafından işletilmektedir. Türkiye, Avrupa deniz limanlarının içerisinde elleçlenen yük açısından en hızlı büyüyen ülkedir. Poliport esas olarak yüksek kâr marjlı, dökme sıvı yük elleçlemesi gerçekleştirmekte ve gelir büyümesi ve FAVÖK marjı genişlemesine katkı sağlayacak kapasite artırımı çalışmaları yürütmektedir.

Boya ve yalıtım sistemleri ikinci büyük iş. Holding’in boya ve yalıtım işi için 242 milyon dolar değer hesaplıyoruz. Kentsel dönüşüm, zorunlu yalıtım ve hükümet destekli güçlü inşaat faaliyeti, boya ve
yalıtım sistemleri sektörünü Türkiye’nin güçlü büyüme gösteren sektörleri arasına sokmaktadır. Polisan Boya, boya tesisisin daha büyük bir tesise taşınmasına yönelik faaliyet yürütmektedir. Şirket böylece kapasite darboğazının giderilmesi ve dekoratif boya talebinin karşılanması yönünde yeni bir potansiyele sahip olabilecektir.

Gayrimenkul portföyü önemli. Ekspertiz değerlemesine göre şirketin gayrimenkul portföyü 127 milyon dolar seviyesindedir. Gayrimenkul geliştirme Polisan için ana iş kolu olmamakla birlikte, gayrimenkul
varlıklarının konut/ticari proje talebinin yoğun olduğu önemli lokasyonlarda yer alması Holdinge değer katmaktadır.

Kimyasallar ve tarım. Holding’in kimya işi için 37 milyon dolar değer hesaplıyoruz. Şirketin geçtiğimiz günlerde PET üretimi için Yunanistan’da satın aldığı tesisin 2016 sonrası için olumlu katkıda
bulunmasını bekliyoruz. Polisan Holding’in tarım sektöründe de yatırımı bulunmaktadır. Grup devlet teşviklerinin katkısıyla badem ve ceviz bahçeciliği alanlarında yatırımlar gerçekleştirmiştir. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)